Del

”Jeg tror også på, at vi trænger til at grine Coronaen op i dens ansigt. ”Lyder det fra Sønderborg Sommer Revys kunstneriske leder Jeanne Boel, der her fortæller om de temaer, hun glæder sig til at bringe på scenen til sommer – og hvordan hun ser sommerens muligheder for at spille revy.   

Hvordan forbereder I jer til en sæson, som er så usikker?

Vi “hopper” som resten af landet, fra restriktion til restriktion … Gudskelov, er vi jo en ualmindelig omstillingsparat genre.

Kan I overhovedet lave revy uden at restriktionerne påvirker kunsten?

Well… en sproglig vending siger: “At gøre en dyd ud af en nødvendighed”. Og så kan det jo så blive et spændende benspænd.

Hvilke tekster og temaer får vi at se til sommer? 

Det vil være meget naivt at tro, at man kan skrive en revy i 2021, og så nærmest navigere uden om Corona. Det har været 90% af, hvad vi har talt om det seneste år. Resten har været Trump, Støjberg, mor-Mette og Brostrøm. Jeg tror også på, at vi trænger til at grine Coronaen op i dens ansigt. 

LÆS OGSÅ: Direktør for Revy Danmark: ”Man kan roligt sige, det var knald eller fald”

Ser I på alternative muligheder til den planlagte revy som fx digitale løsninger?

Egentlig ikke. Revy trækker vejret sammen med sit publikum. De har så meget at sige i forhold til timing. Den charme, der ligger i den sammen-om-grinet-følelse, er sgu svær eller helt umulig at genskabe digitalt. Det er som vores tidligere kulturminister Jytte Hilden sagde om sport og sex: “Det er sjovere at deltage, end at se på!”

Sønderborg Sommer Revy 2021
Jeanne Boel. Kunstnerisk leder af Sønderborg Sommer Revy. Pressefoto

Hvordan forholder I jer til den nuværende, meget usikre situation, hvor I ikke ved, om det bliver muligt at spille revy til sommer?

Vi står jo i en situation, som vi aldrig har prøvet før. Vi har valgt at gå med en plan A og en plan B. Plan A er, at vi må spille uden restriktioner i den planlagte periode og med planlagt tilskuerantal. Altså business as usual! Ok, måske iført masker, håndsprit, coronapas og/eller frisk negativ test.

Plan B vil svare til, hvad vi måtte i efteråret. Altså med restriktioner i tilskuerantal. Det vil så kræve ekstra forestillinger… Plan C er, at der bliver aftalt en kompensation for de sæder, vi ikke må sælge. Men der bliver spillet revy i Sønderborg til sommer!

Læs mere om Sønderborg Sommer Revy her.

ISCENE tager løbende pulsen på det danske revylandskab. Hvordan forholder branchen sig, og hvordan kommer de bedst muligt igennem den landsdækkende nedlukning. Kontakt os endelig, hvis du har relevante input om emnet.