Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

CPH Stage præsenterer tre nye bestyrelsesmedlemmer og et nyt Advisory board

Når CPH Stage byder sine tre nye bestyrelsesmedlemmer velkommen, er det med målet om at styrke  bestyrelsens kompetencer indenfor en række centrale områder. De tre medlemmer vil således bidrage med  kompetencer indenfor fundraising, jura, internationalt arbejde, organisering, kommunikation og politisk interessevaretagelse. Festivalen stifter samtidig et Advisory board.  

Begge tiltag understøtter den udvikling, festivalen har gennemgået de seneste par år. Festivalens bestyrelse har arbejdet målrettet mod et klarere bestyrelsesfokus på konsolideringen af festivalens økonomi og organisation, samtidig med at man har ønsket at sikre festivalen en endnu bredere forankring i teaterbranchen. Dette sker nu med et stærkt, teaterfagligt Advisory board, der kan bidrage til udviklingen af CPH Stage som hele Danmarks teaterfestival. 

De nye bestyrelsesmedlemmer er Projektchef for TrygFonden Natasha Al-Hariri, tidligere kulturdirektør i Bikubenfonden Mette Marcus og direktør i Dansk Kulturinstitut Camilla Mordhorst. De tre medlemmer indtræder i bestyrelsen på festivalens bestyrelsesmøde i juni.  

Afsked med stiftere af festivalen

Med de nye medlemmer siger CPH Stage samtidig farvel til tre af de oprindelige bestyrelsesmedlemmer, nemlig Pelle Koppel (Teater V), Laura Ramberg (Hamletscenen) og Søren Normann Hansen (Det Kongelige  Teater). De fører dog alle tre arbejdet med festivalen videre som medlemmer af festivalens nye Advisory  board.  

”Først og fremmest skal der lyde en kæmpe tak til Laura, Pelle og Søren for deres kæmpe indsats for CPH Stage gennem alle årene. Uden deres dedikerede, engagerede og vedholdende indsats ville vi ikke have kunnet fejre 10-års jubilæum i år. Jeg glæder mig over, at de fortsætter arbejdet i vores nye Advisory board, der skal være med til at  sikre, at den nye bestyrelse kommer til at have det bedst tænkelige scenekunstrelevante beslutningsgrundlag. Og så glæder det mig utrolig meget, at vi har kunnet tiltrække 3 nye – og meget stærke – medlemmer til bestyrelsen. Natasha, Mette og Camilla kommer til at give os en endnu større bredde i bestyrelsen og vil være med til at bringe os endnu stærkere ind i de næste 10 år af CPH STAGE’s historie,” udtaler bestyrelsesformand Pia Allerslev om ændringen i organisationen.

Fokus på udvikling

Afgående næstformand for bestyrelsen og kommende forperson for Advisoryboardet, Pelle Koppel, udtaler:  

“Da Teater V, Husets Teater, Teater Grob (Blaagaard Teater) og CafeTeatret (Teater Sort/Hvid) stiftede CPH Stage tilbage i 2013 og gennemførte den første festival, var det med kæmpe ambitioner og drømmen om at skabe en stor, årligt tilbagevendende, national festival. Den skulle samle de bedst mulige forestillinger fra hele landet såvel som præsentere internationale forestillinger, der kunne inspirere alle. Jeg er super stolt af, at vi i dag, 10 år efter, står med en festival, der i min optik i høj grad er lykkedes med netop dette – og vi er ovenikøbet også kommet på finansloven. Men vi skal videre og fortsat udvikle os. Derfor er det nu blevet tid til at ryste posen yderligere og få nyt blod med ombord. Jeg ser frem til fortsat at sætte mit præg på  videreudviklingen af festivalen, som forperson for festivalens Advisory board.” 

Det nye Advisory board kommer til at bestå af 10-12 personer fra scenekunstbranchen og vil bibringe  festivalen en endnu bredere forankring i scenekunstbranchen. Advisory boardet skal bistå med evaluering,  inspiration og input til festivalen. Det skal desuden være med til at kvalitetssikre samt tilpasse festivalens  udviklingstiltag. Det er dermed med til at styrke festivalens indsats som en samlende national festival for  hele scenekunsten og publikum over hele landet. Første møde for festivalens Advisory board ligger i  efteråret 2023. 

Den nye bestyrelse for CPH Stage

CPH Stages bestyrelse vil fra medio juni bestå af følgende medlemmer: 

Pia Allerslev (Formand) 
Peter Westphael (Randers Teater) 
Jesper Nymark (Danwatch) 
Maja Ries (Mungo Park) 
Per Nylykke (Danmarks Idrætsforbund) 
Natasha Al-Hariri (TrygFonden) 
Mette Marcus  
Camilla Mordhorst (Dansk Kulturinstitut)

Seneste

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...
Annonce
Annonce

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere være priskategorier, som peger på køn i Årets Reumert-show. I stedet indføres to nye kategorier,...

KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg

Den første udgave af teaterfestivalen under navnet KLAP er blevet afviklet i Esbjerg i løbet af den forgangne uge med masser af oplevelser for...

Managing Discomfort – flot varieret festival over to måneder

Performancefestivalen med det foruroligende navn Managing Discomfort er netop afsluttet efter lidt over to måneder med to forestillinger om ugen. Festivalen, der er arrangeret...