Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Bora Bora fejrer 10 års jubilæum

Bora Bora inviterer til et 10 års jubilæumsprogram, der fejrer dansen som den globale og universelle kunstform, den er. En jubilæumsfejring med bl.a. en canadisk stjernekoreograf, en festival for babyer, gensyn med huskompagniet Don Gnu samt flere helt nye danske forestillinger.

”Dansen er global, altfavnende og universel. Den taler til publikum med en helt særlig umiddelbarhed, fordi dansen ikke begrænses af sprogbarrierer. Bora Bora har altid præsenteret dansen i al sin mangfoldighed af genrer og stilarter, og gør vi igen dette forår. Vi har gjort os umage for i vores 10 års jubilæumsår at præsentere dans, der inspirerer og fascinerer det århusianske publikum,” udtaler kunstnerisk leder Jesper de Neergaard i en pressemeddelelse.

Fejring af 10 års fødselsdag

I 10 år har der stået Bora Bora på facaden af byens dansescene i Aarhus, og det bliver fejret ikke kun med et inspirerende forårsprogram, men også med en lækkerbisken fra et af Canadas allerstørste dansenavne Marie Chouinard Company.

Radical Vitality hedder den sprudlende forestilling, som består af 19 delikate koreografier udvalgt fra Chouinards 28 års arbejde. De mange soli og duetter spiller sammen på en helt ny måde, der giver fornyet livskraft.

“At se Radical Vitality er som at spise en Michelin menu og nyde hver delikat bid, der tilsammen skaber den fulde oplevelse,” siger Jesper de Neergaard.
Forårets program indeholder også et internationalt dobbeltprogram med de to forestillinger Warrior og Don’t Stop fra henholdsvis Luxembourg og Tjekkiet.

LÆS OGSÅ: Skal scenekunst altid give mening?

Flere nye forestillinger

Bora Bora åbner sæsonen med den århusiansk-internationale gruppe CuntsCollective med urpremiere på Amor Kærlighed Liebe Love. Forestillingen er en “techno-musical”, en romantisk komedie og samtidigt en rejse gennem kærlighedens rå natur. Den stiller skarpt på de sociale normer, kønsroller, hierarkier og strukturer, der udgør popkulturens velkendte opskrift på kærligheden. Lyduniverset svinger popsange, R&B, noise og techno ud i et planlagt kaos med to performere, der pakket ind i plastik, synger syntetiske kærlighedstirader. 

Af andre urpremierer kan nævnes Hooked med Kassandra Production, som er en hårdtslående fysisk og visuel forestilling om afhængighedens anatomi. Sæsonen slutter med det nyskrevne iscenesatte korværk Crawl Crawl Crawl af kompagniet Convoi Exceptionnel. Forestillingen udspiller sig i en svømmehal og dykker ned i velfærdsstaten, klasseforskelle og ulighed, og publikum følger med fra bassinkanten. Lil Lacy har komponeret værket, der opføres af 12 sangere fra Aarhusianske Ensemble Edge. 

bora bora 10 år
Turist, Don Gnu. Foto: DonGnu: Christoffer Brekne

Gensyn med Don Gnu

Hvis man gik glip af århusianske Don Gnus actionfyldte komedie Turist, da den spillede på Bora Bora i efteråret 2020, kan den opleves eller genopleves i februar. Anmelderne havde ved urpremieren de høje karakterer fremme til de tre energiske performere, der går amok i en lufthavn.

Af øvrige danske gæstespil kan nævnes Sweet Constructed Intimacy Experience, hvor publikums hjerterytme måles live, hvorved deres humør og følelsesmæssige reaktioner omsættes til et interaktivt lysdesign på scenen. Danser og koreograf Noora Hannula og komponist Ida Duelund vil med pumpende bevægelser og lokkende elektroniske toner gøre alt for at få hjerterne til at hamre derudaf.

Dans for de mindste

For tredje gang inviterer Bora Bora i maj måned til festivalen Dans Baby Dans. Festivalen er en biennale og startede i 2017 som et Kulturby-projekt, som hurtigt blev meget populært. Her kan de 0- til 5-årige kravle ind i scenografien, blive omsluttet af lys, musik og nærvær på deres egne præmisser, når i alt 5 forskellige, interaktive forestillinger fra ind- og udland skaber unikke møder mellem børnene og dansen.

Se Bora Boras jubilæumsprogram her.

Kilde: Pressemeddelelse, Bora Bora

Seneste

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...
Annonce
Annonce

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag aften uddelt i ODEON i Odense. Uden hensyntagen til køn blev årets stærkeste scenekunstpræstationer hyldet. Det...

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...