Del

Forvandling

19. - 21. aug 2021

Limfjordsteatret

Limfjordsteatrets Forvandling er en sød forestilling for de 0-4-årige, der med sit finurlige strikkeunivers inspirerer de mindste til selv at mærke med.

Mere end 100 frivillige var med til at hækle, strikke og sy de utallige bløde tæpper og garnlapper i grønt og skovbrunt, som udgør det sansemættede scenografiske rum i Limfjordsteatrets Forvandling

En forestilling, der byder indenfor i et et helstøbt univers af garnskov med brun strikbark og hæklede blade i grønne nuancer. Publikum er på besøg i skoven. De sidder på puder og strikkede træstammer og ser op mod en lille lysning, hvor livets træ folder sig frodigt ud. I løbet af en lille halv time udspiller årets gang sig her med en danser og en skuespiller i front. De fortolker årets gang til musik og byder ind med sommerlige rullefald, trillende efterårsagern, strikket sneboldkamp og ægte vand, der plasker.

Forvandling
Forvandling på Limfjordsteatret. Foto: Lars Horn / Baghuset

Hemmelige huler og mystiske gemmer

Sanserne er i højsædet, og der er rigeligt for de små at se på. Strikkerierne flyder med ud i publikumsdelen af rummet og bidrager dermed til at skabe et blødt, rart og naturæstetisk sanseunivers. Den lille gut foran mig holdt stolt balancen med et hæklet blad på hovedet under det meste af forestillingen.

Skuespiller Asger Kjær og danser Stisa Søgaard folder sammen skovens årstidsforvandling ud i fysiske bevægelser og mimik i fin samklang med det taktile og visuelle rum. De peger på objekter, der åbenbares fra hemmelige huler og mystiske gemmer. De leger gemme. De balancerer. Holder vejret. Ruller lattermilde rundt og falder forpustede om. Fulde af indtryk og oplevelser.

Forvandling
Forvandling på Limfjordsteatret. Foto: Lars Horn / Baghuset

Det er fascinerende og skønt, at universet er ordløst. Dog ville en et lidt roligere bevægemønster nok kunne møde de små tilskueres motorik og tempo lidt mere i øjenhøjde. Det bliver de til gengæld, da alle efter forestillingen inviteres ind på scenen, så de selv kan gå på opdagelse i de mystiske gemmer og mærke på de mange strikkede elementer. Besøget på scenen understøtter en helt igennem rar oplevelse for de mindste og deres følge.

LÆS OGSÅ: Nordea-fonden sikrer teateroplevelser til hundredevis af børn

Instruktør: Gitta Malling. Scenograf: Lene Bek Nielsen. Teaterformidler: Charlotte Olling Rebsdorf. Musik: Kim Fast Jensen.

Medvirkende: Stisa Søgaard og Asger Kjær.

Set på Aprilfestival 2021. Spiller 19. - 21. august 2021 på Limfjordsteatret.