Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

Seminar om fremtidens mangfoldige scenekunst for børn og unge under Horsens Teaterfestival 2022 

Sammen med ASSITEJ Danmark og Dansk Teater 300 År afholder Horsens Teaterfestival et seminar, der – med afsæt i fejringen af 300-året for dansk teater – sætter fokus på fremtidens scenekunst for  børn og unge med en tænketank om mangfoldighed.  

Flere forskellige stemmer og fortællinger på scenen er både vigtige for at skabe relevant, nutidig og spændende kunst, og for at børn og unge i al deres mangfoldighed møder temaer og former, hvor de kan genkende sig selv. 

Fokus på diversitet og repræsentation

Med opmærksomhed på at begrebet diversitet kan omhandle mange faktorer såsom køn, seksualitet, fysisk og psykisk funktionsvariationer, socioøkonomiske forhold m.m., fokuseres  i dette forum på en bredere minoritetsetnisk repræsentation i debatten om en mere repræsentativ og flerstemmig scenekunst. 

Arrangørerne har inviteret en række internationale sparringspartnere med mange års faglig indsigt i  emnet til – sammen med danske fagfolk – at deltage i et seminar om mangfoldighed og repræsentation. Tænketanken henvender sig til fagpersoner inden for scenekunst eller fra andre institutioner, der gerne vil arbejde med diversitet og repræsentation. 

Dagen består af oplæg af gæster, paneldebat, bordsamtaler med deltagerne og publikum samt en afrunding, hvor der formuleres nogle anbefalinger og forslag til strategier, man kan arbejde videre med.  

Panelet

Karen Vedel modererer dagen, og følgende gæster deltager i panelet: 

Mirrianne Mahn er politisk aktivist og scenekunstner samt diversitetskonsulent ved Tysklands børne- og ungdomsteatercentrum KJTZ. Hun sidder desuden i byrådet i Frankfurt am Main som ordfører for diversitetsudvikling.  

Jon Werede er instruktør og koreograf samt daglig leder af det norske børne- og  ungdomsteater ”Den Mangfoldige Scenen”, der arbejder for at bidrage til mere kunstnerisk og kulturel mangfoldighed i norsk scenekunst. 

Shwan Wahed er musiker, kunstner og pædagog og har i flere år arbejdet med kulturtilbud  på transit- og asylmodtagelsescentre i Norge. Han arbejder nu som instruktør på ”Den Mangfoldige Scenen”.  

Shavanna Calder er skuespiller og grundlægger af konsulentorganisationen Arts in Color. Hun har arbejdet som diversitetskonsulent for adskillige institutioner bl.a. TYA Theatre for Young Audiences, Musical Theatre Educators Alliance og Innovative Voice Studio. Hendes arbejde som skuespiller inkluderer bl.a. HBO’s Los Espookys, SNL, Grammys, Hairspray.

Wahid Sui er skuespiller og dramatiker uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus. Han debuterede i 2010 på Det Kgl. Teater i komedieforestillingen Præmie Perkeren og har siden medvirket i en række teaterforestillinger samt flere danske tv-serier. 

Nanna Bøndergaard Butters er teaterpædagog og konsulent og arbejder med kunstnerisk baseret forskning og projektledelse. Hun har bl.a. lavet undersøgelser om mangfoldighed i dansk børne- og ungdomsteater samt interkulturelle undervisningsformer. 

Mary Tesfay er uddannet pædagogisk antropolog med pædagogbaggrund, projektleder i C:NTACT og bestyrelsesmedlem i ASSITEJ Danmark. Hun har arbejdet med mangfoldighed og  repræsentation i mange år inden for bl.a. teater for unge og gennem sin tidligere blog Brun&Dansk.  

Moderator Karen Vedel er lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet og har fungeret som moderator ved flere seminarer, debatter og konferencer inden  for scenekunstbranchen.  

Seminaret afholdes den 16. september kl. 11-15 i Magasinet, Fængslet i Horsens. Læs mere her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...