Populært lige nu

ISCENE LIVE på Scenekunstens Årsmøde – det sætter vi fokus på

Når Scenekunstens Årsmøde afholdes i Skuespilhuset mandag den 3. juni 2024 er det under det overordnede tema Scenekunstens Fremtid. ISCENE LIVE har tilrettelagt talks,...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00
Annoncespot_imgspot_img

Teater Grob opnår milliontilskud til nyt Creative Europe projekt

Teater Grob indgår samarbejde med 17 andre europæiske kulturinstitutioner, omkring projektet ULYSSES: En Europæisk Odyssé, som med udgangspunkt i James Joyces episke værk Ulysses undersøger europæisk fællesskab og identitet. Projektet modtager tilskud fra EU’s kulturpulje Creative Europe på i alt 13,5 millioner kr.

2022 markerer hundredeåret for udgivelsen af James Joyces roman Ulysses og i dag – på Bloomsday, hvor handlingen udspiller sig i den episke roman – kan Teater Grob annoncere, at den europæiske kulturfond Creative Europe støtter det tværeuropæiske kulturprojekt med et af dets største bidrag ved denne ansøgningsrunde.

Ambitiøst og nytænkende projekt

ULYSSES: En Europæisk Odyssé samler 18 kulturinstitutioner på tværs af 18 byer fra hele Europa, fra Vilnius til Lissabon, San Sebastian i Spanien til Oulu i Finland, Dublin til Budapest og Athen til København.

“Vi er vildt stolte og spændte på at kaste os ud i den her opdagelsesrejse i europæisk identitet. Det er et virkeligt ambitiøst og nytænkende projekt, som bruger den klassiske roman som en model for samarbejde og nye partnerskaber på tværs af grænser, kultur, sprog og faglighed, som giver os mulighed for at præsentere nye, internationale kunstnere for vores publikum. Det her er en kollektiv, europæisk undersøgelse, der giver os mange forskellige perspektiver på temaer som diversitet, ligestilling og bæredygtighed. I en tid med krig i Europa, migration, politisk polarisering og stigende klimaangst, er der behov for projekter som dette, der minder os om at vi er forbundne og at de udfordringer vi står overfor kun kan løses i fællesskab,” udtaler Teater Grobs internationale producer og kurator, Jesper Pedersen.

Følger romanens kapitler

ULYSSES: En europæisk Odyssé er inspireret af romanens status som et af fyrtårnene i europæisk kultur. Projektets transnationale skala er multidisciplinær og består af 14 events som animerer de demokratiske offentlige rum i moderne metropoler, plus 18 offentligt tilgængelige Kunst & Samfund Symposier, 30 kunstneriske udvekslinger/residencies og 18 nye kunstneriske værker som indgår i publikationen EUROPE-ULYSSES som udgives i 2024.

Rækkefølgen af projektets enkeltbegivenheder i hver af de 18 partnerbyer vil følge kronologien fra romanens 18 kapitler, med begyndelse i Athen i september 2022, efterfulgt af Budapest, Marseille, Trieste og Vilnius i efteråret 2022. I 2023 fortsætter rækken af initiativer i Paris, Berlin, København (maj 2023), San Sebastian, Cluj, Istanbul, Zürich, Groningen, Eleusis og Oulu. Projektets rejse afsluttes i juni 2024 i Lissabon, Dublin og Derry-Londonderry.

Projektet er underinddelt i 18 “presserende prioriteter” i nutidens europæiske samfund, én for hver by, alle direkte inspireret af temaer i hver af de 18 kapitler i romanen. Disse tæller blandt andet: “Unge og demokrati”, “Naboskabets rolle i det post-pandemiske Europa”, ”Berigelse igennem immigration”, ”Fremtiden – en feministisk vision”. Temaerne diskuteres igennem 18 Kunst & Samfund symposier, som leder hen til et stort symposium i Dublin 12-14 juni 2024.

Det fulde, detaljerede program for hver ULYSSES: En europæisk Odyssé vil blive offentliggjort til september 2022.

Kilde: Pressemeddelelse, Teater Grob

Seneste

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00

Holstebro Dansekompagni modtager donation til at styrke dansen lokalt

Holstebro Dansekompagni modtager en stor donation på 1,2 millioner...
Annonce
Annonce

Afonso Coelho modtager Ole Nørlyngs Talentpris

Ole Nørlyngs Talentpris tildeles en ung danser mellem 16 og 25 år, som har vist en imponerende teknisk kunnen, har en markant personlighed og et...

Open call: In process – Udover konventionerne

Ansøgningsfrist d. 7. juni kl. 13:00