Populært lige nu

”Jeg vil koreografere død, ikke det at dø” – Andreas Constantinou om himherandit’s trilogi om sorg og død

Himherandit spiller den højenergiske forestilling Carcass under KSelekt på Det Kongelige Teater. Carcass er midterste del i en trilogi, der har døden som fælles...

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

To sceneinstruktører tiltræder legatudvalget for scenekunst

Statens Kunstfonds Repræsentantskab har netop udpeget 15 medlemmer af de nye legatudvalg, der tiltræder i starten af det nye år. Herunder to sceneinstruktører udvalgt via open call.

Som noget nyt har alle, fx kunstnere eller andre med stor kunstfaglig indsigt og viden, haft mulighed for selv at tilkendegive deres interesse for at blive en del af legatudvalgene. Med et Open Call har Kunstfonden ønsket at få bragt flere navne i spil. Alle nyvalgte medlemmer er personer, der har indstillet sig selv. I alt havde 523 personer tilkendegivet deres interesse.

De nye medlemmer, der er udpeget til legatudvalget for scenekunst er de to sceneinstruktører Catherine Poher og Sargun Oshana.

Imponerende stor interesse

”Vi håbede fra begyndelsen, at der ville være interesse for at melde sig. Men vi er overvældede over og glade for antallet af tilkendegivelser. Det er en krævende opgave at sidde i Kunstfondens udvalg, og det er imponerende, at så mange har været villige til at påtage sig opgaven. Mange kandidater var yderst kvalificerede. Så vi håber, at der blandt de interesserede er forståelse for, at de fleste – og deraf mange kvalificerede – får et nej i denne omgang. Ganske enkelt fordi der kun skal udpeges 15 personer.

Vi evaluerer nu processen med Open Call for at gøre den så smidig som mulig. Både for dem, der melder sig på banen, og for de arbejdsgrupper under Kunstfondens Repræsentantskab, der udfører det store arbejde med at læse og vurdere henvendelserne og derefter sammensætter kombinationen af nye udvalgsmedlemmer.

På den korte bane kan vi konkludere, at det har været en succes at prøve dette nye greb af. Vi har fået mere opmærksomhed, og vi har fået et bredere felt at vælge ud fra. Og vi har på effektiv vis demonstreret, at Statens Kunstfond arbejder transparent. Vi glæder os til at præsentere de personer, som Repræsentantskabet har udpeget. De vil kunne gøre en forskel, og de vil kunne fortsætte det vigtige virke fra de afgående udvalg,” udtaler Henrik Tvarnø, leder af Statens Kunstfonds repræsentantskab.

Om Kunstfondens legatudvalg

Kunstfondens Legatudvalg er sammensat af medlemmer med indsigt og viden inden for det respektive udvalgs arbejdsområde. Den primære opgave for udvalgsmedlemmer er at tildele arbejdslegater, præmieringer og hædersydelser. Kunstfondens Repræsentantskab udpeger 15 personer, mens de sidste 9 udpeges af Kulturministeren.

Beskikkelsen gælder for perioden 2024 – 2027. Statens Kunstfond består af i alt 54 personer, der er udpeget af Kulturministeren og Statens Kunstfonds Repræsentantskab. De 54 personer sidder i 12 udvalg: seks legatudvalg og fem projektstøtteudvalg samt ét samlet projektstøtte- og legatudvalg for arkitektur.

Alle medlemmer af Statens Kunstfond er udpeget for en 4-årig periode. De nye legatudvalg starter arbejdet fra årsskiftet.

Seneste

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til...

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en forrygende udgave af en juleforestilling, der både vækker genkendelsens glæde og samtidig folder sig ud...