Populært lige nu

★★★★☆☆ Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet – råt, scenisk opråb

Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet på Aalborg Teater giver krop til Glenn Bechs manifest i en poetisk, rørende og kompromisløs forestilling forløst af...

The female gaze i horrorformat – interview om Den anden på Sydhavn Teater

Performer Katrine Leth og scenograf Freya Sif Hestnes undersøger kærlighedens komplekse natur i deres horror-inspirerede forestilling DEN ANDEN, der er aktuel på Sydhavn Teater....

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

Den frie scenekunst på Teaterseminar: Boost til national turné og synlighed

Med støtte fra Statens Kunstfond giver Udviklingsplatformen for Scenekunst en række frie scenekunstnere mulighed for at deltage på årets Teaterseminar.

Sidste år klædte Udviklingsplatformen for Scenekunst 10 kompagnier på til at pitche og promovere deres forestillinger på Danmarks Teaterforeningers årlige Teaterseminar. Det resulterede i en række solgte forestillinger fra den frie scenekunst til teaterforeninger og andre arrangører rundt om i landet. Med støtte fra Statens Kunstfond gentager Udviklingsplatformen for Scenekunst nu det succesfulde initiativ.

”Det var utroligt betydningsfuldt for os. Vi har i alt solgt 20 turnéforestillinger, som alle kom i stand efter Teaterseminaret. Vi havde ikke haft penge til at komme afsted, hvis ikke vi havde fået støtten til det, eller var blevet ’pisket’ til at aflevere materiale, pitche osv. og forberedt vores salg så godt. Så jeg er ret sikker på, vi slet ikke havde landet en turné i det omfang, hvis ikke vi havde været på Teaterseminaret,” udtaler Astrid Hansen Holm, instruktør og dramaturg for Ruby Gamache.

LÆS OGSÅ: De frie grupper på turné i Danmark – Teaterseminaret er første stop

Forløb til den frie scenekunst

Med initiativet Den frie scenekunst på Teaterseminar kan frie scenekunstnere og kompagnier ansøge om deltagelse i et forberedende og opkvalificerende forløb, samt få dækket deres deltagergebyr og ophold på Teaterseminaret, som i år afholdes i Esbjerg 18. – 20. november.

Det forberedende forløb er skræddersyet til scenekunstnere og kompagnier, der har potentiale for bredere distribution på danske scener, men som mangler den fornødne viden og ressourcer til at realisere potentialet. Målgruppen for initiativet er derfor projektstøttede scenekunstnere og kompagnier med forholdsvis begrænset eller ingen erfaring med turnésalg i Danmark.  

Det er et kriterium i udvælgelsen af de i alt 8-12 deltagere til årets Teaterseminar, at deres forestilling(er) bliver optaget i Garantiordningen i teatersæsonen 2023/24. Ansøgning om deltagelse sker derfor gennem Statens Kunstfonds ansøgningsportal i puljen ’Optagelse af forestillinger til Garantiordningen’ (Se mere her ). Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst står for udvælgelsen af deltagerne, og det er Udviklingsplatformen for Scenekunst, som koordinerer og faciliterer initiativet.

Læs mere om projektet her.

Kilde: Udviklingsplatformen for scenekunst

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Dansk Teater 300 År lukker og slukker

Efter en veloverstået fejring af 300-året for dansk scenekunst i efteråret 2022, kunne Foreningen Dansk Teater 300 År endegyldigt lukke ned i den 22....