Populært lige nu

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort, 79 år gammel. Det skriver Hotel Pro Forma i dag i en pressemeddelelse. Kirsten Dehlholm...

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg møder kritik efter uddeling af ny scenekunstpakke

Da Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune for nylig udmøntede en ny scenekunstpakke, lød der kritik fra branchen om, at kommunen løb fra sine...

Roskilde 2024 Art & Activism – minianmeldelser af danseperformances

Roskildes Art & Activism-program bød blandt meget andet på en række danseperformances, som vi løbende giver minianmeldelser under festivalen. Under programmets tematiske overligger Utopia...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★☆☆ Piti Peta Hofen Show – underholdende vanvidstempo

Franske Cie LPM er kendt for et gakket vanvidstempo, og deres jongleringsforestilling Piti Peta Hofen Show lever helt op til den stil. I mestendels volapyk går det over stok og sten, mens bolde, ringe, kegler og slik fyger rundt.

Cie LPM har turneret med Piti Peta Hofen Show i syv år. Forleden lagde de vejen forbi Baltoppen Live og fra torsdag kan de opleves på DYNAMO i Odense. Begge spillesteder holder fanen højt for samtidscirkus og her præsenterer de en rigtig publikumspleaser.

Piti Peta Hofen Show
Andres Torres Diaz, Johannes Bauhofer og Lucas Castelo Branco i Piti Peta Hofen Show. Foto: Cie LPM.

Det handler om tempo

Piti, Peta og Hofen aka Lucas Castelo Branco, Andres Torres Diaz og Johannes Bauhofer er dygtige jonglører, men for Cie LPM, der står for noget a la Kompagniet De Skide Maskiner, handler det ofte mere om tempo end præcision. Således også i dette show, hvor Piti kommer ridende ind på ryggen af Hofen, der galpende som en hund drives frem af det stykke slik, Piti holder foran hans snude.

Handler mere om tempo end præcision

Slikstykkerne multipliceres i det uendelige gennem hele stykket, måske overgået i antal af de knaldperler, der også springer mellem fødderne på de tre herrer med jævne mellemrum. Flammekastere og et skateboard er blandt de øvrige rekvisitter, der sikrer højt tempo og gispende latter fra salen.

Andres Torres Diaz, Johannes Bauhofer og Lucas Castelo Branco i Piti Peta Hofen Show. Foto: Cie LPM.

Slik og knaldperler

Showet foregår i en vekslen mellem stationære numre bag det sorte podie, hvor Pitis bolde kan bruges som elevatorknapper, når de ikke farer fra hånd til hånd, op og ned ad arme henover podiet, dansebreaks og diverse soli, der som regel ender i hat og briller – eller mere korrekt i slik og knaldperler – når de to andre blander sig.

Mestendels taler de tre med lyde og volapyk – og vi er helt med

Piti supplerer boldene med en gummikrop, der kan vride og forskubbe sig uafhængigt i hans breakdance-inspirerede bevægelser. Han fører ordet, når det ellers føres, for mestendels taler de tre med lyde og volapyk – og vi er helt med.

Peta jonglerer med bøjelige saturnringe, smyger dem om sine ben, så han kan steppe med anklerne, folder dem, så de – faktisk med uhyre præcision – folder sig flyvende ud og lander om hals og kropsdele. Peta danser graciøst over scenen, mens Hofen træder sporty an med sine flyvende kegler og holder farten i en limbo, inden ringene bliver lysende øjne på alle tre til tonerne fra Den lyserøde panters tema.

Piti Peta Hofen Show
Johannes Bauhofer, Lucas Castelo Branco og Andres Torres Diaz, i Piti Peta Hofen Show. Foto: Cie LPM.

Dampen går lidt af

De popkulturelle referencer introduceres og er væk på et nanosekund og selvom tempoet på scenen ikke daler, går dampen lidt af showet mod slut, hvor to lidt længere sekvenser, en boksekamp og en filmoptagelse, ikke helt holder det ræsende-rablende niveau. Det bliver lidt for løst og kunne fint være kortet en smule.

Skyder med løst og særdeles underholdende krudt i alle retninger

Det sagt, er det tre elskelige karakterer, der med vildt grimasserende mimik og spøjse kropspositurer måske ikke fortæller en særligt sammenhængende historie, men skyder med løst og særdeles underholdende krudt i alle retninger. Holdt man af Tutti Frutti, som Cie LPM gæstede DYNAMO Festival med i sommer, skal man ikke betænke sig et sekund, for så vil Piti Peta Hofen Shows endog mere rå og streetsmarte turbogalskab også falde i smagen.

Se forestillingstrailer her.

Seneste

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort,...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort,...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys...

★★★★★☆ Genesis – komplekse samtidsproblematikker i et forrygende og originalt artistisk sprog

Det spritnye danskbaserede, internationale cirkuskompagni Copenhagen Collective debuterede forleden...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

Hand to hand – europæisk samtidscirkus-projekt på PASSAGE Festival 2024

Hvordan kan samtidscirkus i offentlige rum bidrage til en bæredygtig udvikling af cirkusdisciplinerne – og samtidig skabe lokalt forankrede forbindelser på tværs af erhverv...

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening i et kunstnerisk kredsløb? Og hvad gemmer kunstnerne selv? Den digitale bevægelse i samfundet har...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort, 79 år gammel. Det skriver Hotel Pro Forma i dag i en pressemeddelelse. Kirsten Dehlholm...