Populært lige nu

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...

Marina Mascarell: “I en tid, hvor polarisering er så tydelig, er vi nødt til at være særligt aktive”

Efteråret byder på en masse nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer - nye visioner tager ISCENE pulsen...
Annoncespot_imgspot_img

Huskunstnerprojekt på Limfjordsteatret i Thy støttes af Statens Kunstfond

Ni børnehaver i Thy kommer med i Limfjordsteatrets huskunstnerprojekt Vildtvoksende, som støttes af Statens Kunstfond.

Ni daginstitutioner fra Thisted Kommune bliver en del af Limfjordsteatrets huskunstnerprojekt Vildtvoksende, som netop har modtaget 253.000 kroner i støtte fra Statens Kunstsfonds huskunstnerordning.

“Det er vi fantastisk glade for. Dels fordi vi synes, det er et godt projekt, hvor omkring 130 børn skal være med til at skabe scenekunst. Dels fordi det giver os mulighed for at åbne Limfjordsteatrets nye teaterhus i Thisted op for både børn og pædagoger, så det bliver et trygt sted at komme”, udtaler Steen Nedergaard Haugesen, der er kunstnerisk ansvarlig for Limfjordsteatret i Thy, i en pressemeddelelse.

Workshops med kunstnerne

Lige som teatrets øvrige projekter for børn og unge i de første to år i Thy arbejder Vildtvoksende sig ind i et overordnet tema, der hedder Naturen indeni og udenfor. De medvirkende børn i alderen fire-seks år skal ud i Nationalparken sammen med de involverede kunstnere og indsamle materialer, lyde og indtryk, som tages med hjem til institutionerne. Derefter vil de komme rundt i forskellige workshops med de fire involverede kunstnere.

Sammen med lydkunstner Jonas Muff Jørgensen skal børnene skabe et ”soundscape” af stemmer og lyde, som skal udtrykke, hvordan naturen opleves i børnehøjde. Hos scenograf og billedkunstner Klara Espersen skal de lave overdimensionerede, tredimensionelle udgaver af genstande fra naturen. Sammen med performer Pernille Nedergaard Haugesen skal de finde bevægelser i naturen, som kan overføres til kroppen, mens Steen Nedergaard Haugesen vil skabe historier med børnene ud fra elementer, vi både kender fra naturen og i os selv.

LÆS OGSÅ: Limfjordsteatret i Thy får garvet teaterpar i spidsen

Sanseinstallationer på teatret

Alle aktiviteterne i Limfjordsteatrets huskunstnerprojekt skal munde ud i sanseinstallationer, som opsættes på teatret i Thy, og som vil kunne opleves af forældre, søskende og andre børn fra institutionerne.

“Det er et stort ønske for os at komme bredt ud i hele Thy”, siger Steen Nedergaard Haugesen, der glæder sig over muligheden for at realisere projektet.

Der udvælges i alt ni børnehaver med tre fra henholdsvis Sydthy, Thisted-området og det nordlige Thy, som skal deltage i projektet, der kommer til at løbe fra februar til juni 2022.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Bora Boras nye kommercielle chef er fundet

Bora Bora ansætter den erfarne Karin Buhl Slæggerup i en nyoprettet stilling som kommerciel chef. Hun får ansvaret for udvikling af en ny kommerciel...