Del

Den svenske dramatiker Lars Norén er død i en alder af 76 år. Han er blevet kaldt Strindbergs aftager, og hans dramatik dukker regelmæssigt op på de danske scener.

Lars Noréns dramatik var kendetegnet ved det dystre og til tider dysfunktionelle, når han med upoleret realisme satte spot på dynamikker mellem mennesker. Derfor vil hans dramatik ganske sikkert fortsat spille på teaterscenerne.

Noréns gennembrud kom med teaterstykket Mod til at dræbe, der er aktuelt i Danmark med den Reumertnominerede iscenesættelse fra Teatret Møllen i Haderslev, som forhåbentligt fortsætter sin turné rundt i landet, når det igen bliver muligt.

lars noren dæmoner mungo park kolding
Fra iscenesættelsen af Dæmoner på Mungo Park Kolding i 2018. Foto: Palle Peter Skov

Men flere af Noréns værker dukker jævnligt op på danske scener, netop fordi de behandler grundlæggende, mellemmennskelige temaer. Inden for de seneste år har det danske publikum også kunnet opleve Dæmoner, der spillede på Mungo Park Kolding i 2018, og siden turnerede.

Så sent som i foråret 2020 skulle Nattens er dagens mor have haft premiere på Folketeatret, ligesom Teatret ved Sorte Hest har en planlagt premiere i februar på Noréns Sandhed og konsekvens.