Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

DON GNU laver forestilling i samarbejde med lokale i Gellerup

Oplev et sammensurium af ekstremsport, komedie og kunst, når DON GNU i samarbejde med aktører fra bydelen sætter alt på et bræt den 1.-2. juli på Verdenspladsen i Gellerup.

1. juli kan alle interesserede komme med til verdenspremieren på den udendørs forestilling Human in balance – Gellerup, der er skabt i tæt samarbejde med Gellerups egne lokale kunstnere, organisationer og beboere. 

Midtpunktet er det halv tons tunge gigantiske balancebræt, der står som en tydelig metafor for mellemmenneskelige relationer. Her kan ingen bevæge sig, uden det påvirker andre – men hvis vi omvendt ikke bevæger os, går alt i stå og ingen kommer videre, så hvordan finder vi balancen…? 

LÆS OGSÅ: Beboer – dans fra 16. sal vender bygninger på vrangen

Lokale medvirkende

Projektet er resultatet af DON GNUs ønske om at sætte den kunstneriske proces fri og inddrage publikum i langt højere grad. På scenen står DON GNUs performere derfor sammen med lokale kunstnere, der med ny nerve og intensitet udfordrer det kendte. Scenen har gennem den seneste måned stået i Gellerup, hvor lokale aktører og forbipasserende beboere har været med til at definere den helt særlige ånd, som Gellerup-versionen af den Reumert-nominerede forestilling, Human in balance, får. 

DON GNU laver action teater og dans kombineret i et legende og poetisk mandeunivers. Kompagniet blev etableret i 2010 af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der i fællesskab står for den kunstneriske ledelse. I dag er DON GNU et af landets mest turnerende kompagnier, der udover omfattende turnevirksomhed herhjemme, også har turneret med forestillinger i store dele af verden, bl.a. alle de nordiske lande, Sydkorea, Canada, store dele af Europa samt Cuba.

Human in balance – Gellerup kan opleves gratis 1.-2. juli på Verdenspladsen i Gellerup. Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...