Del

Teatergrad ønsker at trække publikum væk fra skærmene og ud under åben himmel med deres nye koncept Lydrumsteater. De har omdannet forestillingen Danner til en audiowalk i København inspireret af radiodrama-formatet.

Fra Kvindernes internationale kampdag den 8. marts skulle Teatergrads  forestilling Danner om grevinde Danners liv have spillet i Dannerhuset. I stedet har Teatergrad valgt at omdanne forestillingen til audiowalk, hvor publikum går tur i byen, mens de hører forestillingen. Teatret kalder selv formatet for lydrumsteater.

”Vi oplever, at danskerne i øjeblikket tilbringer rigelig tid foran skærmene derhjemme. Derfor har vi kastet os over et format,  hvor man kan opleve scenekunsten gennem egen fantasi i byens rum. I en forhåbning om at publikum kan finde kulturel fordybelse og inspiration i byen og naturen,” udtaler teaterleder Christine Worre Kann i en pressemeddelelse fra teatret. 

LÆS OGSÅ: Pilou Asbæk og de sydfynske alper lokker med vellykket lydteater

Danner og mere lydrumsteater på vej

Louise Christine Rasmussen fødes i rendestenen og ender med at blive en af de danske kvinder, der har sat det meste markante aftryk på eftertiden. Tidens  normer giver hun fanden i, og hun insisterer på at være et frit handlende  og tænkende individ. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd,  avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn  med. Kongen bliver hun gift med. Og arven efter hende lever endnu.  

Danner er en forestilling, der udspiller sig under en tilrettelagt gåtur gennem Københavns gader. Publikum vil på turen passere steder, der har  haft stor indflydelse for Grevinde Danners liv og fortælling; hendes lejlighed,  Hofteatret, Christiansborg og Dannerhuset m.fl. På gåturen gennem de  københavnske gader tages publikum tilbage i tiden – en rejse hvor magt,  afmagt, undertrykkelse, det spirende demokrati og kærlighed vil være  omdrejningspunkterne – emner vi kan relatere til både i fortid og nutid.

Danner bliver den første lydteaterforestilling fra Teatergrad. Men allerede sidst i marts er der planlagt premiere på endnu en audiowalk. Denne gang med udgangspunkt i forestillingen Ligeværd.

Du kan læse mere her.

PRAKTISK INFO: Premiere 8. marts 2021. Forestillingen varer ca. 1 time og 45 minutter. Forestillingen vil være tilgængelig gennem app’en Teatergrad. Ruten på ca. 5 km. går gennem Københavns indre by.