Populært lige nu

Aarhus Teater udskifter fire skuespillere i det faste ensemble

Aarhus Teater ansætter fire unge skuespillere til teatrets ensemble med start fra sæson 2024/25. Samtidig siger teatret farvel til fire af de nuværende ensembleskuespillere,...
Annoncespot_imgspot_img

Lars Norén er død, men hans dramatik vil fortsætte med at være relevant

Den svenske dramatiker Lars Norén er død i en alder af 76 år. Han er blevet kaldt Strindbergs aftager, og hans dramatik dukker regelmæssigt op på de danske scener.

Lars Noréns dramatik var kendetegnet ved det dystre og til tider dysfunktionelle, når han med upoleret realisme satte spot på dynamikker mellem mennesker. Derfor vil hans dramatik ganske sikkert fortsat spille på teaterscenerne.

Annonce

Noréns gennembrud kom med teaterstykket Mod til at dræbe, der er aktuelt i Danmark med den Reumertnominerede iscenesættelse fra Teatret Møllen i Haderslev, som forhåbentligt fortsætter sin turné rundt i landet, når det igen bliver muligt.

lars noren dæmoner mungo park kolding
Fra iscenesættelsen af Dæmoner på Mungo Park Kolding i 2018. Foto: Palle Peter Skov

Men flere af Noréns værker dukker jævnligt op på danske scener, netop fordi de behandler grundlæggende, mellemmennskelige temaer. Inden for de seneste år har det danske publikum også kunnet opleve Dæmoner, der spillede på Mungo Park Kolding i 2018, og siden turnerede.

Så sent som i foråret 2020 skulle Nattens er dagens mor have haft premiere på Folketeatret, ligesom Teatret ved Sorte Hest har en planlagt premiere i februar på Noréns Sandhed og konsekvens.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annoncespot_img