Populært lige nu

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til debatten om dansk dramatik kontra dansk litteratur, som blev rejst på ISCENE tilbage i september...
Annoncespot_imgspot_img

Vi siger også ”ja tak” til større åbenhed og mere dialog

Denne kommentar er skrevet af udvalgsleder Gitta Malling, på vegne af Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Scenekunst, som svar på en artikel bragt på ISCENE.

I artiklen Københavns Scenekunstudvalg: ”Oplagt at spørge os til råds om udpegning af små storbyteatre og K:Selekt” på ISCENE den 22. februar 2023 fortæller København Kommunes Scenekunstudvalg, at man gerne vil arbejde på, ”…om det er muligt at skærpe processen og proceduren for, hvordan et lille storbyteater udpeges og udvælges, og se på, om der kan laves nogle mere faste definitioner for, hvordan og hvorfor, de enkelte teatre får den status.”

I Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst tager vi gerne imod den udstrakte hånd om forslag om udvikling og forbedring, men indlægget synes også at bygge på nogle misforståelser af, hvad Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg har af opgave i forbindelse med de små storbyteatre, samt en misforståelse af, hvad PUS’s rolle er i forhold til KSelekt. 

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst varetager opgaver, hvor udvalget skal følge udviklingen blandt de små storbyteatre, og derigennem afgøre om et teaters virksomhed kan karakteriseres som professionel og kommentere udkast til nye driftsaftaler mellem kommuner og teatre.

Udvalget er pålagt disse opgaver i Lov om scenekunst, Bekendtgørelse om små storbyteatre og budgetaftalen mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Københavns Kommune vedrørende det statslige tilskud til små storbyteatre i kommunen. 

Vi kan rådgive og vejlede, men når det kommer til selve udpegningen af, hvilke professionelle teatre, der skal have status som små storbyteatre i Københavns Kommune, så er det helt og alene Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, der kan træffe den beslutning.

KSelekt er en forestillingsrække skabt i samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for Scenekunst. Teaterkompagnier og kunstnere fra det frie scenekunstmiljø har mulighed for at spille forestillinger på Lille Scene i Skuespilhuset på Det Kongelige Teater 20 uger om året.

Det Kongelige Teater stiller altså scenen til rådighed, og Projektstøtteudvalget for Scenekunst står for open calls og kuratering af fem forestillinger årligt. 

Et af formålene med KSelekt er at skabe muligheder for synergi og genrediversitet på tværs af strukturerne i det danske scenekunstmiljø, og vi håber, at det bidrager til et bredere udbud af scenekunst for flere publikummer og scenekunstaktører. 

Vi vil meget gerne have en dialog om, hvordan vi i fællesskab kan løfte forholdene for scenekunstmiljøet i Københavns Kommune. 

Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Scenekunst uddeler ca. 118 mio. kr. om året til aktiviteter og projekter ved frie grupper, projekter, platforme, egnsteatre og små storbyteatre inden for alle genrer af scenekunsten.

Udvalget godkender også forestillinger til Refusionsordningen og Garantiordningen. Derudover afgør udvalget, om et teaters virksomhed kan karakteriseres som professionel, udvalget godkender egnsteateraftaler og følger egnsteaterområdet. Og endelig skal udvalget følge udviklingen blandt de små storbyteatre, afgøre om et teaters virksomhed kan karakteriseres som professionel og kommentere udkast til nye driftsaftaler mellem kommuner og teatre.

Læs udvalgets strategi for perioden her.

Seneste

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres...

51 tværæstetiske projekter får støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har netop uddelt 13,7 millioner kroner til...

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres...

51 tværæstetiske projekter får støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har netop uddelt 13,7 millioner kroner til...

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som...

Samtidscirkus er sin egen unikke kunstform 

"Lad os slå fast én gang for alle: Samtidscirkus...

NEXT ZONE søger producent 

Ansøgningsfrist: 3. januar 2024
Annonce
Gitta Malling
Gitta Malling
Teaterleder, Limfjordsteatret. Udvalgsleder, Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg fr scenekunst.
Annonce

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres program for udvikling af dans og koreografi med en bevilling på 1 mio. kr. til...

51 tværæstetiske projekter får støtte fra Statens Kunstfond

Statens Kunstfond har netop uddelt 13,7 millioner kroner til at gennemføre tværæstetiske forestillinger og andre aktiviteter i krydsfeltet mellem musik og scenekunst. Blandt de projekter,...

★★★★☆☆ Snedronningen – en visuel fryd for eventyrelskere

Tivoli præsenterer for tredje gang deres balletjuleshow, Snedronningen, som havde premiere i 2019. Tivolis Balletteater og balletbørn fejer blidt og yndefuldt over scenen med...