Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ The Chosen Haram – svimlende svæv i chemsexens univers

Skotske Sadiq Ali besøger Sort/Hvid med den både poetiske og dystre queer-cirkusforestilling The Chosen Haram under CPH Stage. Det er en enkel historie, der får dybde ved at rumme flere verdener i sig.

En skal bryde ud af sin sorte puppe af plast, en anden skal kaste tæppet af tømmermænd fra sig. De to står tilsløret op af hver sin Chinese pole. Først trænger en hånd ud af den sorte plast, så én til, og så fødes Sadiq Ali i en flydende, blid bevægelse. Helt klædt i hvidt med et langt slæb på sin kjortel bevæger han sig op og ned ad sin pole. Vasker hænderne, bøjer sig i bøn og ender i spænd mellem de to poles som en fuldendt pyramide.

The Chosen Haram, Sadiq Ali. Foto: Mark Robson, Ineptgravity
The Chosen Haram, Sadiq Ali. Foto: Mark Robson, Ineptgravity

Akavet parringsdans

Nu rører den anden på sig. Dækket af tæppet glider han henad gulvet. Som en målerlarve krabber han. Bukserne nede om hælene. Udflydende i tusmørket. Så kommer han til sidst på benene og skaber på ny et trip lukket inde i boksen af gennemsigtig film gennemlyst af røde og hvide pulserende lysstråler.

Så mødes de ordløst i et svævende flow omkring de to poles. Lyde af trafik, mens de igen og igen passerer hinanden. Den ene begravet i mobilen, den anden søgende kontakt. Det ser legende let ud, men legen kræver præcision i svingene helt tæt på hinanden. Datingappen bringer dem sammen og en akavet parringsdans udspiller sig til tonerne af Stand by Me. En hånd kravler ind i en anden, en arm lægges om en krop, trin og løft. Stadig et skridt mere per gang mod klimaks.

The Chosen Haram, Sadiq Ali. Foto: Max Crawford
The Chosen Haram, Sadiq Ali. Foto: Max Crawford

Verdener støder sammen

Ekstasen forlænges med stofferne, der daler som sne og ligger i driver omkring dem. Sødt surfer de på sneen, høje og indtagende klædt i I Wanna Be Loved By You’s kokette rim. Sex, sex, mere sex. Sammen, hver for sig. På polen, på gulvet. En trækker sig, men kommer tilbage. Den dunkende rytme pumper, men kontakten forsvinder. ”I’m losing my way,” gentages på lydsporet, mens efterfestens depression sætter ind med voldsomme billeder skiftende med flagrende plastikfantasier.

The Chosen Haram er egentlig en ret enkel historie, men forener samtidig flere verdener i sig. Den religiøse baggrund, der kolliderer med kroppens længsel efter kødelig kærlighed. Den uendelige pulserende high, der imploderer i mørke hallucinationer og gråd over det forspildte, måske over excessen?

The Chosen Haram, Sadiq Ali. Foto: Max Crawford
The Chosen Haram, Sadiq Ali. Foto: Max Crawford

Rifter af begær

Det ordløse mod kroppenes tydelige tale. Det på en gang skrøbelige og svimlende frygtløse svæv mellem de to Chinese poles spændt abstraherende op mod det, der foregår på gulvet og i sofaens beskidte hjørne. Dér taler hænder, her taler øjne, her rækkes ud og her afvises med en flig af en ryg, en kind aes, en hofte flås nærmere.

Det er kombinationen af de to niveauer, der giver fortællingen dybde, med lyduniverset som stærkt medfortællende element og lyset som forlænger af det poetiske. Sadiq Ali og Hauk Pattison er et ret umage par i højden, men fungerer af og til som én krop i de bjergtagende, ultraskarpe koreografier, der samtidig formår at skabe rifter af brutalitet, begær, humor og fortvivlelse.

LÆS OGSÅ: Den internationale tankegang udvider vores horisont

Kunstnerisk leder: Sadiq Ali. Producent assistent: Vee Smith. Dramaturg: Rishi Trikha. Lyddesigner: Guy Veale. Cirkuskonsulent: Conor Neall. Originalkompositioner: Kester Hynds. Lysdesign: Jamie Heseltine. Kostumer: Cleo McCabe. Scenetekniker: Chris Gorman. Mentor: Al Seed.

The Chosen Haram er kurateret og præsenteret af CPH STAGE i samarbejde med Sort/Hvid og Feral Festival.

Medvirkende: Sadiq Ali og Hauk Pattison.

The Chosen Haram spiller 5. – 6. juni 2023 på Sort/Hvid under CPH Stage.  

6. juni 2023 er der aftertalk med Sadiq Ali og bestyrelsesmedlem i foreningen Sabaah, Mariam Atris. Samtalen modereres af Moussa Mchangama. Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet Sport & Kulturchef i DGI Byen & Øksnehallen, fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...