Populært lige nu

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...
Annoncespot_imgspot_img

ISCENE anbefaler digitale teateroplevelser i april

Mens vi venter på, at de danske teatre genåbner, snupper vi lige en sidste måned, hvor teateroplevelser er noget, der foregår foran skærmen. ISCENE har samlet fem forskellige digitale tilbud til dig her.

I april måned er der en række spændende og alsidige digitale teatertilbud, du kan benytte dig af. Vi har udvalgt fire forestillinger og en helt ny digital teaterfestival til dig.

Klassiker-opsætning fra Folketeatret

Folketeatrets opsætning af Kaj Munks drama Ordet var på ingen måde tænkt som en forestilling, der skulle opleves på en skærm. Men nu for hele Danmark mulighed for at se med, når teatret i et begrænset tidsrum i påsken gør en optagelse af iscenesættelsen tilgængelig.

ordet streaming folketeatret
Ordet, Folketeatret. Foto af Gudmund Thai

Ordet kan vække døde til live i dette skuespil skrevet i 1925 af Danmarks store digterpræst Kaj Munk. Han ville med Ordet give publikum et ‘chok i sjælen’, og det er vitterligt stærke sager, vi præsenteres for, når en genopstandelsens mirakel finder sted i stuen hos den vestjyske storbonde Mikkel Borgen. 

Der skal mod til at tro på det, som ikke kan forklares og at sætte spørgsmålet om tro på dagsordenen er noget, der for alvor kan sætte sind i kog. Man går næppe uberørt fra et møde med dette særsyn af et drama, hvor ‘alt er muligt for den, der tror’.

Folketeatrets Ordet kan ses den 5. april i tidsrummet fra kl. 15-23. Se med her.

Ungdommens tankemylder – Team Teatret og Kolding Egnsteater

Hey Lin er den unge dramatiker Lin Melkanes professionelle debut. Petra Adlerberth-Wik er instruktør og Lise Marie Birch er scenograf på forestillingen, som er skabt i et samarbejde mellem Team Teatret og Kolding Egnsteater.

hey lin team teatret kolding egnsteater livestream
Hey Lin, Team Teatret og Kolding Egnsteater. Foto: Asmus Kromann Bork

Forestillingen lukker op for en ung hjerne og giver et indblik i det tankemylder og den søgen efter identitet, som er så omsiggribende i ungdomsårene. Det er i de år, hvor barndommens leg forstummer, og man kan høre stemmerne i hovedet. De indre stemmer vi slås med og som er med til at skabe en identitet.

Hey Lin er en forestilling med både humor og alvor og masser af absurde situationer. Streames 6.-8. april. Billetter skal købes på forhånd. Læs mere her.

Intenst mono-drama hos Den Fynske Opera

I Den Fynske Operas La Voix Humaine fører kvinden Elle en telefonsamtale med sin elskede, og opkaldet viser sig at blive det sidste imellem dem, da han forlader hende til fordel for en anden kvinde. I samtalen forsøger Elle at gøre alt for at  vinde ham tilbage og gennemlever alle følelsesregistre, lige fra fortvivlelse, desperation og vrede til nostalgi og  lykkefølelse, ømhed og lidenskab til en panisk besættelse og trusler om at begå selvmord. 

La Voix Humaine den fynske opera
La Voix Humaine, Den Fynske Opera. Foto: Skovdal Nordic

Operaen er et intenst, sentimentalt og psykologisk mono-drama, som stiller store krav til solosangerens følelsesmæssige engagement i rollen som Elle. Rollen synges af den dansk-svenske sopran Anna Carina Sundstedt. Vokalmæssigt består det krævende sopranparti i høj grad af  uakkompagneret, recitativisk sang, som til gengæld skaber en endnu større virkning ved udbruddet af de  kraftfulde arier.

La Voix Humaine fra Den Fynske Opera er tilgængelig i filmoptagelse frem til 14. april 2021. Se mere her.

Online seksualundervisning på Future V

Teater Vs digitale scene Future V, der producerer digitale teateroplevelser henvendt primært til unge, byder med Stav til sex 8.-10. klasser (og andre interesserede) ind til online seksualundervisningsteater i alfabetform.

Zarah og Bertram er venner, men synes begge, at det er svært at tale om sex og kærlighed. Gennem emner som nøgenbilleder, kroppens udvikling, fri adgang til porno 24 timer i døgnet og ikke mindst mulige overskridelser af personlige grænser, fører Zarah og Bertram os igennem hele alfabet, fra A til Å.

stav til sex teater v
Stav til sex, Future V. Plakatfoto

Stav til sex er skabt med et ikke-heteronormativt udgangspunkt og vil styrke unges viden om kønsidentiteter og mulige seksualiteter. Ud fra et frisindet og sexpositivt udgangspunkt ønsker vi at starte en samtale om alt det, der for mange unge kan føles svært og uoverskueligt at tale om.

Stav til sex spiller på Future V 19. april – 7. maj 2021. Læs mere her.

Digital first teaterfestival – RE:LOCATIONS

RE:LOCATIONS er Danmarks første digital first teaterfestival, der i år afholdes for første gang fra 21. april – 9. maj 2021. Festivalen finder sted over hele verden i alle de byer, hvor publikum logger ind for at få en unikke, digitale teateroplevelser.

RE:LOCATIONS digital teaterfestival
Avatar Me på RE:LOCATIONS. Skabt af Fix&Foxy i partnerskab med Wildtopia. Foto: Fix&Foxy

Alle forestillinger på RE:LOCATIONS er produceret direkte til den digitale scene – altså digital first teaterforestillinger. Festivalen har indtil videre lanceret to urpremierer i form af Avatar Me fra danske Fix & Foxy og TM fra belgiske Ontroerend Goed.

RE:LOCATIONS afvikles 21. april – 9. maj 2021. Du finder mere info her.

Seneste

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art...

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...
Annonce
Annonce

Nomineringer til Cirkusprisen 2024

Cirkusprisen uddeles i år d. 16. august og prisjuryen melder nu ud, hvem der er nomineret til priserne for årets bedste nummer og årets...

Cirkusvognen 2024 – udendørs festival for børn og forældre

Børnekulturhuset Sokkelundlille sender igen i august Cirkusvognen ud på tur på Bispebjerg i København med en blanding af nycirkus, værksteder, musik og Marionetteatret fra...

Roskilde 2024 Art & Activism – reportage fra festens aktivistiske potentiale

Roskilde Festival udvider år for år sit kunstprogram, Art & Activism. I år med fokus på bæredygtighed og kønsdiversitet under det overordnede tema Utopia....