Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Her er de nye revystjerner

Der er masser af etablerede kendinge på revyscenerne i år, men også nye stjerner, som vidner om flere lovende år for dansk revy. ISCENE bad to af revyens grand old men Flemming Krøll og Leif Maibom give et bud på, hvad det kræver i dag og hvem, der er de nye talenter.

Lisbeth Dahl, Ulf Pilgaard, Jeanne Boel, Søren Hauch-Fausbøll, Pernille Schrøder: Når talen falder på dansk revy, er det uden tvivl fem navne, der klinger velkendt for de fleste. Men landets revyscener byder også på en række måske mindre folkekendte nye talenter, som er værd at holde øje med. ISCENE har spurgt Leif Maibom – adm. direktør i Sønderborg Sommer Revy og producer i Nykøbing F. Revyen Flemming Krøll, hvad de kommende års revypublikummer kan forvente af de nye stjerneskud i dansk revy.

”I mine øjne er det største krav til revyskuespillere, at de skal kunne stille sig om i en fart og skifte persona på få minutter. Og så er der ikke noget med at have solistholdninger – man skal være en teamplayer, lege med og have det sjovt. Det gælder både revyskuespillere i dag, men også dem, der skal klare sig godt i fremtiden,” siger Flemming Krøll, der sidste år trådte tilbage som revydirektør i Nykøbing F. Revyen efter 28 år.

Derudover gælder det om at modernisere revyen og følge med tiden, mener han.

”Hvis jeg ser en dvd fra revy i 2008, så tænker jeg: ’Sådan vil jeg ikke gøre det i dag.’ Og det er et must. I dag skal revyen være mere showpræget, og vi må ikke blive ved de gamle vittigheder, men for eksempel give plads til nye, unge tekstforfattere. De skriver på en anden måde og i et mere nutidigt sprog,” uddyber Flemming Krøll og fortsætter:

”Jeg er dybt imponeret af de unge mennesker, vi ser på scenerne i dag. I gamle dage blev du kendt, hvis du kunne synge eller danse, men nu kan de alle sammen synge, danse og spille teater – og de er eddermame gode. Der er et kæmpe potentiale på vej.”

Tre nye revytalenter

Men hvem ér så de nye talenter, vi kan forvente at se på revyscenerne i de kommende år? Det har vi spurgt Leif Maibom om – adm. direktør i Sønderborg Sommer Revy, der med sit virke som revyforfatter, -skuespiller direktør har mere end 40 års erfaring inden for revy.

Leif Maibom har udvalgt tre navne, han tror på er kommet for at blive i revybranchen – og det er vigtigt for ham at slå fast, at han nemt kunne have peget på endnu flere.

”Jeg synes, der er langt flere end tidligere, der melder sig på banen til revy. I midt 1990’erne var holdningen lidt: ’Revy? Nej tak!’ Da ville alle lave ’vigtigt’ teater. Men nu har jeg oplevet flere skuespillere, der ringer mig op og siger, at de godt kunne tænke sig at være med, og de nyuddannede skuespillere har heller ingen skam over at ville spille revy. Der er sket en holdningsændring, og det er jo dejligt, for så er der netop flere dygtige at vælge imellem,” siger han.

Her er Leif Maiboms tre udvalgte stjerneskud:

Jan Svarrer – Esbjerg Revyen

”Jan Svarrer er stand up-komiker og musiker, men for 4-5 år siden begyndte han at skrive revytekster til for eksempel Cirkus Revyen og Sønderborg Sommer Revy. Han er meget morsom og skriver i traditionel revystil, men med et moderne twist. Han er god til at få skæve idéer og har virkelig potentiale som revyforfatter. Sidste år stod han så på revyscenen for første gang i Esbjerg, og det lykkedes vældig godt, for han er i sig selv en sjov figur: Meget høj, tynd og helt skaldet. Han er bestemt et talent og en mand, vi fremadrettet vil møde som både revyskuespiller og -forfatter.”

Stand up-komiker og musiker Jan Svarrer. Pressefoto

Lisbeth Kjærulff – Kerteminde Revyen

”Lisbeth Kjærulff er klassisk uddannet sanger og har et par års erfaring fra revyscenen. Hun kan sin sang, det er klart, men hun er også dygtig til at bruge det i revysammenhæng, og så har hun et meget stort komisk talent. Hun er god til at skabe kontakt med publikum og har en sødme, der gør, at man kan lide hende, uanset hvad hun laver. Jeg håber bestemt ikke, at hun opgiver sangkarrieren, men jeg håber og tror samtidig, at vi vil finde hende i sommerrevyerne i mange år fremover – hun er jo ikke så gammel, så hun har mange gode år foran sig endnu.”

Lisbeth Kjærulff, Kerteminderevyen 2019. Foto: Skovdal Nordic

Bjarne Antonisen – Sønderborg Sommer Revy

”Bjarne Antonisen har ikke været i revygryden før sidste år, hvor vi fik ham ned til os i Sønderborg. Han er uddannet skuespiller i Odense og har efterhånden spillet teater i mange år – og så er han vanvittigt sjov! Flere anmeldere skrev, at der var noget Dirch Passer over ham. Han har en fantastisk mimik og et fysisk udtryk, som er meget gavnligt i revy. Dine replikker er ikke sjove, hvis kroppen er som en død sæk kartofler, og da kan Bjarne bruge sin fysik på en god måde. Derudover har han en meget humoristisk tilgang til det meste. Det er ikke et must som revyskuespiller, at du selv er sjov, men det hænger nok alligevel sammen. Hvis du kan se de sjove i livets små besværligheder, er det måske lidt lettere at få det ud på scenen. Og så synger han sindssygt godt. I vores dage er en vigtig del af en revyskuespillers kunnen, at man har en ordentlig sangstemme, for der bliver i højere grad end tidligere lagt vægt på de musikalske arrangementer.”

LÆS OGSÅ: Tilbageskuende revy i Sønderborg

Bjarne Antonisen. Pressefoto Sønderborg Sommer Revy 2019.

Læs mere om Sønderborg revyen her

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...
Annonce
Louise Højmark
Louise Højmark
Louise Højmark er cand.public. i analytisk journalistik og arbejder blandt andet som freelancejournalist med særligt fokus på kultur.
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...