Populært lige nu

Kaptajnen på skibet – Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører 

Forestillingsledere, regissører og rekvisitører er nogle af de mere usynlige faggrupper i scenekunsten, men de spiller en afgørende rolle i de fleste forestillinger. Ofte...
Annoncespot_imgspot_img

Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye bliver værter til Årets Reumert 2020

Når dansk scenekunst i år fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2020 bliver det med en – matchet Covid-19 restriktionerne – fest på Folketeatret mandag d. 21. september. Satiregruppen Platt-Form, bestående af skuespillerne Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye bliver aftenens værter, som guider publikum igennem prisuddelingen. De nominerede til Årets Reumert 2020 offentliggøres torsdag den 4. juni.

Corona-krisen har længe holdt landet og dermed også teatrene lukket. Men før den store nedlukning var der en sprudlende rigdom af fabelagtig, fængende og nyskabende scenekunst, som nu fejres med Årets Reumert 2020. Prisuddelingen, der skulle være afholdt i juni, er flyttet til d. 21 september, hvor arrangementet, der afstemmes gældende Corona-regler i september, afholdes på Folketeatret. På scenen står satiregruppen Platt-Form, alias Jakob Fauerby, Mille Lehfeldt og Laus Høybye og lader Årets Reumert-uddeling folde sig ud med prisuddeling og underholdning.

En fejring af dansk scenekunst 

Årets Reumert er scenekunstens svar på filmprisens Bodil. Prisuddelingen fejrer og belønner kunstnere og forestillinger fra årets vidtfavnende udbud af nyskabende og fremragende scenekunst fra alle genre og af højeste kvalitet. 

Prisuddelingen markerer sig som en fejring af hele feltet af dansk scenekunst og værterne mener, det er fuldstændig afgørende, at der findes en årlig fagfunderet pris for scenekunst, som Jakob Fauerby siger: 

”Det er bydende nødvendigt, at vi hylder scenekunsten og hinanden. Hvis ikke vi selv sætter pris på det, vi laver, kan vi jo næsten ikke forvente, at publikum gør det.” 

Branchen står sammen igen

Årets Reumert blev indstiftet af Bikubenfonden i 1998 som uddelte priserne årligt frem til 2018. Da Bikubenfonden trak sig fra Året Reumert, samlede CPH STAGE, ISCENE.dk, HAVE A/S, Reumert-juryen og Dansk Teater teaterbranchen om at videreføre prisen, indtil der kunne findes mere permanent støtte til videreførelsen af scenekunstens fineste pris. Dette er endnu ikke sket, men frivillige kræfter, samt medfinansiering og stor opbakning fra branchen har gjort det muligt at hylde scenekunsten igen i 2020. 

årets reumert
Reumertstatuetten 2019. Skabt af billedkunstner John Kørner og glaspuster Peter Kuchinke. Foto: Sophie Kalckar

Om vurderingen og priserne

Prisuddelingen bygger videre på det faglige fundament, som Bikubenfonden satte i verden, hvor en jury, af fagfolk og kritikere, rejser rundt i landet og ser et størst muligt udsnit af årets produktioner indenfor alle genrer. Reumert-juryen 2020 består af 12 personer, der er bosat i hele landet. 

Billet til prisuddeling

Uddelingen af Årets Reumert 2020 bliver på Folketeatret mandag d. 21 september kl. 20.00, hvor antallet af publikum i salen afstemmes efter gældende retningslinjer i september i forlængelse af COVID-19. For dem, der allerede har købt billet, bliver det muligt at ombytte, så billetten gælder den nye dato. Billetindehavere vil få direkte besked snarest.
Information vedr. salg af yderligere billetter bliver meldt ud, når der er vished om restriktionerne i september. 

Billetter kan købes www.cphstage.dk  

Nomineringerne offentliggøres den 4. juni

Torsdag den 4. juni kl. 12-13 offentliggøres de nominerede til Årets Reumert 2020. Offentliggørelsen kan følges via iscene.dk’s Facebookside og Årets Reumerts Facebookside.

Seneste

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn...

Dansehallerne søger scene-/driftstekniker

Ansøgningsfrist: 15. april 2024
Annonce
Annonce

Teaterkonference 2024: Hvad skal en ny scenekunstreform?

En stor del af teaterbranchen var samlet til Teaterkonferencen i Nykøbing Falster i sidste uge for at diskutere en ny scenekunstreform. Debatten forløb roligt,...

Livet er lige her og nu – generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening

ISCENE lagde vejen forbi den årlige generalforsamling i Frederikshavn Teaterforening, der i år havde indbudt skuespiller Rasmus Krogsgaard til at præsentere næste års program...