Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Kitte Wagner er ny administrerende direktør for Dramaten

Tidligere teaterchef for Malmö Stadsteater, Kitte Wagner, er blevet udnævnt som ny administrerende direktør for Dramaten i Stockholm. Hun tiltræder stillingen til december.

Kitte Wagner har været teaterchef för Malmö Stadsteater siden oktober 2016. Under sin tid på Malmö Stadsteater har hun ledet et stort forandringsarbejde. Herunder har hun blandt andet indført en ny metode for repertoireplanlægning som involverer ensemblet, en brandingprocess, et kompetenceudviklingsprojekt og en gennemgribende bygningsrenovering.

“Jag är mycket glad över att Kitte Wagner tackat ja till tjänsten. Med Kitte får Dramaten en mycket erfaren, driven och visionär vd. Hon har rätt förutsättningar att, tillsammans med teaterchefen Mattias Andersson, befästa och utveckla Dramatens starka position inom scenkonsten,” siger bestyrelsesformand for Dramaten, Raoul Grünthal.

“Dramaten har i de senere år styrket sin position som et toneangivende, europæisk ensembleteater. At blive en del af den udvikling i et delt lederskab sammen med Mattias Andersson og med alle de fantastiske kollegaer på teatret er naturligvis en drøm. Jeg kommer til at bidrage med både forretningsforståelse og moderne ledelse, men først og fremmest ser jeg mig selv som et teatermenneske,” siger Kitte Wagner.

Kitte Wagner har en kandidat i Kommunikation og Dramaturgi fra Roskilde Universitet. Hun har lang erfaring med ledelse i kultursektoren, bl.a. som direktør for Nørrebro Teater (2007-2014) og dramatiker og projektleder på Betty Nansen Teatret. Hun er i øjeblikket bestyrelsesmedlem for Det Kongelige Teater, og har været direktør og kunstnerisk leder for Malmö Stadsteater siden 2016.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...