Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

TeaterAnmelderiet 2022 er afsluttet – læs vinderanmeldelsen her

TeaterAnmelderiet er et samarbejde mellem DMJX og Aarhus Teater, hvor gymnasieelever prøver kræfter med teateranmeldelsen som genre i både klassiske og nytænkte formater. Årets vinderanmeldelser er nu fundet.

Vinderne af TeaterAnmelderiet 2022 blev mandag offentliggjort for de fire deltagende gymnasier i en video, hvor juryen giver såvel de nominerede som vinderne i hver kategori et par ord med på vejen.

Egaa Gymnasium, Aarhus Katedralskole, Århus Statsgymnasium og Favrskov Gymnasium er de fire gymnasier, der med i alt 13 klasser har deltaget i TeaterAnmelderiet 2022. De 350 elever, der alle så Kagefabrikken på Aarhus Teater, har samlet produceret over 200 anmeldelser enten i grupper eller alene.

Tre kategorier

“TeaterAnmelderiet 2022 har imponeret med et meget stort engagement,” sagde jurymedlem Anne Middelboe Christensen i indledningen til videoen, der offentliggjorde vinderne.

Eleverne har dystet i tre kategorier: Den klassiske (print), Et nyt format (digitalt) og Den bedste detalje. Hver klasser har selv udpeget de tre bedste anmeldelser i hver kategori og sendt dem til juryen, som har nomineret 3×5 anmeldelser og udvalg en vinder i hver kategori.

Den klassiske anmeldelse

Vinderanmeldelsen i kategorien Den klassiske anmeldelse blev Kage, der giver bitter smag i munden, skrevet af Laura, Sophie og Klara, fra 2A, Århus Statsgymnasium.

Juryens begrundelse: “Denne anmeldelse giver gode teatersmag i munden. Læseren bliver holdt i hånden, mens sproget bobler med sjove kagemetaforer om forestillingens racistiske dåselatter og rodede fremmedhadsskildring. Med flot styr på fakta – og mod til at mene noget.”

Du kan læse hele anmeldelsen i den fulde længde her.

Nyt format

I kategorien Nyt format blev vinderanmeldelsen Tegnefilm, lavet af Sarah, Nina, Mikkel og Christoffer, 2P, Favrskov gymnasium.

Juryens begrundelse: “Tegnefilmen tilfører overblik og et ekstra visuelt lag, så vi både introduceres for teaterstykkets væsen og samtidig får bedømt kvaliteten. Denne lille video er endda på kun et minut, som normalt er koncentrationsgrænsen, når du ser videoer på nettet.”

Bedste detalje

Præmieringen af den Bedste Detalje gik til Faxholms tinderopslag, lavet af Annika, Christoffer og Ieva, 3T, Aarhus Katedralskole.

Juryens begrundelse: “Her er der oprettet tinderprofiler til alle medarbejderne på Kagefabrikken, men én stikker ud. Faxholm er nomineret for sproglig præcision, for han når på blot tre linier at tegne et rammende billede af, hvem han er. Hvis du swiper til højre her, så er du slang for evigt! Bederum = bedroom = sex.”

LÆS OGSÅ: 350 gymnasieelever har deltaget i TeaterAnmelderiet

Jury

Juryen til TeaterAnmelderiet 2022 bestod af:

  • Anne Middelboe Christensen, teateranmelder Dagbladet Information, teateravisen.dk og underviser på Københavns Universitet i anmelderi
  • Silja Andersen, elev i 3.g på Egaa Gymnasium, vandt til TeaterAnmelderiets pilotprojekt i 2020 i kategorien ”Bedste detalje”
  • Anders Lange, kulturjournalist, underviser på DMJX, var med til at lave Gentænkt Teateranmeldelsen for DMJX sammen med Have Kommunikation og Aarhus Teater ifm Kulturhovedstadsåret Aarhus 2017
  • Sissel Worm Glass, teaterpædagog i Aarhus Teater Læring, projektleder på TeaterAnmelderiet, underviser på Aarhus Katedralskole
  • Mette Klakstein, skuespiller Aarhus Teater, medvirkede i Aarhus Teaters Kagefabrikken

DMJX og AT Læring fortsætter projektet i næste sæson 2022/23 i en opskaleret version.

I går var leder af Aarhus Teater Læring, Morten Daugbjerg, gæst i Kulturen på P1 for at fortælle om projektet. Du kan høre indslaget her.

Kilde: Aarhus Teater

Seneste

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...
Annonce
Annonce

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere være priskategorier, som peger på køn i Årets Reumert-show. I stedet indføres to nye kategorier,...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er blevet afviklet i Esbjerg i løbet af den forgangne uge med masser af oplevelser for...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop afsluttet efter lidt over to måneder med to forestillinger om ugen. Festivalen, der er arrangeret...