Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Teatret Svalegangen laver forestilling om Stig Tøfting

I sluningen af marts 2022 får Teatret Svalegangen premiere på dramatiseringen af NO REGRETS, Stig Tøftings upolerede selvbiografi fra 2005.

Det bliver den ucensurerede fortælling om Stig Tøfting, som Morten Lundgaard vil have med i sin iscenesættelse af No regretsTeatret Svalegangen i Aarhus. Voldsdommene, fodboldens skyggesider  eller dagen, hvor 13-årige Stig kommer hjem fra kamp og finder begge sine forældre skudt.  

”For første gang mødes mine to passioner, fodbold og teater! Jeg har i  mange år haft lyst til at lave No regrets, og nu er muligheden der endelig. Jeg er fascineret af Stigs kompromisløshed i  hans tilgang til livet og hans fodboldtilværelse,” skriver instruktør og dramatiker Morten Lundgaard i en pressemeddelelse fra teatret.  

En kompromisløs historie

Hvad sker der, når ens største hemmelighed bliver afsløret i et sladderblad? Når en barndomstragedie pludseligt bliver til offentligt skue. Kan man fortsætte? Kan man stadig løbe ind på banen?

No regrets er en hudløs ærlig fortælling om en sportsstjerne, der mod alle odds kæmper sig til en tilværelse som  professionel fodboldspiller med sit livsmotto ”No regrets” tatoveret hen over maven. Det er teater om en kompromisløs midtbaneslider og en fortælling om at blive en byhelt på trods, eller måske i kraft, af de tragedier man har med sig. Tøfting var ingen Laudrup. Han var aldrig selvskrevet, men den  århusianske plæneklipper havde en vilje som få og lod aldrig et strå stå.

”Det her er en vigtig fortælling i en tid, hvor en hel generation tror, at man kan alt, hvis bare man kendt fra TV  eller landsholdet. Men man skal kæmpe for alt,” udtaler kunstnerisk chef på Teatret Svalegangen Per Smedegaard i en pressemeddelelse. 

Morten Kjær som Stig Tøfting

”Jeg er beæret over, at Svalegangen vil gøre bogen om mit liv til et  teaterstykke. Det krævede mange overvejelser om, hvorvidt jeg kunne se min livshistorie som teaterstykke. En ting er at tale  om mit liv, noget andet er at læse det på skrift, men at se det fortolket som en teaterscene er noget helt nyt for mig. Jeg  er nysgerrig og spændt på, hvordan meget personlige og svære kapitler i mit liv vil blive formidlet. Men folkene på  Svalegangen har overbevist mig om, at de virkelig brænder for projektet og vil være tro mod tonen og ærligheden i bogen,” udtaler Stig Tøfting i pressemeddelelsen.

Det er skuespiller Morten Kjær, der  skal spille Stig Tøfting. Lige nu er kunstnerisk leder Per Smedegaard i gang med at caste resten af holdet til No regrets og det er, som forestillingen, også en anderledes opgave: ”Højde og drøjde eller om en spiller kan synge og danse er fakta, som man let  kan finde på skuespillere, men om de kan spille fodbold står ikke i Skuespillerhåndbogen. Så derfor vil vi gerne benytte  lejligheden til at råbe spillere op. Vi mangler to der har boldøje, og som synes det kunne være interessant at være med.” forklarer Per Smedegaard.  

No regrets får danmarkspremiere d. 26. marts 2022.

Læs mere her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...

Revy Danmark modtager midler til fejring af revyens 175 år 

Kulturministeriet meddeler i en pressemeddelelse i dag, at et...
Annonce
Annonce

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard