Populært lige nu

Endnu et stort tab for den danske dansescene

Flytningen af danseuddannelsen fra København til Holstebro blev - trods heftige protester fra såvel studerende og undervisere som dansemiljøet i Danmark - en realitet...

Kære branche, vi har et fundamentalt problem!

Jeg vil gerne sige undskyld. Undskyld til min branche og mine kollegaer. Dem jeg har gået i skole med, dem jeg har arbejdet med,...

★★☆☆☆☆ Hair – protesten stivner i forkrampet hippiemusical

Opsætningen af Hair på Østre Gasværk søger ungdommeligheden, men ender som et fastlåst tidsbillede. Den kollektive ånd forbliver et postulat. Hvis den danske musicalscene har...
Annoncespot_imgspot_img

Aalborg Operafestival fejrer 20 års jubilæum med stort program

I år kan Aalborg Operafestival fejre sit 20-års jubilæum som Danmarks ældste operafestival. I en særlig jubilæumsudgave byder festivalen i år på mere end 50 opførelser og koncerter i et festligt og varieret program – hvilket er dobbelt så mange som tidligere år. Festivalen finder sted fra 5. – 8. august på en række forskellige lokationer i Aalborg og omegn.

Opera som genre blev født for mere end 500 år siden, men den er stadig i fuld vigør. De store klassikere bevæger millioner af mennesker verden over både som opførelser i store operahuse, som filmmusik i Hollywood-produktioner og som nye eksperimenter fra operaens undergrundsmiljø.

Det er præcis operaens innovative spændvidde, som Aalborg Operafestival indfanger og præsenterer i august. Programmet rummer både traditionelle, klassiske recitals og nyskrevne opsætninger, og der bliver over 50 opførelser og koncerter i løbet af festivalens fire dage, som publikum kan vælge imellem – dobbelt så mange som tidligere år.

Som kulturaktør påtager festivalen sig også rollen som social medspiller og bestræber sig derfor på at skabe opera for og af alle. Derfor er én af festivalens vigtigste indslag også forestillingen Aalborgsange i Musikkens Hus, der er skabt af både psykisk og fysisk sårbare borgere i Aalborg gennem et fire-måneder langt forløb.

Spritfabrikken danner ramme om åbningskoncerterne

Åbningskoncerterne er i år rykket til den katedrallignende brænderisal på Spritten, og de opføres under navnet SP(I)RIT. Her vil Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Giordano Bellincampi flankere vinderen af Aalborg Operapris 2019, barytonen Simon Duus, i en opsætning, der kommenterer på danskernes forhold til alkoholen.

Det bliver starten på en spektakulær fejring af festivalens 20-års jubilæum, hvor byens kunstneriske undergrundsmiljø har skabt oplevelsens visuelle profil. Under den første åbningskoncert, som transmitteres live i DR P2, afsløres desuden årets vinder af Aalborg Operapris.

Urpremiere på Ejersbo Aalborg-klassiker som opera

Nordkraft, Jakob Ejersbos litterære nyklassiker, springer ud som opera. Fortællingen får en ekstra dimension i denne udgave, og der bliver således skruet ned for det genkendelige og op for det udforskende.

Komponist Signe Lykke, scenograf Christian Albrechtsen og instruktør Anja Behrens sætter sammen med resten af holdet særligt fokus på den emotionelle kraft – den menneskelige afgrund og den betingelsesløse kærlighed – som bogen rummer.

LÆS OGSÅ: Nordkraft – Jakobs Ejersbos bestsellerroman som opera i Aalborg

Urpremieren finder sted på Teater Nordkraft og udgør dermed, som bogen selv, et ægte stykke Aalborg-historie.

Intimkoncert med australsk operastjerne

En international operastjerne af højeste kaliber, den lyriske koloratursopran Siobhan Stagg, gæster Intimsalen i Musikkens Hus. Den unge australier har en enestående smuk stemme, der på få år har bragt hende helt i front på verdens førende operascener.

På Aalborg Operafestival kan man komme helt tæt på Stagg, der akkompagneres af den verdenskendte italienske pianist Guiseppe Mentuccia.

Aftenens program, som bærer titlen I Want Magic, rummer både operaklassikere af Masennet og Puccinu, lieder af Korngold og en enkelt Danmarkspremiere med et helt nyskrevet værk af den australske komponist Dermot Tutty. Koncertprogrammet er dedikeret specifikt til Aalborg Operafestival.

Dagen inden giver Stagg og Mentuccia i øvrigt masterclass for sanger- og pianister fra Nordjylland og resten af landet.

Aalborg Operafestival sanses med hele kroppen

Festivalen vil i løbet af de fire dage fylde hele byen med opera, og der er blandt andet også store oplevelser i vente på C. W. Obels Plads, på Aalborg Airport Hotels tagterasse og i Arkaden på Hovedbiblioteket, hvor der vil være fælles morgensang. Opera til Kaffen besøger seks plejehjem i byen under festivalen – og yderligere seks centre i resten af august.

Over festivalens fire dage bliver hele tolv altaner desuden omdannet til miniaturescener, når sangstuderende og nyuddannede operasangere fra landets musikkonservatorier præsenterer opera fra Italien, Frankrig, Tyskland og England.

”Det er en spektakulær jubilæumsudgave af Aalborg Operafestival, der venter forude. Vi har sammensat et program af højeste internationale kvalitet, som man kan sanse med hele kroppen – ikke kun med ørerne. Byen bliver nemlig fyldt med en vaskeægte festivalstemning med alt, hvad dertil hører af fællesskab og godter til ganen, og vi glæder os til at opleve og fejre den fantastiske musik med byens borgere og alle dem, der kommer på besøg,” udtaler festivalleder Peter Rønn i en pressemeddelelse.

Se hele programmet for Aalborg Operafestival her.

Kilde: Pressemeddelelse

Denne nyhed er en del af ISCENEs fokus på Opera med unge stemmer, der er støttet af Augustinusfonden.

Seneste

Askepot-musical med helt nye sange af Rasmus Seebach

Et af historiens allerstørste kærlighedseventyr iføres nye klæder, når...

Udviklingsplatformen og Toaster: Event for lokale internationale kunstnere

For anden gang byder Udviklingsplatformen for Scenekunst i samarbejde...

Statens Kunstfond vil have flere navne i spil til deres legatudvalg

Kunstnere, kunstkyndige og andre med stor indsigt og viden...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Askepot-musical med helt nye sange af Rasmus Seebach

Et af historiens allerstørste kærlighedseventyr iføres nye klæder, når...

Udviklingsplatformen og Toaster: Event for lokale internationale kunstnere

For anden gang byder Udviklingsplatformen for Scenekunst i samarbejde...

Statens Kunstfond vil have flere navne i spil til deres legatudvalg

Kunstnere, kunstkyndige og andre med stor indsigt og viden...

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve...
Annonce
Annonce

Askepot-musical med helt nye sange af Rasmus Seebach

Et af historiens allerstørste kærlighedseventyr iføres nye klæder, når Lion Musicals næste år samler kendte navne som Caroline Henderson, Stig Rossen og Pelle Emil...

Udviklingsplatformen og Toaster: Event for lokale internationale kunstnere

For anden gang byder Udviklingsplatformen for Scenekunst i samarbejde med Toaster velkommen til et internationalt symposium for branchefolk med fokus på det internationale. Med Meeting each...

Statens Kunstfond vil have flere navne i spil til deres legatudvalg

Kunstnere, kunstkyndige og andre med stor indsigt og viden kan som noget nyt melde deres interesse for at sidde i et af Statens Kunstfonds...