Populært lige nu

Hvad nu, hvis Romeo og Julie ikke døde? Ny forestilling giver svaret

I den kommende uge har Københavns Shakespeare Kompagni verdenspremiere på en fortsættelse af William Shakespeares Romeo og Julie, der udspiller sig i en alternativ...
Annoncespot_imgspot_img

Dorthe Skøtt Bébe bliver ny direktør for Teatercentrum

Den 1. juni tiltræder Dorthe Skøtt Bébe, der pt. er teaterleder for Team Teatret i Herning, stillingen som direktør for Teatercentrum. Hun overtager stillingen fra Henrik Køhler, der efter 16 år forlod posten i efteråret 2022.

”Teatercentrum har et kæmpe potentiale som kompetencecenter for scenekunst for børn og unge med en  omfattende aktørkreds at arbejde med, for og igennem. Det potentiale glæder jeg mig til at stå i spidsen for at folde ud sammen med Teatercentrums bestyrelse, medarbejderkreds, teateraktører og forskellige interessenter over hele landet,” udtaler Dorthe Skøtt Bébe. 

Annonce

Om Dorthe Skøtt Bébe

Dorthe Skøtt Bébe (f. 1972) kommer fra en stilling som teaterleder på egnsteatret Team Teatret, hvor hun blev ansat i 1997 som produktionsdramaturg og siden løste opgaver som dramatiker og oversætter, før hun i 2015 blev teaterleder. Hun har en exam.art i dramaturgi fra Aarhus Universitet. 

Med sig i bagagen har Dorthe desuden en god portion erfaring fra det danske teater- og organisationslandskab. Hun har bl.a. været netværkskoordinator for Turnénetværket under Statens Scenekunstudvalg (2010-14), formand for TIO – Teatrenes Interesseorganisation (nu Dansk Teater) fra 2016-18, samt medlem af bestyrelsen for Østerbro Teater siden 2022. 

For Dorthe er teatret en unik verden, der kan give børn og unge hårdt tiltrængte refleksionsrum, sociale  referencerammer og åbne op for fantasi og innovation. Teatret er både en ganske særlig kunstart, men også et fantastisk redskab i dannelsen af hele mennesker. Derfor er det helt naturligt for Dorthe, at teatrets position i børn og unges liv styrkes, og at Teatercentrum som institution skal spille en vigtig rolle i denne proces. 

Praktisk, politisk og teaterpædagogisk erfaring

Dorthe glæder sig til at lede dette arbejde i fremtiden og sætter bl.a. disse ord på, hvad der skal ske nu: 

”Der er teatre, formidlere, scenekunstnere, fagpersoner, meningsdannere og beslutningstagere i hele Danmark. Teatercentrum skal tage den opgave på sig at styrke synergien mellem aktørerne, så vi sammen kan sikre, at alle børn og unge møder den levende scenekunst som en naturlig og kontinuerlig brik i deres liv og dannelse”.  

Teatercentrums bestyrelsesformand Mai Buch glæder sig til samarbejdet. Hun ser især frem til at få en ny  direktør med nær kontakt til og praktisk erfaring fra den producerende scenekunst, og hun udtaler:

”Det giver jo netop nye potentialer, når vores nye direktør har erfaring fra både det producerende teater,  politisk interessevaretagelse, teaterpædagogiske initiativer og konkrete teaterprojekter fra sin tid som ansat på et teater, hvor hun tilmed de sidste 10-15 år har haft stor betydning for udviklingen af teatrets kerneopgaver og position i lokalsamfundet. Vi er glade for valget af Dorthe som vores nye direktør for Teatercentrum, og vi har tillid til, at hun har både lysten og evnerne til at løfte de mange spændende opgaver, der ligger foran hende”. 

Teatercentrum i Danmark (TC) er en selvejende institution under Kulturministeriet og er Danmarks officielle  kompetencecenter for udbredelse og formidling af scenekunst for børn og unge.

Seneste

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal tale håbet op gennem kunsten

SWOP festivalens seminar for professionelle blev i år afholdt under overskriften The Regenerative Power of Art. Med en dyster keynote af Mikkel Krause Frantzen...