Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Fem nye scenekunstneriske udviklingsforløb rykker ind på Folketeatret

Research til en hypersanselig, tværæstetisk blomsterhave. Udforskning af forsamlingsbegrebet gennem scenekunsten. Afprøvning af koreografiske formater, materialer og teknikker. I august og september rykker fem forskellige kompagnier fra den frie scenekunst på skift ind i Gamle Prøvesal på Folketeatret.

De scenekunstneriske udviklingsforløb er faciliteret af Udviklingsplatformen for Scenekunst. Formålet er at undersøge og afprøve kunstneriske idéer og udtryk el. teste nye elementer og formater. Kompagnierne får stillet én el. to uger i Gamle Prøvesal gratis til rådighed, samt en sparringspartner. De kunstneriske udviklingsforløb er udvalgt gennem Open Call: Tid i rum – Folketeatret.

Annonce

Du kan læse mere om de fem projekter herunder.

Den Hemmelige Have

Forestillingen Den Hemmelige Have (af MYKA & POPPYKALAS i samarbejde med Glyptoteket) undersøger, hvad mennesket hungrer efter i en mørk, tung, ensom og digitaliseret tid. I en blød, hypersanselig og tværæstetisk blomsterhave, fejrer MYKA og POPPYKALAS fællesskabet og hylder naturens helende kræfter og åbner for refleksion om biodiversitet.

Fokus for det kunstneriske udviklingsforløb er at lave research og undersøgelser, samt forberedelser til det tværæstetiske værk og totaloplevelsen af Den Hemmelige Have. Herunder afholde workshops, gå på gulv og afprøve det kunstneriske og æstetiske udtryk i egnede rammer med en relevant sparringspartner.

scenekunstneriske udviklingsforløb udviklingsplatformen
MYKA & Poppykalas, Glyptoteket. Pressefoto

Peuple

Værket PEUPLE (af KASPERSOPHIE) eksisterer i en vibrerende tvetydighed mellem multi-platform performance og eksklusivt tøjmærke for folklorekostumer til små piger. Den fysiske manifestation af værket udfolder sig som et pop-up showroom i gallerier og tomme butikslokaler. Online eksisterer værket i form af en webshop som virtuel skulptur. 

KASPERSOPHIEs fokus for den kunstneriske undersøgelse er introduktionen af og samspillet ml. værket og nye elementer såsom lyd og LED visuals. De to nye elementer skal give en engagerende nutidig og materiel kontrast og kant i værket, der ellers er tro mod historistiske fortællinger og et folkeligt visuelt udtryk og tilgang.

Mephisto

Med det kunstneriske udviklingsforløb vil danser og koreograf Annika KompArt og lys/set designer Jari Matsi fortsætte deres udvikling af kunstneriske metoder om ord og bevægelse med fokus på story telling inspireret af Ben Duke.

Projektet går ud på at fortælle en bog, et eventyr eller en anden kendt tekst i 15 sætninger. Disse fortællinger blandes med personlige begivenheder, således at der skabes en auto fictional fortolkning, som involverer krop, sprog og lyd.

Fokus for den kunstneriske undersøgelse er at finde bevægelse og forskellige placeringer i scenerummet til fortællingerne. Desuden undersøges og afprøves brugen af stemme og lyd ud fra bevægelserne, samt der arbejdes med at skabe et bæredygtigt og fleksibelt set design.

LÆS OGSÅ: Tid i rum – samarbejdsprojekt, der handler om meget mere end ledig scenekapacitet

Hvordan har du det?

Projektet HVORDAN HAR DU DET? (af Sir Grand Lear) udvikles i samarbejde med forskere fra Statens Institut for Folkesundhed, og skal være en performativ debriefing af et verdensomspændende kulturelt traume affødt af Corona-krisen.

Projektet skal udforske og udfordre forsamlingsbegrebet gennem kunsten. Kan det, at udforme en maske ud fra et fotograferet portræt og spørgsmål stillet af et fremmed menneske, skabe samhørighed mellem “formeren” og den portrætterede? Og kan den person, som efterfølgende bærer masken, blive en del af det fællesskab?

Fokus for Sir Grand Lear’s kunstneriske undersøgelse er en dybdegående og modig udforskning af formatet.

scenekunstneriske udviklingsforløb udviklingsplatformen
Sir. Grand Lear: HVORDAN HAR DU DET? Pressefoto

Natsværmer

Natsværmer skabes af koreograf Sarah Lee Armstrong i et tværæstetisk samarbejde med multimedie kunstnerduoen Last Oblivion, musiker Offermose og danser Rose Marie Lindstrøm.

Natsværmer er en koreografisk vandring ind i mørket; som naturfænomen, liminalt rum og primordialt potentiale. Fokus for den kunstneriske undersøgelse er at afprøve den kunstneriske idé og udforske et potentielt koreografisk format, hvor der projekteres filmet materiale på glas og vandoverflader, såsom skærme, transparente skulpturer og installationer i en blackbox. Der vil desuden blive arbejdet med samskabelse af lydunivers, som vil være et kreativt samarbejde mellem musiker og performer, gennem elektroniske mørke hymner og autobiografisk tekst.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...