Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

Tag på operafestival i august – her er nogle af højdepunkterne

August måned står i operaens tegn. Her afvikles både Copenhagen Opera Festival og Aalborg Operafestival med masser af oplevelser for operaentusiaster fra ind- og udland.

Der er både gamle kendinge og helt nye værker på programmet til august måneds to operafestivaler i henholdsvis Aalborg og København. Foruden selve operaværkerne er programmerne spækkede med andre, operarelaterede oplevelser. ISCENE har udvalgt et par programpunkter fra hver festival, som du kan læse mere om herunder.

LOL - Laughing Out Lonely. Foto: Tom Ingvardsen
LOL – Laughing Out Lonely kan opleves både på Aalborg Operafestival og Copenhagen Opera Festival. Foto: Tom Ingvardsen

I såvel Aalborg som København kan publikum se frem til at opleve Matilde Böchers nye soloopera LOL – Laughing Out Lonely. Værket er iscenesat af Louise Beck og består af ti solosange, der sammenfletter opslag fra Reddit og andre sociale medier. LOL – Laughing Out Lonely er således et dystert spejl af vores digitale samtid – men også en bevægende operaoplevelse med den prisbelønnede sanger Morten Grove Frandsen.

LOL – Laughing Out Lonely spiller i Musikkens Hus i Aalborg 14. august og i kælderen under Operaen i København 18. – 20. august.

Syng Højt! opfører i år børneoperaen Troldeprinsessen. Pr-foto
Syng Højt! opfører i år børneoperaen Troldeprinsessen under Aalborg Operafestival. Pr-foto

Tusindvis af børn og en godt 100 år gammel opera

Under Aalborg Operafestival uropføres den nyskrevne børneopera Troldeprinsessen med over 2000 børne- og voksensangere blandt publikum. Troldeprinsessen er en del af Syng Højt!, hvis mission det er at præsentere landets mindste borgere for en ny musikgenre. Efter Aalborg tager Syng Højt! videre til Copenhagen Opera Festival.

Troldeprinsessen spiller i Mølleparken i Aalborg den 14. august, på Bellahøj Friluftscene den 15. august og på Den Røde Plads i København den 16. august.

På årets program findes også Danmarkspremieren på opera fra 1895, Zanetto, der er historien om den smukke hofdame Silvia, der efter utallige bejlere har erklæret sig som single, og den omvandrende musiker Zanetto, der, på trods af Silvias erklæring, fejer benene væk under hende. Det er også historien om misforstået og uopnåelig kærlighed og om datidens altoverskyggende klasseforskelle. For første gang i Danmark opføres denne 127 år gamle enakters opera af Pietro Mascagni.

Zanetto spiller i Det gamle rådhus i Nørresundby den 18. august.

Hjem af Josephine Opsahl får urpremiere under Copenhagen Opera Festival. Foto: Per Morten Abrahamsen
Hjem af Josephine Opsahl får urpremiere under Copenhagen Opera Festival. Foto: Per Morten Abrahamsen

Opera i det gamle fængsel

Copenhagen Opera Festival byder i år blandt andet på Nullo Facchinis iscenesættelse af et helt nyt værk skabt af komponist og cellist Josephine Opsahl. Hjem, som er værkets titel, skal spille i Porten – det tidligere Vridsløselille Fængsel.

Hjem er bygget på interviews med mennesker, der har ensomhed tæt inde på livet. Forestillingen indtager den forladte bygning med lyden fra en enkelt cello. I en fængselsvandring får publikum mulighed for at mærke fællesskabets kraft, når 40 statister i et kæmpe kor fører publikum gennem de tomme gange. Hver forestilling afrundes med fællesspisning.

Hjem spiller i Porten i Albertslund 14. – 22. august.

LÆS OGSÅ: ISCENEs interview med Josefine Opsahl

Brødre kan opleves i en ny opsætning på Copenhagen Opera Festival. Pr-foto
Brødre kan opleves i en ny opsætning på Copenhagen Opera Festival. Pr-foto

Nyopsætning af Brødre

Den københavnske operafestival byder også på en nyopsætning af instruktør Kasper Holten, librettist Kerstin Perski og komponist Daníel Bjarnasons fortolkning af Susanne Bier og Anders Thomas Jensens oscarvindende spillefilm Brødre, som havde urpremiere ved Den Jyske Opera i 2017. Brødre rykker nu ind i de rå rammer på Tunnelfabrikken, en gigantisk tidligere industrihal i Nordhavn. Her vil fortællingen om soldaten Michael, der vender ødelagt hjem fra krigen i Afghanistan med en ubærlig hemmelighed, blive udrullet.

Opsætningen i København sker i et samarbejde med Den Islandske Opera og Malmö Opera, hvorfor musikken vil blive spillet af 60 musikere fra Malmö Operaorkester og ledsaget af 30 korsangere fra Den Islandske Opera og et hold af internationale solister med italienske Andrea Molino på dirigentpodiet.

Brødre spiller i Tunnelfabrikken i København 11. – 13. august.

José Cura. Foto: Zoe Cura
José Cura. Foto: Zoe Cura

Endnu mere opera i august

Hvis du har lyst til endnu mere opera, så kan du også slå et smut forbi Aarhus, hvor du kan opleve verdensstjernen José Curas iscenesættelse af Puccinis Tosca for Den Jyske Opera. Som en ekstra bonus indtager Cura selv rollen som Cavaradossi til premieren den 15. august i Musikhuset Aarhus.

Tosca spiller i Musikhuset Aarhus 15. – 23. august.

Copenhagen Opera Festival afholdes 11. – 20. august 2023. Se hele programmet her.

Aalborg Opera Festival afholdes 13. – 19. august 2023. Se hele programmet her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...