Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

To sceneinstruktører tiltræder legatudvalget for scenekunst

Statens Kunstfonds Repræsentantskab har netop udpeget 15 medlemmer af de nye legatudvalg, der tiltræder i starten af det nye år. Herunder to sceneinstruktører udvalgt via open call.

Som noget nyt har alle, fx kunstnere eller andre med stor kunstfaglig indsigt og viden, haft mulighed for selv at tilkendegive deres interesse for at blive en del af legatudvalgene. Med et Open Call har Kunstfonden ønsket at få bragt flere navne i spil. Alle nyvalgte medlemmer er personer, der har indstillet sig selv. I alt havde 523 personer tilkendegivet deres interesse.

De nye medlemmer, der er udpeget til legatudvalget for scenekunst er de to sceneinstruktører Catherine Poher og Sargun Oshana.

Imponerende stor interesse

”Vi håbede fra begyndelsen, at der ville være interesse for at melde sig. Men vi er overvældede over og glade for antallet af tilkendegivelser. Det er en krævende opgave at sidde i Kunstfondens udvalg, og det er imponerende, at så mange har været villige til at påtage sig opgaven. Mange kandidater var yderst kvalificerede. Så vi håber, at der blandt de interesserede er forståelse for, at de fleste – og deraf mange kvalificerede – får et nej i denne omgang. Ganske enkelt fordi der kun skal udpeges 15 personer.

Vi evaluerer nu processen med Open Call for at gøre den så smidig som mulig. Både for dem, der melder sig på banen, og for de arbejdsgrupper under Kunstfondens Repræsentantskab, der udfører det store arbejde med at læse og vurdere henvendelserne og derefter sammensætter kombinationen af nye udvalgsmedlemmer.

På den korte bane kan vi konkludere, at det har været en succes at prøve dette nye greb af. Vi har fået mere opmærksomhed, og vi har fået et bredere felt at vælge ud fra. Og vi har på effektiv vis demonstreret, at Statens Kunstfond arbejder transparent. Vi glæder os til at præsentere de personer, som Repræsentantskabet har udpeget. De vil kunne gøre en forskel, og de vil kunne fortsætte det vigtige virke fra de afgående udvalg,” udtaler Henrik Tvarnø, leder af Statens Kunstfonds repræsentantskab.

Om Kunstfondens legatudvalg

Kunstfondens Legatudvalg er sammensat af medlemmer med indsigt og viden inden for det respektive udvalgs arbejdsområde. Den primære opgave for udvalgsmedlemmer er at tildele arbejdslegater, præmieringer og hædersydelser. Kunstfondens Repræsentantskab udpeger 15 personer, mens de sidste 9 udpeges af Kulturministeren.

Beskikkelsen gælder for perioden 2024 – 2027. Statens Kunstfond består af i alt 54 personer, der er udpeget af Kulturministeren og Statens Kunstfonds Repræsentantskab. De 54 personer sidder i 12 udvalg: seks legatudvalg og fem projektstøtteudvalg samt ét samlet projektstøtte- og legatudvalg for arkitektur.

Alle medlemmer af Statens Kunstfond er udpeget for en 4-årig periode. De nye legatudvalg starter arbejdet fra årsskiftet.

Seneste

★★★★★☆ Rottefælden 2024 – musikalsk pletskud

Rottefælden 2024 emmer af overskud og originale greb på...

Mindeord for teaterdirektør Lars Sennels

Da Lars Sennels sidste år forlod sit job som...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ Rottefælden 2024 – musikalsk pletskud

Rottefælden 2024 emmer af overskud og originale greb på...

Mindeord for teaterdirektør Lars Sennels

Da Lars Sennels sidste år forlod sit job som...

Skal vi nedlægge Statens Kunstfond og lade politikerne uddele kunststøtte?

Kommentar fra Jakob Tekla Jørgensen
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Rottefælden 2024 – musikalsk pletskud

Rottefælden 2024 emmer af overskud og originale greb på samtidens temaer. Det bobler med gode tekster i en veloplagt iscenesættelse, hvor musikaliteten stråler ud...

Mindeord for teaterdirektør Lars Sennels

Da Lars Sennels sidste år forlod sit job som teaterdirektør ved Vendsyssel Teater i Hjørring, var det for at flytte til København til sin...