Populært lige nu

”Jeg vil koreografere død, ikke det at dø” – Andreas Constantinou om himherandit’s trilogi om sorg og død

Himherandit spiller den højenergiske forestilling Carcass under KSelekt på Det Kongelige Teater. Carcass er midterste del i en trilogi, der har døden som fælles...

Open call – Teater Får302

Deadline: 2. januar 2024
Annoncespot_imgspot_img

Dorthe Skøtt Bébe bliver ny direktør for Teatercentrum

Den 1. juni tiltræder Dorthe Skøtt Bébe, der pt. er teaterleder for Team Teatret i Herning, stillingen som direktør for Teatercentrum. Hun overtager stillingen fra Henrik Køhler, der efter 16 år forlod posten i efteråret 2022.

”Teatercentrum har et kæmpe potentiale som kompetencecenter for scenekunst for børn og unge med en  omfattende aktørkreds at arbejde med, for og igennem. Det potentiale glæder jeg mig til at stå i spidsen for at folde ud sammen med Teatercentrums bestyrelse, medarbejderkreds, teateraktører og forskellige interessenter over hele landet,” udtaler Dorthe Skøtt Bébe. 

Om Dorthe Skøtt Bébe

Dorthe Skøtt Bébe (f. 1972) kommer fra en stilling som teaterleder på egnsteatret Team Teatret, hvor hun blev ansat i 1997 som produktionsdramaturg og siden løste opgaver som dramatiker og oversætter, før hun i 2015 blev teaterleder. Hun har en exam.art i dramaturgi fra Aarhus Universitet. 

Med sig i bagagen har Dorthe desuden en god portion erfaring fra det danske teater- og organisationslandskab. Hun har bl.a. været netværkskoordinator for Turnénetværket under Statens Scenekunstudvalg (2010-14), formand for TIO – Teatrenes Interesseorganisation (nu Dansk Teater) fra 2016-18, samt medlem af bestyrelsen for Østerbro Teater siden 2022. 

For Dorthe er teatret en unik verden, der kan give børn og unge hårdt tiltrængte refleksionsrum, sociale  referencerammer og åbne op for fantasi og innovation. Teatret er både en ganske særlig kunstart, men også et fantastisk redskab i dannelsen af hele mennesker. Derfor er det helt naturligt for Dorthe, at teatrets position i børn og unges liv styrkes, og at Teatercentrum som institution skal spille en vigtig rolle i denne proces. 

Praktisk, politisk og teaterpædagogisk erfaring

Dorthe glæder sig til at lede dette arbejde i fremtiden og sætter bl.a. disse ord på, hvad der skal ske nu: 

”Der er teatre, formidlere, scenekunstnere, fagpersoner, meningsdannere og beslutningstagere i hele Danmark. Teatercentrum skal tage den opgave på sig at styrke synergien mellem aktørerne, så vi sammen kan sikre, at alle børn og unge møder den levende scenekunst som en naturlig og kontinuerlig brik i deres liv og dannelse”.  

Teatercentrums bestyrelsesformand Mai Buch glæder sig til samarbejdet. Hun ser især frem til at få en ny  direktør med nær kontakt til og praktisk erfaring fra den producerende scenekunst, og hun udtaler:

”Det giver jo netop nye potentialer, når vores nye direktør har erfaring fra både det producerende teater,  politisk interessevaretagelse, teaterpædagogiske initiativer og konkrete teaterprojekter fra sin tid som ansat på et teater, hvor hun tilmed de sidste 10-15 år har haft stor betydning for udviklingen af teatrets kerneopgaver og position i lokalsamfundet. Vi er glade for valget af Dorthe som vores nye direktør for Teatercentrum, og vi har tillid til, at hun har både lysten og evnerne til at løfte de mange spændende opgaver, der ligger foran hende”. 

Teatercentrum i Danmark (TC) er en selvejende institution under Kulturministeriet og er Danmarks officielle  kompetencecenter for udbredelse og formidling af scenekunst for børn og unge.

Seneste

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte...

Moving Identities – lastbilchauffører og kørestole

Det tværeuropæiske residency-projekt Moving Identities blev skudt i gang...
Annonce
Annonce

Dialektkomedierne reddede Rønne Theater, der nu fejrer 200 års jubilæum

Rønne Theater kan i dag fejre en helt unik jubilæumsdag, som ingen andre fungerende teatre i Danmark kan matche. Teatrets 200-års jubilæum fejres med...

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...