Populært lige nu

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på KLAP Festival i Esbjerg

KLAP - Teaterfestival for små og store, der før hed Aprilfestival, afholdes i år i Esbjerg. Festivalen afvikles 14.-21. april. Årets program byder på...

De glemte kroppe i moderne dans

Foreningen for integreret moderne dans har 10-års-jubilæum og inviterer i den anledning til Festivalen PÅ TVÆRS den 12.-14. april. Kunstnerisk leder Janne Weidinger Kristensen...

★★★★★☆ Aarhus Revyen 2024 – ung, blæret musikalsk revy har karakter

Aarhus Revyen, Hermans, Tivoli Friheden
Annoncespot_imgspot_img

Studerende demonstrerer mod udflytning af danseuddannelsen

“Det er ikke en udflytning, men en nedlægning af danseuddannelsen”. Sådan sagde Rasmus Ölme, leder af danseuddannelsen ved DDSKS, i et interview med ISCENE i juni 2021. De studerende er enige og mener, at udflytningen vil få store konsekvenser. Derfor demonstrerer de i dag.

Som konsekvens af den politiske aftale Tættere på – Flere uddannelser og stærke lokalsamfund, vil danseuddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i København skulle lukke enten helt eller delvist ned. Dette vil få store konsekvenser ikke kun for de studerende, men for hele dansebranchen i Danmark, som har et højt internationalt niveau, mener studerende ved uddannelsen, som giver udtryk for holdninger, der ligger helt i tråd med Rasmus Ölmes udtalelser i juni sidste år.

LÆS OGSÅ: Regeringens forslag er ”ikke en udflytning, men en nedlægning af danseuddannelsen”

Et kæmpe tab

“Som studerende på danselinjen er jeg enormt bekymret for konsekvenserne af denne udflytning. Det vil være fantastisk med en danselinje i Holstebro, så vi kan få spredt dansen som fag mere ud i hele landet. Men det vil ikke kun være et kæmpe tab for Den Danske Scenekunstskole, men hele dansemiljøet og scenekunstbranchen, hvis dette sker på bekostning af de eksisterende danseuddannelser i København. Som aftalen ser ud nu, ville de eksisterende uddannelser skulle lukke helt eller delvist som følge af udflytningen,” siger Teresa Fogh Schou, der er studerende på Dans og Koreografi-bacheloren på Scenekunstskolen i København.

Også Danske Studerendes Fællesråd bakker op om protesterne.

”Udflytning af danselinjen på Scenekunstskolen fra København til Holstebro er endnu et eksempel på, at man politisk ikke har tænkt konsekvenserne igennem i forbindelse med udflytningsaftalen. Hvilken betydning har den for studerendes muligheder? For dansen i Danmark? Der mangler fortsat at komme detaljer på bordet ift. denne aftale, hvilket gør det tydeligt, at ingen politisk har de store ambitioner med udflytning af danselinjen til Holstebro. I DSF står vi bag de studerende på danselinjen,” siger forkvinde for Danske Studerendes Fællesråd Julie Lindmann.

LÆS OGSÅ: 30 studiepladser fra Scenekunstskolen flyttes fra København til Holstebro

Demonstration for danseuddannelsen

Der er bred opbakning fra studerende til oprettelsen af en danselinje i Holstebro, men det må ikke ske på bekostning af den nuværende danselinje i København.

Studerende på danseuddannelsen i København afholder i dag, mandag den 16. maj kl. 11-13, en demonstration på Christiansborg slotsplads. Den første time fra kl. 11-12 vil bestå af danseundervisning for alle forbipasserende. Fra kl. 12 vil der være en performance af de studerende efterfulgt af taler.

Seneste

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på...

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i...

Flere unge går i Det Kongelige Teater – interview med Kasper Holten

Den seneste årsrapport fra Det Kongelige Teater viser både...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Bone Whispers og Urbane Saints – Dansehviskere på himmelfart

Lene Boel og det internationale kompagni, Next Zone, havde torsdag aften premiere på Bone Whispers og Urbane Saints på Aveny-T. Syv forskellige dansere hvirvler,...

Silas Holst stopper som professionel danser

Silas Holst har snart danset for sidste gang på de skrå brædder, hvor han ikke længere skal have de store danseroller i musicals. Det...