Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

ISCENE anbefaler: Forårets fysiske festivaler

Scenekunstens genåbning er længe ventet. Og forårets program bugner af spændende scenekunsttilbud. Vil du nå flere teateroplevelser på få dage, så er forårets festivaler er godt bud.

Hvidovre Teaterfestival

Som den første af forårets festivaler byder Hvidovre Teaterfestival allerede fra den 8. maj teaterglade børn og unge til for første gang opleve den spritnye festival. Hvidovre Teaterfestival præsenteres af Teater Vestvolden, Hvidovre Hovedbibliotek, Avedøre Bibliotek og Kulturhus i samarbejde med Hvidovre Kommunes Center for Kultur og Fritid.

Annonce

På programmet er et bredt udbud af teatertilbud for alle fra 0 til 18 år udvalgt fra hele landet. Programmet er inddelt i aldersgrupper, så det er let at overskue tilbud, der passer til barnets alder.

forårets festivaler hvidovre teaterfestival
Chicks fra Hr. Teater er på programmet til Hvidovre Teaterfestival 2021. Foto: Hr. Teater

Festivalen byder også på tværfaglige projekter til skoler, som et udgangspunkt til debatter i klassen om de udfordringer, som børn og unge står over for.

Hvidovre Teaterfestival finder sted 8. – 16. maj. Læs mere her.

Springfestival – Amager

Det er nu syvende gang siden 2007, at ZeBU i samarbejde med Børnekulturhus Ama’r og Amager Kulturpunkt arrangerer den internationale festival for scenekunst for børn og unge. Springfestival 2021 afvikles i området omkring Amager Kulturpunkt med forestillinger fra en perlerække af både danske og udenlandske teatre.

forårets festivaler springfestival 2021
Stop Op, Hop af fra Gazart er på programmet til Springfestival 2021. Foto: Søren Meisner

I løbet af festivalens seks dage kan publikum opleve teater, dans, nycirkus, musikteater, performance, dukketeater og overraskende gadeteater for børn, unge og hele familien. Sammen med Børnekulturhus Ama’r er der workshops for skoleklasser, åbne værksteder og meget mere for alle, der har lyst til selv at være aktive og kreative.

Springfestival finder sted 25. – 30. maj 2021. Læs mere her.

ILT Festival – Aarhus

I slutningen af maj afvikles flere af forårets festivaler synkront rundt om i landet. For mens Springfestival endnu er i gang, starter både CPH Stage og ILT Festival i landets to største byer.

ILT Festival i Aarhus byder på internationale scenekunstoplevelser inden for en bred vifte af genrer, der spænder over alt fra klassisk drama til dans, fysisk teater, installationer, dukke- og animationsteater, musik- og teaterkoncerter.

forårets festivaler ilt festival 2021
Outwitting the Devil fra Akram Khan Company er på programmet til ILT Festival 2021. Foto: Jean-Louis Fernandez

Publikum kan blandt andet glæde sig til i Musikhuset at se Akram Khan Companys dansefortælling Outwitting the Devil, der bygger på Gilgamesh-myten. De kan forvente at se små hverdagsgenstande bragt til live, når Olivia Molnár på Teater Refleksion opsætter The Little Suicides, som hendes far Gyula Molnár skabte i 80’erne. Og så kan børn og barnlige sjæle se frem til at møde babyhvalen Kujira, når den med det spanske teaterkompagni Centre de Titelles de Lleida bevæger sig ned gennem byens gader.

ILT Festivalen byder desuden på en lang række sideaktiviteter, der henvender sig bredt til både branchen og alle byens borgere.

ILT Festival finder sted den 27. – 30. maj 2021. Læs mere her.

CPH Stage

CPH Stage åbnes i år med det internationalt anerkendte kunstnerkollektiv Gob Squads forestilling 1984 – Back To No Future, som spiller på Sort/Hvid. En forestilling, der også er udvalgt til at være blandt årets highlights.

Og netop fordi programmet for CPH Stage er så omfattende, kan man med fordel kigge nærmere på de otte fremhævede forestillinger. Highlightsudvalget består af fire scenekunstnere og et medlem af Reumert-juryen, som har gennemgået programmet og udvalgt forestillinger, de finder særligt interessante.

my deer hunter fix&foxy
My Deer Hunter fra Betty Nansen Teatret og Fix&Foxy kan opleves på Edison under CPH Stage 2021. Foto: Søren Meisner.

Udover åbningsforestillingen finder man blandt årets highlights så forskellige forestillinger som Uppercut Danseteaters Plejer er død – samba, der kan opleves i Dansekapellet, Betty Nansen Teatret og Fix&Foxys My Deer HunterEdison samt Hotel Pro Formas operaværk fra 1993 Operation:Orfeo i Skuespilhuset.

Uddelingen af Årets Reumert afslutter vanen tro CPH Stages program – også selvom showet i år afholdes i Odense den 6. juni.

CPH Stage finder sted den 27. maj – 5. juni. Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce