Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Bora Bora Residency Centre modtager stor bevilling fra Augustinus Fonden

Augustinus Fonden har netop støttet Bora Bora Residency Centres program for udvikling af dans og koreografi med en bevilling på 1 mio. kr. til de næste fire år.

Bevillingen støtter teatrets arbejde som internationalt center for dans og koreografi med et fireårigt program bestående af over 60 kunstnerophold i perioden 2023-27. Augustinus Fondens bevilling er målrettet de deltagende kunstnerne, som er danske eller baseret i Danmark.

Annonce

Støtte til fortsat udvikling

“Den generøse bevilling fra Augustinus Fonden gør en kæmpe forskel for os i vores arbejde med at styrke og sikre kvalitetsudvikling i den danske dansesektor. Det betyder helt konkret, at vi i den nye residency periode fra 2023-2027 gennem professionelt aflønnede og planlagte kunstnerophold til danskbaserede koreografer kan medvirke til at udvikle dans og koreografi i meget høj kvalitet. Samtidig får de danske og danskbaserede kunstnerne en unik mulighed for at styrke deres internationale relationer gennem vores omfattende netværk i og uden for Europa,” siger teaterchef Lotte Kofod Ludvigsen.

Netop Bora Boras fokus på kunstnernes udvikling ligger helt i tråd med Augustinus Fondens filantropiske virke inden for kunst og kultur, hvor fonden bl.a. ønsker at sikre talentudvikling på internationalt niveau inden for koreografi og dans, og dermed bidrage til fremtidssikringen af dansk scenekunst.

“Vi har fulgt den positive udvikling i Bora Bora gennem en del år, og vi ser frem til igen at bakke op om institutionens kerneinitiativ, der vil bidrage til vækst og udvikling af dansk dans. Bora Bora har demonstreret, at de kan håndtere en bred vifte af samarbejdspartnere, og de nye residencies sikrer grundlaget for at skabe nye danske koreografiske værker for fremtiden. Samtidig styrkes også mindre aktører inden for dansen, hvilket bidrager til en mere robust og mangfoldig dansekunstscene,” siger Frank Rechendorff Møller, der er administrerende direktør i Augustinus Fonden. 

Regionalt partnerskab

Inden for dans og koreografi er et residency et betalt arbejdsophold på en scene eller i et studio, hvor koreograferne skaber deres værker. Det har der tidligere været meget få muligheder for, men Bora Bora Residency Centre (BBRC) ønsker at udvikle en praksis med residencies hos partnerne i Danmark og udlandet for at styrke dansen og få dansen til at gøre en forskel i flere menneskers liv.

Bora Bora Residency Centre har opbygget et regionalt partnerskab, bestående af teatre, højskoler, virksomheder og andre organisationer som sammen vil udvikle nye kompetencer inden for dansen som kunstart, metoder til at styrke den kunstneriske udvikling og værktøjer til internationale udvekslinger. Til hvert residency vil partnerne tilbyde videndeling, workshops, networking og visninger, så kunstnere og borgere bredt kan bruge BBRC som et sted, hvor de styrker deres internationale netværk og udsyn uden selv at skulle rejse.

Desuden har Bora Bora Residency Centre tre partnerskabsklynger med eksperter fra sektorer, som dansen netop nu interagerer med, nemlig: Ny teknologi og medier, undervisning og forskning samt community og outreach. Internationalt har BBRC udvekslet de danske koreografer gennem tre forskellige internationale netværk af dansehuse, som tilbyder arbejdsophold i deres lande – fra Island til Italien, fra Finland til Canada..

Om Bora Bora Residency Centre

Bora Bora Residency Centre er et internationalt orienteret residencycenter med base i Aarhus, hvor fokus er på kunstnerisk og økonomisk bæredygtige produktions- og udviklingsvilkår for professionelle kunstnere inden for scenedans. De kunstneriske udviklingsforløb har været en del af Bora Boras DNA siden starten i 2012.

I 2018 blev Bora Bora Residency Centre etableret med Statens Kunstfond og Bikubenfonden som hovedstøttegivere. I perioden 2018-23 afviklede BBRC 55 residencies i Danmark og udlandet. Programmet for perioden 2023-27 er udover Augustinus Fonden støttet af Statens Kunstfond, Nordisk Kulturfond, Region Midtjylland og Goethe Instituttet.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....
Annonce
Annonce