Del

I anledning af Eugenio Barbas 85-års fødselsdag den 29. oktober 2021 hyldes han på verdensplan i et internationalt og virtuelt seminar, der med fri online-adgang bliver transmitteret på YouTube-kanalen Terceiro Teatro 2021.

Hyldesten til Eugenio Barba er et initiativ, der udspringer fra Ouro Pretos Universitet i Brasilien  i samarbejde med tre andre, brasilianske universiteter. Overskriften er Møder om Tredje teater og Teaterantropologi, to begreber, Eugenio Barba har udtænkt, og som i dag er almindelig teaterfagsterminologi på universiteter verden over.

Tre hyldestforløb

Arrangementet, der er delt op i tre forløb af én arbejdsuges varighed, startede i den sidste uge af september og fortsætter i oktober og november. Overskrifterne er: Tredje TeaterTeaterantropologi og identitet samt Kulturindgreb og kunstneriske netværk. Forløbene består af konferencer, paneldiskussioner og arbejdsdemonstrationer.

Teaterfolk, universiteter og forskere fra Brasilien, Argentina, Colombia, Cuba, Ecuador, Frankrig, Italien, Peru og Storbritannien står bag organiseringen, og foruden Odin Teatret deltager 23 brasilianske teatergrupper, grupper fra Danmark, Peru og Italien og forskere fra Brasilien, Danmark, Italien og Storbritannien.

Læs mere om hyldesten her eller på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatrets hjemmeside her.

LÆS OGSÅ: Eugenio Barba stopper som leder af Odin Teatret

Kilde: Odin Teatret, pressemeddelelse