Populært lige nu

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort, 79 år gammel. Det skriver Hotel Pro Forma i dag i en pressemeddelelse. Kirsten Dehlholm...

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg møder kritik efter uddeling af ny scenekunstpakke

Da Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune for nylig udmøntede en ny scenekunstpakke, lød der kritik fra branchen om, at kommunen løb fra sine...

Roskilde 2024 Art & Activism – minianmeldelser af danseperformances

Roskildes Art & Activism-program bød blandt meget andet på en række danseperformances, som vi løbende giver minianmeldelser under festivalen. Under programmets tematiske overligger Utopia...
Annoncespot_imgspot_img

Vi siger også ”ja tak” til større åbenhed og mere dialog

Denne kommentar er skrevet af udvalgsleder Gitta Malling, på vegne af Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Scenekunst, som svar på en artikel bragt på ISCENE.

I artiklen Københavns Scenekunstudvalg: ”Oplagt at spørge os til råds om udpegning af små storbyteatre og K:Selekt” på ISCENE den 22. februar 2023 fortæller København Kommunes Scenekunstudvalg, at man gerne vil arbejde på, ”…om det er muligt at skærpe processen og proceduren for, hvordan et lille storbyteater udpeges og udvælges, og se på, om der kan laves nogle mere faste definitioner for, hvordan og hvorfor, de enkelte teatre får den status.”

I Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst tager vi gerne imod den udstrakte hånd om forslag om udvikling og forbedring, men indlægget synes også at bygge på nogle misforståelser af, hvad Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg har af opgave i forbindelse med de små storbyteatre, samt en misforståelse af, hvad PUS’s rolle er i forhold til KSelekt. 

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst varetager opgaver, hvor udvalget skal følge udviklingen blandt de små storbyteatre, og derigennem afgøre om et teaters virksomhed kan karakteriseres som professionel og kommentere udkast til nye driftsaftaler mellem kommuner og teatre.

Udvalget er pålagt disse opgaver i Lov om scenekunst, Bekendtgørelse om små storbyteatre og budgetaftalen mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Københavns Kommune vedrørende det statslige tilskud til små storbyteatre i kommunen. 

Vi kan rådgive og vejlede, men når det kommer til selve udpegningen af, hvilke professionelle teatre, der skal have status som små storbyteatre i Københavns Kommune, så er det helt og alene Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, der kan træffe den beslutning.

KSelekt er en forestillingsrække skabt i samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for Scenekunst. Teaterkompagnier og kunstnere fra det frie scenekunstmiljø har mulighed for at spille forestillinger på Lille Scene i Skuespilhuset på Det Kongelige Teater 20 uger om året.

Det Kongelige Teater stiller altså scenen til rådighed, og Projektstøtteudvalget for Scenekunst står for open calls og kuratering af fem forestillinger årligt. 

Et af formålene med KSelekt er at skabe muligheder for synergi og genrediversitet på tværs af strukturerne i det danske scenekunstmiljø, og vi håber, at det bidrager til et bredere udbud af scenekunst for flere publikummer og scenekunstaktører. 

Vi vil meget gerne have en dialog om, hvordan vi i fællesskab kan løfte forholdene for scenekunstmiljøet i Københavns Kommune. 

Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Scenekunst uddeler ca. 118 mio. kr. om året til aktiviteter og projekter ved frie grupper, projekter, platforme, egnsteatre og små storbyteatre inden for alle genrer af scenekunsten.

Udvalget godkender også forestillinger til Refusionsordningen og Garantiordningen. Derudover afgør udvalget, om et teaters virksomhed kan karakteriseres som professionel, udvalget godkender egnsteateraftaler og følger egnsteaterområdet. Og endelig skal udvalget følge udviklingen blandt de små storbyteatre, afgøre om et teaters virksomhed kan karakteriseres som professionel og kommentere udkast til nye driftsaftaler mellem kommuner og teatre.

Læs udvalgets strategi for perioden her.

Seneste

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent,...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort,...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys...
Annonce
Gitta Malling
Gitta Malling
Teaterleder, Limfjordsteatret. Udvalgsleder, Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg fr scenekunst.
Annonce

★★★★★☆ Et skærsommernats drøn – dekonstrueret woke-schwung galore

Et skærsommernats drøn på Teatret Slotsgaarden er et intelligent, stringent mashup af blankvers, shakespearesk seriøsitet, rablende farcetempo, balstyriske karakterer og samtidssatire, der svider, forløst...

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening i et kunstnerisk kredsløb? Og hvad gemmer kunstnerne selv? Den digitale bevægelse i samfundet har...