Populært lige nu

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM Aarhus 2023 var temaet for denne uges morgenbriefing hos Performing Arts Platform forholdet mellem Danmark,...

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...

Den internationale tankegang udvider vores horisont

CPH STAGE skal både tilbyde nye perspektiver til det danske publikum og skabe en øget opmærksomhed om dansk scenekunst for resten af verden. Det...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ FLÆSK, TÆSK OG TONER – gode genbrugsnumre i gakket musicalindpakning

Odsherred Teater indvier sin flotte, nye teatersal med den underholdende, ganske gakkede juleforestilling Flæsk, tæsk og toner, der fletter en række af sommerens revynumre sammen til en musical om teatret selv.

Man går stadig ind fra gågaden i Nykøbing, men bag den midlertidige sal åbenbarer sig nu den helt nye teaterbygning. Bænket ved små borde ulmer spændingen, mens vi kigger op på en kæmpestor gave på toppen af trappen i scenografien på den nye scene.

Det viser sig dog hurtigt, at pakken er tom. Alle pengene er gået til bygningen af det nye teater, og hverken teatrets afgående eller tiltrædende direktør tager telefonen. Ingrid, teaterbestyrelsens forperson, tager tøjlerne i egen hånd og går målrettet i gang med at stable en forestilling på benene ved hjælp af teatrets personale, sceneivrige lokalbeboere – det er jo hot med virkelige mennesker på scenen – og mere prominente gæster fra Christiansborg.

Flæsk, tæsk og toner
Flæsk, tæsk og toner på Odsherred Teater. Foto: Rie Neuchs.

Borgen kommer til Odsherred

Først selveste Mette Frederiksen, som Rikke Bilde giver med lumsk rævesmil. Pas på alle mink i området! Hun er glad for at være i Odsherred, selvom det ikke ligger i Jylland, for så må minkkommissionen jo atter vente. Bilde inkarnerer landsmoderen til sidste indstuderede detalje og skyder med revyens mest aktuelle politikerparodi aftenen stærkt i gang. Også Mei Oulund er fremragende jysk som Inger Støjberg med ”de største løg her”, som jeg knuselskede i Nykøbing Falster Revyen, og ikke elsker mindre i denne lidt mere neddæmpede udgave på herresiden.

Den står kapelmester Mads Strandgaard og hans talende mimik for i kompagniskab med Jens Gotthelf lettere vrangvillige tekniker Bert, der her og på et par andre numre lægger rytmer under tangenterne. Gotthelf stråler i sin barnligt badutspringende politikervise. Jakob Ellemann med storhedsdrømme til tonerne af If I were a rich man fra Spillemand på en tagryg. Først hørt i Revyen i Helsingør i sommer, men ligesom Ingers sang og de øvrige numre med pondus til en runde mere. Det er jo også en slags bæredygtighed. De to politikerviser peger dog også på, at det går stærkt i dansk politik. Måske er der i dag mere at grine af for Jakob end for Inger.

Flæsk, tæsk og toner
Flæsk, tæsk og toner på Odsherred Teater. Foto: Rie Neuchs.

Åh, hvor andre mennesker er irriterende

Jens Gotthelf er skøn i tweed og utydelig tale som kommunikationseksperten, der forklarer corona-rejseregler, og lander sammen med Henrik Ipsen et af aftenens bedste indslag som de to mandestrippere/handymen. Der skal jo penge til, når man hele tiden bygger om. Ipsen slår til som pænt mavesur påfugl – andre mennesker er virkeligt irriterende – og ikke mindre som sarkastisk ægtemage til Mei Oulunds ditto frue. Her kan man tale om helt stendød kærlighed. Rikke Bilde er charmerende veloplagt og bidrager også til det indebrændte tema i konfirmationstalen til datteren, der mest – for ikke at sige udelukkende – handler om hendes eksmand og hans nye, unge kæreste.  

Gode tekster og stærke leveringer hele vejen rundt. Det hele kædes løseligt sammen af forpersonen Inger, der har sat sig for, at en musicaludgave af Game of Thrones må være det rette greb for aftenen. Mei Oulund leverer Inger lige præcis så irriterende, som den type ofte er. Fremfusende, selvopfyldt og helt blind for, at andre kan have andre behov. Prøverne på hendes musical skrider trægt frem mellem de øvrige numre, men kulminerer til sidst i en West Side Story-inspireret sangsuite, inden julen sænker sig over Odsherred med kapelmesterens smukke vintersang.

Tillykke med det nye teater!

Flæsk, tæsk og toner
Flæsk, tæsk og toner på Odsherred Teater. Foto: Rie Neuchs.

Seneste

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på...

★★★★☆☆ Ritual – Rejsekammeraten – sanselig sorgrejse i rivende toner

Sew Flunk Fury Wit afslutter smukt dette års sæson...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på...

★★★★☆☆ Ritual – Rejsekammeraten – sanselig sorgrejse i rivende toner

Sew Flunk Fury Wit afslutter smukt dette års sæson...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det...

Afgangsreading: Nye dramatikere med sædekomedie og fantasydramatik

Dicte C. Houmøllers Udstop mor når hun dør og...

Den internationale tankegang udvider vores horisont

CPH STAGE skal både tilbyde nye perspektiver til det...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet Sport & Kulturchef i DGI Byen & Øksnehallen, fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på alle måder eklektiske teaterkoncert Parents Playlist publikum i hånden og ind i forældrelivets følelser. Gennem...

★★★★☆☆ Ritual – Rejsekammeraten – sanselig sorgrejse i rivende toner

Sew Flunk Fury Wit afslutter smukt dette års sæson for KSelekt, hvor frie kompagnier præsenterer forestillinger på Det Kongelige Teater. I Ritual – Rejsekammeraten...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det succesfulde initiativ, festivalen København Danser. Formålet er at udvælge de bedste internationale dansekompagnier og åbne...