Populært lige nu

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort, 79 år gammel. Det skriver Hotel Pro Forma i dag i en pressemeddelelse. Kirsten Dehlholm...

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg møder kritik efter uddeling af ny scenekunstpakke

Da Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune for nylig udmøntede en ny scenekunstpakke, lød der kritik fra branchen om, at kommunen løb fra sine...

Roskilde 2024 Art & Activism – minianmeldelser af danseperformances

Roskildes Art & Activism-program bød blandt meget andet på en række danseperformances, som vi løbende giver minianmeldelser under festivalen. Under programmets tematiske overligger Utopia...
Annoncespot_imgspot_img

En hel sommer med fokus på de danske revyer

Vi er meget stolte og glade for at kunne præsentere et nyt mediesamarbejde, hvor ISCENE sammen med Revy Danmark sætter fokus på landets revyer og hvad der rører sig – netop nu.

Henover sommeren kan du finde fagligt fordybende, legende og inspirerende indhold om landets revyer. Her vil være interviews, baggrundsartikler, quizzer, konkurrencer, tendenser, nyheder og tilbud om artist talks, der bringer dig tæt på revyerne og deres kunstnere. Så hold øje med iscene.dk henover sommeren, når vi bevæger os ud i sommerlandet og ser, hvad der rører sig på landets 20 revyer – netop nu. Og følg med når vi live-dækker revyernes årlige prisuddelingen Revyernes Revy – det finder sted 11. august 2019.

Dækningen af landets revyer og Revyernes Revy bliver varetaget af journalister fra ISCENE, samt tovholder for Revyernes Revy Lars Christian Wredström Wallenberg, der også er anmelder ved Dagbladet Børsen.

Her kan du se, hvornår alle landet revyer spiller og hvad du kan glæde dig til.

Odense Sommerrevy

9. maj – 15. juni 2019, Fyn

Om sig selv siger Odense Sommerrevy, at de sigter efter at ”blande musical, farce, tragedie, satire og gemen plathed i én forestilling.” Og blandt de der skal stå for at blande dette op i en højere revy-enhed, finder vi i år Niels Olsen, Sofie Lassen-Kahlke og Vicki Berlin.

Læs anmeldelsen: Pragt-revy med grus i maskineriet
Se mere på: www.odensesommerrevy.dk

Cirkusrevyen

20. maj – 31. aug 2019, Sjælland

Landets vel nok mest kendte revy er instrueret af Lisbet Dahl, har James Price som kapelmester og Ulf Pilgaard som scenens fyrtårn. På den feminine front har ikke mindst to gange Ditte, Gråbøl og Hansen, gjort scenen usikker i årenes løb, og Cirkusrevyen er i høj grad forbundet med parodier på magthaverne.

Læs anmeldelsen: Flot show i Cirkusrevyen
Se mere på: www.cirkusrevyen.dk

Kerteminderevyen

26. maj – 6. juli 2019, Fyn

Den nordfynske revy kan i år prale af at lægge scenebrædder til skuespiller Anette Støvelbæks revy-debut. Den 51-årige skuespiller slutter sig til en revy, der lover ”humor til hjerte og hjerne”, og som også tæller skuespiller Gordon Kennedy, Lisbeth Kjærulff, Kasper Gattrup og kapelmester Peter Bom.

Se mere på: www.kerteminderevyen.dk

Rottefælden Svendborg

30. maj – 24. august 2019, Fyn

Den sydfynske revy kan prale af at spille i landets ældste revyteater, der i år for 136. gang danner ramme om løjerne. Revy-koryfæet Jan Schou er både skuespiller og kunstnerisk leder, og lover sammen med resten af holdet, at der bliver gjort plads til sidste øjebliks-tilføjelser, som fx dem, et udskrevet folketingsvalg kan afstedkomme.

Se mere på: www.rottefælden.dk

Sønderborg Sommer Revy

1. juni – 27. juli 2019, Jylland

Sønderborg Sommerrevy sætter sig på forkant med nutidens turbulente virkelighed, hvor aktuelle nyheder hurtigt er glemt. Derfor putter de 5-6-7-8 gange i løbet af spilleperioden Breaking News ind på udvalgte steder i revyen. Små, korte, skarpe, dugfriske indslag, der lige kommer med den passende – eller måske snarere – upassende kommentar til en højaktuel nyhed.

Se mere på: www.sommerrevy.dk

Græsted Revyen

11. juni – 28. september 2019, Sjælland

”Vi er så klar, til at give jer et formidabelt og underholdende show” lover holdet bag Græsted revyen – og man tror dem. For scenen indtages af kendte ansigter som Tina Gylling Mortensen, Sofie Stougaard, Jan Linnebjerg og René Richard.

Se mere på: www.graestedrevyen.dk

Nykøbing Falster Revyen

13. juni – 24. august 2019, Falster

Efter 28 sæsoner på Nykøbing F. Revyen er Flemming Krøll trådt ned fra “brædderne” for at nyde Danmarks næststørste revy fra salen. I stedet har han overladt løjerne til et prisbelønnet hold af skuespillere, der uden tvivl får sat gang i løjerne. Med på holdet er det nye direktørpar, som lover at ”revyen føres videre i præcis den samme sjove, elegante og musikalske stil, som den altid har været garant for.”

Læs interview med de to direktører her
Se mere på: www.nyk-revy.dk

Hjørring revyen

15. juni – 3. august 2019, Nordjylland

Efter omtrent tre årtiers revy-fravær er Preben Kristensen i år tilbage, og det sker i Hjørring revyen på Vendsyssel Teater. Han spiller bl.a. overfor Trine Gadeberg, der sidste år løb med den prestigefulde Årets Dirch-pris, samt Nordjyllands egen Anne Sofie Espersen.

Se mere på: www.hjoerring-revyen.dk

Ganløse Revyen

14. juni – 30. august 2019, Sjælland

Skuespiller Liselotte Krogager instruerer for første gang årets revy og efter 40-års erfaring fra Ganløse Revyens skrå brædder er der mulighed for at se en gedigen omgang revy-satire. Hun lover publikum en sjov, folkelig og musikalsk revy, der måske også sender folk hjem med en lille overraskelse i kufferten.

Se mere på: www.ganloserevyen.dk

Dragsholm Revyen

21. juni – 3. august 2019, Sjælland

Kabaret, selvironi, galgenhumor og en vis tolerance overfor det skæve og smågroteske er nogle af Dragsholm Revyens kendetegn. Her er fokus typisk på situationer og karakterer, som folk kan spejle sig i frem for den mere klassiske tilgang, hvor kendte politikere og magt-mennesker er i skudlinjen.

Se mere på: www.dragsholmrevyen.dk

Rødvig Revyen, Revyperler

22. juni – 27. juli 2019, Sjælland

Er du til Revyperler med et tvist, er Rødvig Revyen muligvis noget for dig. Her får du, som revyen selv formulerer det, serveret ”lår-klaskere, poetiske klovnerier og ørehængende sange” af et erfarent revyhold på scenen.

Se mere på: www.revyperler.com

Bornholms Sommerrevy

26. juni – 1. august 2019, Bornholm

Ordet ”revy” betyder gensyn. Gensyn med noget vi som samfund har oplevet sammen, noget vi er fælles om, noget vi kan se os selv i.
”Helt ude i skoven” er titlen på Bornholms Sommerrevy, som et hold af professionelle skuespillere og produktionsfolk, alle med relation og kærlighed til Bornholm, længe har ønsket at realisere i Almindingens smukke omgivelser.

Se mere på: www.bornholmssommerrevy.dk

Esbjerg Revyen

22. august – 7. september 2019, Jylland

Esbjerg Revyen adskiller sig fra landets øvrige ved at dokumentere sin egen fortræffelighed. På hjemmesiden måler revyen sin egen succes på fire parametre. Her er fx ”Gode grin og gakkede løjer”, som scorer topkarakter, mens fjerde parameter, ”Kedsomhed”, skraber bunden og får kun en enkel procent af stemmerne – så skulle den succes vist være videnskabeligt bevist!

Se mere på: www.esbjergrevyen.dk

Randers Revyen

5. september – 5. oktober 2019, Jylland

Randers Revyen beskriver sig selv som en revy med “prisværdige parodier, sang og glæde.” I dette års revy stikker holdet til søs, eller er de alle bare på dybt vand?  De fire medvirkende, er i fald iført munter fisker-mundering og lover, at ”vi kan blive ført med strømmen af højlydte grin, når nogen må gå planken ud.”

Se mere på: www.pakhuset.net

Pejseshow

6. september – 16. november 2019, Midtjylland

Skuespiller Gordon Kennedy er ”bagmand” for de mange sjove filmproduktioner, som efterhånden er en fast del af Pejseshow, som i år lover at ”Skyde på det hele”. Hvilke fuldtræffere og trofæer, der skal nedlægges, er stadig uvist, men holdet bag kan bryste sig af flere priser og stor erfaring, så der er lagt i ovnen til en omgang fed musikalsk satire.

Se mere på: www.pejseshow.dk

Menstrup Revyen

6. september – 8. november 2019, Sjælland

”Revy, håb og kærlighed” lover de på Menstrup revyen. Hvad det konkret indebærer kan publikum glæde sig til at se, når løjerne får form på scenen i skikkelse af Ann Hjort, Jens Hauvgaard Jepsen, Jesper Søgaard, Jeff Scherlund og Camille-Cathrine Rommedahl, mens Nikolaj Tarp står for instruktionen.

Se mere på: www.menstruprevyen.dk

Revyraketten

13. -22. september 2019, Jylland

Igen i år står Ulla Jessen i spidsen for et håndplukket hold af talenter. Med stor vægt på sang og musik, guider hun gæsterne gennem en aften fuld af latter, hygge og ikke mindst dejlig mad. Skuespillerholdet består af Ulla Jessen, Peter Andersen, Lars Arvad, Sara Gadborg / Kirsten Siggaard, samt kapelmester Hans Peter Andersen.

Se mere på: www.hotellimfjorden.dk/revy/revyraketten

STAND-UP REVYEN

3. oktober – 9. november 2019, Sjælland

”Pladderhumorister” kalder de fire erfarne komikere deres særlige revy, og siger selv: ”Vi kan ikke noget som helst.” Helt så galt fat er det nu næppe med Flemming Jensen, Omar Marzouk, Sebastian Dorset og Michael Schøt ved roret i årets politisk væg-til-væg satire.

Se mere på: www.standuprevy.dk

Aalborg Vinter Show

Premiere 14. november

Info på vej

Se mere på: www.akkc.dk

Schou-Tur på tur

1.februar – 13. april 2020, Jylland

Det er 15. gang Jan Schou sætter Schou-Tur revyen på scenen og lover i år en livsbekræftende aften med satire, ørehængende potpourrier, monologer, sketches og viser.  Med på scenen er Alexander Arli, Susanne Breuning, Jan Schou, Anna Kaack, Søren Jydholm Jørgensen og Thea Boel Gjerum.

Se mere på: www.oestergaardshotel.dk  

Seneste

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort,...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening i et kunstnerisk kredsløb? Og hvad gemmer kunstnerne selv? Den digitale bevægelse i samfundet har...