Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Managing Discomfort med generøsitet og kærlighed

TOASTERs festival Managing Discomfort er i fuld gang på Husets Teater og byder efter en påskepause på tre dobbeltforestillinger mere over de næste tre...
Annoncespot_imgspot_img

Huskunstnerprojekt på Limfjordsteatret i Thy støttes af Statens Kunstfond

Ni børnehaver i Thy kommer med i Limfjordsteatrets huskunstnerprojekt Vildtvoksende, som støttes af Statens Kunstfond.

Ni daginstitutioner fra Thisted Kommune bliver en del af Limfjordsteatrets huskunstnerprojekt Vildtvoksende, som netop har modtaget 253.000 kroner i støtte fra Statens Kunstsfonds huskunstnerordning.

“Det er vi fantastisk glade for. Dels fordi vi synes, det er et godt projekt, hvor omkring 130 børn skal være med til at skabe scenekunst. Dels fordi det giver os mulighed for at åbne Limfjordsteatrets nye teaterhus i Thisted op for både børn og pædagoger, så det bliver et trygt sted at komme”, udtaler Steen Nedergaard Haugesen, der er kunstnerisk ansvarlig for Limfjordsteatret i Thy, i en pressemeddelelse.

Workshops med kunstnerne

Lige som teatrets øvrige projekter for børn og unge i de første to år i Thy arbejder Vildtvoksende sig ind i et overordnet tema, der hedder Naturen indeni og udenfor. De medvirkende børn i alderen fire-seks år skal ud i Nationalparken sammen med de involverede kunstnere og indsamle materialer, lyde og indtryk, som tages med hjem til institutionerne. Derefter vil de komme rundt i forskellige workshops med de fire involverede kunstnere.

Sammen med lydkunstner Jonas Muff Jørgensen skal børnene skabe et ”soundscape” af stemmer og lyde, som skal udtrykke, hvordan naturen opleves i børnehøjde. Hos scenograf og billedkunstner Klara Espersen skal de lave overdimensionerede, tredimensionelle udgaver af genstande fra naturen. Sammen med performer Pernille Nedergaard Haugesen skal de finde bevægelser i naturen, som kan overføres til kroppen, mens Steen Nedergaard Haugesen vil skabe historier med børnene ud fra elementer, vi både kender fra naturen og i os selv.

LÆS OGSÅ: Limfjordsteatret i Thy får garvet teaterpar i spidsen

Sanseinstallationer på teatret

Alle aktiviteterne i Limfjordsteatrets huskunstnerprojekt skal munde ud i sanseinstallationer, som opsættes på teatret i Thy, og som vil kunne opleves af forældre, søskende og andre børn fra institutionerne.

“Det er et stort ønske for os at komme bredt ud i hele Thy”, siger Steen Nedergaard Haugesen, der glæder sig over muligheden for at realisere projektet.

Der udvælges i alt ni børnehaver med tre fra henholdsvis Sydthy, Thisted-området og det nordlige Thy, som skal deltage i projektet, der kommer til at løbe fra februar til juni 2022.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Fredericia Musicalteater bliver omfattet af scenekunstlovens §5

Kulturministeriet meddeler her til morgen, at Fredericia Musicalteater fra...

Kontinuerligt fokus på musikdramatisk udvikling

Interview med Nathalie Mellbye

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Fredericia Musicalteater bliver omfattet af scenekunstlovens §5

Kulturministeriet meddeler her til morgen, at Fredericia Musicalteater fra...

Kontinuerligt fokus på musikdramatisk udvikling

Interview med Nathalie Mellbye

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer...

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før...
Annonce
Annonce

Fredericia Musicalteater bliver omfattet af scenekunstlovens §5

Kulturministeriet meddeler her til morgen, at Fredericia Musicalteater fra 1. januar 2025 får et permanent årligt tilskud på finansloven på 9,8 mio. kroner og...

Kontinuerligt fokus på musikdramatisk udvikling

Interview med Nathalie Mellbye