Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Managing Discomfort med generøsitet og kærlighed

TOASTERs festival Managing Discomfort er i fuld gang på Husets Teater og byder efter en påskepause på tre dobbeltforestillinger mere over de næste tre...
Annoncespot_imgspot_img

Applaus og CPH Stage er på finansloven

Både Applaus og festivalen CPH Stage er kommet med på de kommende års finanslov med 5 millioner årligt. Bag aftalen står regeringen SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

Årets finanslov er landet og inkluderer blandt andet markante bevillinger til to af scenekunstens aktører.

Den selvejende institution Applaus, der arbejder med at fremme arbejdet med publikumsudvikling, modtager 5,0 mio. kr. årligt i 2022-2025 til en fortsættelse af analysearbejdet på scenekunstområdet samt en udvidelse af Applaus’ aktiviteter med henblik på at understøtte publikumsudvikling på tværs af flere kulturområder.

“I dag er en kæmpe dag, som vi er mange, der har kæmpet for længe. Jeg glæder mig over, at vi kan fortsætte vores arbejde og har fået muligheden for at brede det ud til en større del af kulturlivet. Vi har en masse nye konkrete initiativer og tiltag på tegnebrættet, som kan hjælpe kulturlivet i hele landet med at nå et bredere publikum. Det bliver nu muligt at realisere med en fast plads på finansloven. Den levende kunst og kultur er konstant udfordret, og kulturlivet skal derfor have musklerne til at arbejde med data og viden om sit publikum – det er et arbejde, som vi glæder os til at gå endnu mere ind i.”, udtaler leder af Applaus Lene Struck-Madsen.

applaus bestyrelse
Applaus’ bestyrelse og leder. Fra venstre: Jesper Bay, Trine Bille, Lene Struck-Madsen, Michel Steen-Hansen, Gitta Malling og Peter Westphael. Foto: Applaus

Scenekunstfestivalen CPH Stage modtager ligeledes 5,0 mio. kr. årligt i 2022-2025 til at understøtte, at flere teatre fra hele landet kan vise forestillinger ved CPH STAGE, samt højne kvaliteten af aktiviteter og arrangementer, der udbreder og styrker samarbejdet i dansk scenekunst.

Festivaldirektør Morten Krogh udtaler: “Det er fuldstændig fantastisk. Vi har arbejdet på det her i flere år og talt med teatre og støttegivere om det. Det har været en drøm siden festivalens start, og nu kan vi gøre den endnu bedre. Vi kan få flere af de fantastiske forestillinger fra hele landet til festivalen. Det drejer sig om at at give de gode forestillinger et længere liv og sørge for, at de kommer ud og bliver set af publikum, så der bliver skabt opmærksomhed om scenekunsten fra hele landet i hele landet. Det glæder vi os til at hjælpe med”.

Bestyrelsesformand Pia Allerslev og festivaldirektør Morten Krogh på CPH STAGE 2018.
Foto: Frida Gregersen

Kilde: Pressemeddelelse Kulturministeriet.

Seneste

Fredericia Musicalteater bliver omfattet af scenekunstlovens §5

Kulturministeriet meddeler her til morgen, at Fredericia Musicalteater fra...

Kontinuerligt fokus på musikdramatisk udvikling

Interview med Nathalie Mellbye

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Fredericia Musicalteater bliver omfattet af scenekunstlovens §5

Kulturministeriet meddeler her til morgen, at Fredericia Musicalteater fra...

Kontinuerligt fokus på musikdramatisk udvikling

Interview med Nathalie Mellbye

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer...

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før...
Annonce
Annonce

Fredericia Musicalteater bliver omfattet af scenekunstlovens §5

Kulturministeriet meddeler her til morgen, at Fredericia Musicalteater fra 1. januar 2025 får et permanent årligt tilskud på finansloven på 9,8 mio. kroner og...

Kontinuerligt fokus på musikdramatisk udvikling

Interview med Nathalie Mellbye