Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Rikke Bilde og Christopher Læssø bliver værter ved Årets Reumert 2022

Når dansk scenekunst i år fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2022 i Odeon i Odense, bliver det værtsduoen Rikke Bilde og Christopher Læssø, der guider publikum gennem aftenens festligheder. Bag showet står instruktør Birgitte Næss-Schmidt. Showet er samtidig en del af fejringen af jubilæumsåret for Dansk Teater 300 år.

Årets Reumert er scenekunstbranchens mest prestigefyldte pris og markerer afslutningen på teatersæsonen med et stort prisuddelingsshow. Prisuddelingen fejrer og hædrer kunstnere og forestillinger fra årets vidtfavnende udbud af nyskabende og fremragende scenekunst fra alle genrer og af højeste kvalitet. 

Når årets Reumert-priser i år uddeles, bliver det for andet år i træk i Odeon i Odense, mens det er første gang, at værtsduoen skuespiller Rikke Bilde og Christopher Læssø optræder sammen på scenen. 

Musikalsk værtspar hylder dansk teater

Rikke Bilde er Reumert-belønnet skuespiller af flere omgange. I 2007 modtog hun Årets Reumerts talentpris og har siden medvirket i adskillige teateropsætninger rundt omkring i landet og spillet roller på tv og film. Hun startede sin karriere som en del af ensemblet på Mungo Park og er i dag en del af det prisbelønnede kunstnerkollektiv Sort Samvittighed, der bl.a. står bag flere anmelderroste og Reumert-hædrede musikforestillinger.

Christopher Læssø er en talentfuld skuespiller og tv-vært. Gennem årene har Læssø medvirket i flere store film, tv og teaterproduktioner. Han har bl.a. haft titelrollen i Robin Hood samt medvirket i Mød mig på Cassiopeia på Folketeatret, hvor han netop nu er aktuel i Oh Happy Day i rollen som gospelkorlederen Jackson. Læssø er desuden kendt for sin værtsrolle på Danmark Har Talent og Den Vildeste Danser på TV 2.

Nu forenes de to musikalske og underholdende skuespillere som værtspar på scenen ved Årets Reumert 2022.

årets reumert 2022 værter
Rikke Bilde og Christopher Læssø bliver værter ved Årets Reumert 2022. Foto: Jacob Bogh

Festligt show

Rikke Bilde udtaler: “Jeg glæder mig altid til Reumert – og særligt i år, hvor jeg har fået den store ære at være vært i selskab med Christopher Læssø ved den 24. Reumert-prisuddeling. Jeg tror det bliver sjovt at stå i spidsen for denne festlige aften”.

Christopher Læssø tilføjer: “Det er første gang, at Rikke Bilde og jeg arbejder sammen, og jeg glæder mig meget til at fejre og hylde dansk teater i hendes selskab. Det er vigtigt, at vi anerkender scenekunsten og de præstationer og produktioner, der skiller sig ud med en kæmpe fest!”

Med sig ved roret har de en af Danmarks dygtigste og mest benyttede instruktører og koreografer Birgitte Næss-Schmidt. Det er langt fra første gang, at Birgitte Næss-Schmidt har en finger med i spillet ved Årets Reumert. Det er nemlig sjette gang, at hun er med til iscenesættelsen af Årets Reumert, tredje gang som instruktør. Årets Reumert 2022 vil byde på et festligt, underholdende show med masser af priser og musikalske indslag fra den danske scenekunst.

Vær med i Odeon eller stream showet

Uddelingen af Årets Reumert 2022 bliver i Odeon i Odense søndag d. 12. juni kl 19.00.

Prisuddelingen arrangeres af Dansk Teater og CPH Stage og er samtidig afslutningen på teaterfestivalen CPH STAGE 2022 og en del af fejringen af jubilæumsåret for Dansk Teater 300 år.

Billetter til Årets Reumert 2022 kan købes via CPH Stage her eller Billetten.dk. Prisuddelingen livestreames også direkte fra Odeon i Odense og kan følges på Årets Reumerts hjemmeside.

De nominerede til årets priser offentliggøres onsdag den 27. april.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring...

To sceneinstruktører tiltræder legatudvalget for scenekunst

Statens Kunstfonds Repræsentantskab har netop udpeget 15 medlemmer af...
Annonce
Annonce

Vi vil skabe samtaler om bæredygtighed

Teater FÅR302 arbejder målrettet med at sætte fokus på den grønne omstilling gennem kunsten. Gæstespillet Naturen kalder har premiere i denne uge, mens teatret...

Forsvar kunstnerisk frihed: Dagens aktion i Kulturministeriet  

Klokken 9.30 startede performancekollektivet PERSONA NON GRATA deres vandring fra Sort/Hvid til Kulturministeriet. En aktion, der skulle vise deres forsvar for kunstnerisk frihed. Performancekollektivet PERSONA...