Del

Programmet står på italiensk marionetteater, omvandrende rygsækrejsende, de tre små grise og medskabende værksteder, når dukketeaterfestivalen Puppet Junior rammer Københavns pladser i juni 2022.

Dukker ophæver fysikkens love og indbyder til at opleve og være i verden på helt nye måder. Dukker kan flyve, opdele og forvandle sig, kramme og alt muligt andet – og alle kan være med!

Puppet Junior – Københavns dukketeaterfestival for børn inviterer til fire dage med et udbud af dansk og internationalt dukketeater. På festivalen kan man desuden deltage i kunstneriske værksteder og bygge sin egen dukke. 

Kærlighed og kvaksalveri

Puppet Junior er inspireret af sydlandske festivaler; besøgende oplever en markedsplads med forestillinger, magi, dukkeværksteder og plads til leg. Festivalen foregår på udendørs pladser i tre bydele i København: Vesterbro, Bispebjerg og Amager – og det er gratis for alle at deltage.

puppet junior festival københavn
Hænger i en tynd tråd, Di Filippo Marionette. Foto: Karin Kurze

Puppet Junior 2022 præsenterer et varieret program med seks forskellige forestillinger og tre kunstneriske værksteder. Du kan bl.a. opleve den italiensk-australske trup Di Filippo Marionette med forestillingen Hænger i en tynd tråd (Hanging by a thread), som er et marionetspil med dukker som både cykler, danser breakdance og spiller musik.

Fra Danmark optræder Sofie Krog Teater med forestillingen Quacksalver om en vaskeægte kvaksalver, som gør alskens krumspring for at sælge “en nem vej til det perfekte liv”. 

LÆS OGSÅ: Quacksalver – latterfremkaldende dukketeater for hele familien

Som noget nyt har festivalen også en indendørs forestilling med, nemlig den franske forestilling Et hav af kærlighed (Un Océan D’Amour) med La Compagnie la Salamandre – en poetisk rejse på havet, helt uden ord.

puppet junior festival københavn
Et hav af kærlighed, La Compagnie la Salamandre. Foto: Stéphanne Michel

Dukketeater for alle

Den københavnske dukketeaterfestival Puppet Junior har været afholdt hvert andet år siden 2008 med en ambition om at bringe dukketeater af højeste kvalitet ud i byens rum. Festivalen ønsker at introducere børn og deres voksne for kunstarten i et format hvor alle kan være med. 

Festivalen arrangeres af Børnekulturhuset Ama´r, Børnekulturhuset Sokkelundlille og Vesterbro Kultur & Fritid. Puppet Junior samarbejder desuden med Tårnby Studio og Teater Nordvest.

Puppet Junior festivalen afholdes 9.-12. juni 2022. Se hele programmet her.

Kilde: Pressemeddelelse