Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Moving Identities præsenterer kunstnere til det første residency-program

Seks grupper af professionelle scenekunstnere er blevet udvalgt til at deltage i residency-programmet Moving Identities. Partnere bag initiativet er stolte af at præsentere de udvalgte scenekunstnere, der vil begive sig ud på denne transformative kunstneriske rejse i programmets indledende år.

Open call for det første år af det treårige residency-program indbød scenekunstnere fra seks europæiske lande, der enten kunne relatere sig til eller var villige til at udforske temaerne diversitet og inklusion inden for nutidens europæiske identitetsopfattelse.

LÆS OGSÅ: Inklusion og bæredygtighed på tværs af grænser

Præsentation af kunstnerne

Blandt 161 ansøgende grupper af scenekunstnere fra Belgien, Danmark, Estland, Tyskland, Norge og Spanien har partnerne udvalgt seks grupper. Moving Identities’ hjemmeside fungerer som en platform, der præsenterer både de enkelte kunstnere og de grupper, de er en del af.

Hver gruppe vil påbegynde deres residensophold i eget land i oktober 2023. Derefter vil de begive sig ud på en bæredygtig rejse (med fx tog, hvor det er muligt) til deres næste destination i samme måned. Slutteligt, i april 2024, vil kunstnerne begive sig ud på den tredje og sidste del af deres residency, hvor de vil dykke dybere ned i deres kreative proces.

LÆS OGSÅ: Nyt europæisk residency-samarbejde med fokus på diversitet i scenekunsten

Om Moving Identities

Moving Identities er et nytænkende residensprogram, der sigter mod at skabe en transformerende platform for scenekunstnere i hele Europa. Med fokus på temaerne mangfoldighed og inklusion inden for nutidens europæiske identitesopfattelser fremmer Moving Identities samarbejde, kulturel udveksling og kunstnerisk udforskning. Gennem sit treårige program sigter Moving Identities mod at omdefinere grænser, udfordre konventioner og igangsætte samtaler, der resonerer med publikum på tværs af kontinentet og endnu længere.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...