Populært lige nu

Her er de otte nominerede skuespillere til Teaterflisen 2024

Nu kan hele landet igen være med til at afgøre, hvilken kendt skuespiller, der i år skal have sin bronzekarikatur støbt ned i en...

Bud på ny scenekunstreform: Seks indsatsområder skal bringe scenekunsten ind i fremtiden 

Dansk Teater fremlagde mandag deres forslag til en eventuelt kommende scenekunstreform, da Scenekunstens Årsmøde løb af stablen i Skuespilhuset under CPH STAGE.  Dansk Teater har...
Annoncespot_imgspot_img

Tre film med dans og scenekunst på årets CPH:DOX

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen 15. – 26. marts over hele København. I år indeholder programmet tre film med tilhørende arrangementer, der portrætterer livet med dans og scenekunst. Du kan blive klogere på arbejdet med Pina Bauschs koreografier, se en dystopisk forestilling af Akram Khan og se hvordan fortællingen om Hamlet kan spejle traumer fra et krigsramt land.

Dancing Pina

Ti år efter den ikoniske, tyske koreograf Pina Bauschs død bliver to af hendes mest kendte værker sat op under ledelse af dansere fra Bauschs oprindelige ensemble. Det ene bliver sat op af klassiske balletdansere i Dresden. Det andet bliver sat op i Senegal af dansere fra flere forskellige afrikanske lande.

Dancing Pina dokumenterer de to vidt forskellige, men ekstremt krævende og udmattende forberedelser, hvor målet er at opnå så meget kontrol, at man ender med at miste den igen. Interviews med danserne og koreograferne, klip fra de originale opsætninger og et moderne blik vækker Pina Bausch og hendes geni til live igen. Og gennem filmen svæver hendes sjæl over danserne og spørger: Hvordan ville du danse, hvis du vidste, du skulle dø?

Planlagte visninger af Dancing Pina under CPH:DOX – se program her.

 • 16. marts kl. 18:30 i Big Bio Nordhavn med efterfølgende Q&A med filmens instruktør.
 • 20. marts kl. 16:30 på Aveny-T – Før visningen vil KBH Danser arrangere danseworkshop i Pina Bauschs stil, hvor alle er velkomne.
 • 25. marts kl. 14 i Grand Teatret med efterfølgende Q&A med tidligere Pina Bausch danser, Malou Airaudo.
Fra filmen Dancing Pina, der kan opleves på CPH:DOX 2023.
Fra filmen Dancing Pina, der kan opleves på CPH:DOX 2023.

Creature

Vi er på en forfalden, arktisk forskningsstation. Her udvikler et menneskeskabt væsen følelser og forelsker sig. Den anerkendte koreograf Akram Khan har i samarbejde med English National Ballet skabt den fortryllende, dystopisk forestilling Creature, med den Oscar-vindende instruktør Asif Kapadia (Amy) bag kameraet.

Smukt filmet med respekt for de medvirkende danseres virtuose performances, og sublimt klippet med sans for rytmen i såvel kroppe som i den dialogløse fortælling. 

Planlagte visninger af Creature under CPH:DOX – se program her.

 • 18. marts kl. 14 i Empire Bio.
 • 20. marts kl. 20 i Stærekassen.
 • 22. marts kl. 18:30 i Big Bio Nordhavn.

The Hamlet Syndrome

Få måneder før Ruslands invasion i Ukraine samles en gruppe unge på de skrå brædder for at øve sig på et stykke, der sammenfletter Shakespeares tragedie om Hamlet med skuespillernes egen turbulente virkelighed i et land, der har været under angreb siden 2014.

Ligesom Hamlet tumler skuespillerne også med deres egne traumer og eksistentielle spørgsmål. Fra krigsoplevelser til et konservativt samfunds afvisning af ens seksualitet. Men på scenen kan deres indre liv få afløb i en helende proces, der byder på nogle uventede gennembrud – lige indtil den russiske invasion rammer.

Planlagte visninger af The Hamlet Syndrome under CPH:DOX – se program her.

 • 15. marts kl. 19 i Cinemateket.
 • 21. marts kl 16 i Kulturhuset Trommen.
 • 21. marts kl. 18 i Karens Minde Kulturhus.
 • 22. marts kl. 17 på Aveny-T.
 • 25. marts kl. 19:30 i Valby Kino.

OBS: Modtager du ISCENEs nyhedsbrev, kan du få rabat på billetter til visninger af alle tre film under CPH:DOX 2023. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her.

Seneste

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde...

Dukkeværkstedets magiske univers

Interview med dukkemager Amanda Axelsen Sigaard

Cikaros i Tid i rum – interview med Signe Løve Anderskov

Der mangler ikke kun scener, men også prøvelokaler til...
Annonce
Annonce

Vinderne af Årets Reumert 2024: Få det fulde overblik

For fjerde år i træk blev Årets Reumert-priser torsdag aften uddelt i ODEON i Odense. Uden hensyntagen til køn blev årets stærkeste scenekunstpræstationer hyldet. Det...

To scenekunstnere blandt de nominerede til Kulturministeriets ligestillingspris- og diversitetspris

Der er i alt 12 nominerede til årets Bodil Koch pris, som er Kulturministeriets ligestillings- og diversitetspris. Blandt årets nominerede er skuespiller Marie-Lydie Nokouda og...

Teater Fluks i nyt samarbejde om hjemstavnspoesi

Syv kommuner, syv unikke vandreforestillinger, et stort tværkommunalt samarbejde og samarbejde med lokale kunstnere, inddragelse af lokale unge og en meget stor mængde hjemstavnspoesi...