Populært lige nu

Sex på scenen med hjælp fra intimcoach

Interview med skuespiller Anne Plauborg

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...
Annoncespot_imgspot_img

New York City Ballet opfører syv værker i København

Et af verdens mest anerkendte balletkompagnier kan til august opleves i København, når New York City Ballet gæster Tivolis Koncertsal. Det er seks år siden, det amerikanske balletkompagni, som lige nu fejrer dets 75-års jubilæum, sidst besøgte Danmark og Tivoli.

Mere end 60 dansere opfører i alt syv værker fordelt på to programmer, når New York City Ballet gæster Tivolis Koncertsal i august. I september startede kompagniet dets 75-års jubilæums-sæson, og forestillingerne i Tivoli er de sidste, der markerer det historiske jubilæum.

“København har altid været en yndlingsby for New York City Ballet, og vi er begejstrede for at vende tilbage til Tivoli med de sidste forestillinger af vores historiske 75-års jubilæums-sæson, som startede i september. I den anledning glæder vi os til at introducere det danske publikum for en ny generation af City Ballet-dansere, der opfører elskede mesterværker af vores medgrundlæggende koreografer George Balanchine og Jerome Robbins, såvel som lovpriste værker af Christopher Wheeldon og vores nuværende huskoreograf Justin Peck,” udtaler Jonathan Stafford, kunstnerisk leder for New York City Ballet.

Allegro Brillante af George Balanchine, New York City Ballet. Dansere fra venstre: Victor Abreu, Roman Mejia og Harrison Coll. Foto: Erin Baiano
Allegro Brillante af George Balanchine, New York City Ballet. Dansere fra venstre: Victor Abreu, Roman Mejia og Harrison Coll. Foto: Erin Baiano

Kompagniets 11. besøg i Tivoli

Kompagniet blev grundlagt i 1948 af den legendariske koreograf George Balanchine og kunstmæcen Lincoln Kierstein og har siden hen opnået stjernestatus for dets enestående repertoire og ekstraordinære dansere. Tivoli har i over fire årtier haft et tæt samarbejde med New York City Ballet, som for snart 45 år siden for første gang gæstede forlystelseshaven. I august er det 11. gang, at det amerikanske balletkompagni optræder i Tivoli.

”Lige siden New York City Ballet sidst besøgte Tivoli i 2018, har vi set frem til igen at kunne præsentere det verdensberømte balletkompagnis stjernedansere i Tivoli. Nu vender de endelig tilbage med syv forestillinger, som præsenterer værker af Balanchine og Robbins, hjørnestenene New York City Ballets repertoire, samt værker af nogle af nutidens mest eftertragtede koreografer. New York City Ballet hører til i ballettens absolutte verdenselite, og det er med store forventninger, vi byder kompagniet velkommen tilbage i Tivolis Koncertsal,” siger Peter Bo Bendixen, balletchef i Tivoli.

Program A består af Balanchines Serenade, Stravinskys Violin Concerto og Justin Pecks Pulcinella Variations, mens program B byder på værkerne Fancy Free af Jerome Robbins, Balanchines’ Allegro Brilliante og Rubies, samt Christopher Weeldons This Bitter Earth. 

New York City Ballet kan opleves i Tivolis Koncertsal 14. – 18. august 2024. Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og...

Er kulturjournalistikken blevet for doven?

På Fyn er de store kulturinstitutioner gået sammen med...

Årets Reumert indfører kønsneutrale priser

Fra og med i år vil der ikke længere...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Dæmningen – klimateater fra Lammefjordens muld

Mei Oulunds magisk-realistiske Dæmningen snor sig gennem tid og rum i en verden af mudder, vand, urjordiske norner, fallerede fiskere og entreprenante politikertyper. Den...