Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

K:Selekt – ruster op med flere forestillinger

Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond inviter scenekunst fra hele Danmark ind på Nationalscenen og giver nu publikum mulighed for at møde endnu flere nye genrer fra det frie scenekunstneriske felt. Tre forestillinger tilføjes programmet for K:Selekt 2021/2022: Opera fra Gilleleje, genrehybrid fra Bornholm og nycirkus fra København.

K:Selekt byder i denne sæson publikum velkommen til syv forestillinger fra forskellige genrer. Forestillingerne kommer fra hele landet og er udvalgt fra Det frie uafhængige scenekunstfelt. Det er K:Selekts formål er at fremme scenekunst af høj kvalitet, sikre et bredt udbud af scenekunst og anvendelse af scenekapaciteten og midler. De syv kompagnier er udvalgt af Statens Kunstfond.

Annonce

Stor variation til publikum

Tidligere på sæsonen har publikum mødt højtalere som performere i Moribunds og Sara Hammings English Speakers, og deres egen hjertelyd som udgangspunkt for en forestillingsrytme i The Nordic Beasts og Noora Hannulas SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE. Med de tre nye tilføjelser, er der stadig fem scenekunstoplevelser i vente i denne sæson – genrehybrid, performanceteater, nycirkus, opera og meget mere.

De næste på programmet er allerede offentliggjort. Kassandra Productions THE SOUL CATCHER, en forestilling om psykisk vold og manipulation serveret som en blanding af performance, dans, spoken word og nykomponeret elektronisk musik. Teater freezeproduction kommer med dobbeltprogrammet UDSIGT & PRÆSTEN OG ÅNDEMANEREN, der giver indsigt i relationen mellem Grønland og Danmark gennem tiden.

De tre nye navne på K:Selekt

Rapid Eye med nycirkusforestillingen Cul de Sac, der i et selvklæbende univers kaster et blik på en verden i hårdknude. I et opgør mod mangel på handling og vilje på forandring kaster to jonglører sig med en ukuelig optimisme ud i at få verden på rette kurs. Cul de Sac spiller 19. – 21. november 2021.

Von Heiduck viser Blood, en scenekunsthybrid, der med afsæt i Edith Södergrans digte gør brug af traditionelle virkemidler som skuespil og fremførelse af digte, mens scenerummet manipuleres digitalt og sonisk. Forestillingen spiller 17-21. maj 2022.

Og endelig viser NordicOpera Drømmedøden, en opera om Nordens fælles historie, fortalt gennem magtfulde kvinder i senmiddelalderen og renæssancen. Med paralleller til i dag følger vi dronninger og handelskvinder, der bidrager til fortællingen om, hvem vi er i Norden. Forestillingen spiller 29. maj – 5. juni 2022.

Læs ISCENEs artikel om tankerne bag K:Selekt

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce