Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Sønderborg Sommer Revy: ”Det er naivt at tro, man kan skrive en revy i 2021 og navigere uden om Corona”

”Jeg tror også på, at vi trænger til at grine Coronaen op i dens ansigt. ”Lyder det fra Sønderborg Sommer Revys kunstneriske leder Jeanne Boel, der her fortæller om de temaer, hun glæder sig til at bringe på scenen til sommer – og hvordan hun ser sommerens muligheder for at spille revy.   

Hvordan forbereder I jer til en sæson, som er så usikker?

Vi “hopper” som resten af landet, fra restriktion til restriktion … Gudskelov, er vi jo en ualmindelig omstillingsparat genre.

Kan I overhovedet lave revy uden at restriktionerne påvirker kunsten?

Well… en sproglig vending siger: “At gøre en dyd ud af en nødvendighed”. Og så kan det jo så blive et spændende benspænd.

Hvilke tekster og temaer får vi at se til sommer? 

Det vil være meget naivt at tro, at man kan skrive en revy i 2021, og så nærmest navigere uden om Corona. Det har været 90% af, hvad vi har talt om det seneste år. Resten har været Trump, Støjberg, mor-Mette og Brostrøm. Jeg tror også på, at vi trænger til at grine Coronaen op i dens ansigt. 

LÆS OGSÅ: Direktør for Revy Danmark: ”Man kan roligt sige, det var knald eller fald”

Ser I på alternative muligheder til den planlagte revy som fx digitale løsninger?

Egentlig ikke. Revy trækker vejret sammen med sit publikum. De har så meget at sige i forhold til timing. Den charme, der ligger i den sammen-om-grinet-følelse, er sgu svær eller helt umulig at genskabe digitalt. Det er som vores tidligere kulturminister Jytte Hilden sagde om sport og sex: “Det er sjovere at deltage, end at se på!”

Sønderborg Sommer Revy 2021
Jeanne Boel. Kunstnerisk leder af Sønderborg Sommer Revy. Pressefoto

Hvordan forholder I jer til den nuværende, meget usikre situation, hvor I ikke ved, om det bliver muligt at spille revy til sommer?

Vi står jo i en situation, som vi aldrig har prøvet før. Vi har valgt at gå med en plan A og en plan B. Plan A er, at vi må spille uden restriktioner i den planlagte periode og med planlagt tilskuerantal. Altså business as usual! Ok, måske iført masker, håndsprit, coronapas og/eller frisk negativ test.

Plan B vil svare til, hvad vi måtte i efteråret. Altså med restriktioner i tilskuerantal. Det vil så kræve ekstra forestillinger… Plan C er, at der bliver aftalt en kompensation for de sæder, vi ikke må sælge. Men der bliver spillet revy i Sønderborg til sommer!

Læs mere om Sønderborg Sommer Revy her.

Seneste

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag aften uddelt i ODEON i Odense. Uden hensyntagen til køn blev årets stærkeste scenekunstpræstationer hyldet. Det...

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...