Populært lige nu

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6. - 8. maj. Her stimler indkøbere fra 16 forskellige nationer sammen i Aarhus for at...

De nominerede til Årets Reumert 2024 – få overblikket her

De nominerede til Årets Reumert 2024 er i dag blevet offentliggjort med et bredt felt af genrer og produktioner fra hele landet repræsenteret. Som...

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...
Annoncespot_imgspot_img

Odense Teater modtager 80 mio. til renovering

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer 80 millioner kroner til omfattende renovering og modernisering af Odense Teater. Projektet har fået titlen Odense Teater – med respekt for fortiden og mod på fremtiden.

Med moderniseringen af Odense Teater ønsker A.P. Møller Fonden at fremtidssikre et af landets ældste teatre, som det naturlige udgangspunkt for scenekunst i en af landets mest betydelige byer. Projektet omfatter både istandsættelse af publikumsområder og modernisering af sceneteknikken.

Annonce

Publikumsområderne skal renoveres og bringes tættere på teatrets oprindelige udtryk med lysere farver, genåbning af den historiske ”kongetrappe”, bedre publikumsfaciliteter samt forbedrede adgangsforhold for kørestolsbrugere og gangbesværede.

Istandsættelsen dækker både foyerområderne, publikumsfaciliteter i kælderen samt publikumsområdet på Store Scene, hvor gæsterne kan se frem til større komfort, når de overværer forestillingerne. Herudover skal al teknik, herunder lys, lyd, drejescene, scenetræk med mere moderniseres, hvilket vil give Odense Teater mulighed for flottere og mere ambitiøse opsætninger. Sidst men ikke mindst får teatrets medarbejdere bedre arbejdsforhold bag scenen.

Vigtig donation

Der er tale om et ambitiøst projekt til 100 millioner kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden bidrager med 80 millioner kroner og Odense Teater selv bidrager med 5 millioner kroner. Der arbejdes fortsat på den sidste finansiering.

“Jeg kan ikke overdrive betydningen af denne donation for Odense Teater. Vi har et smukt og vidunderligt teater, men det er en slidt bygning, hvor vi leverer scenekunst på højeste niveau på trods af faciliteterne. Med fondens gavmilde donation kan vi løfte teatret – en landsdelsscene – til et helt nyt niveau, som vil kunne mærkes af publikum, medarbejdere og alle andre, som besøger denne bygning,” siger teaterdirektør Jacob Schjødt og fortsætter:

“Vi har længe drømt om at føre Odense Teater ind i fremtiden – og nu står vi med et projekt, hvor vi forener nutidens teatermagi med respekten for vores historiske bygning. Jeg vil gerne sende en stor tak til A.P. Møller Fonden, som har gjort det muligt for os at gøre drømmen til virkelighed. Samtidig vil jeg også takke vores dygtige medarbejdere på teatret, som har arbejdet med projektet. Det er i høj grad deres fortjeneste, at vi står her i dag. Odense Teater er i dialog med flere andre fonde om det resterende beløb, men projektet har dog allerede et så sikkert fundament, at det vil blive gennemført”.

Mens renoveringsarbejdet står på, vil Odense Teater ikke kunne benytte Store Scene, men der vil fortsat blive produceret teater undervejs. Det vil være på uberørte scener, ligesom Odense Teater vil gå i dialog med Odense Kommune og andre lokale aktører om lån og leje af egnede teatersale, som kan benyttes, mens projektet bliver gennemført. Der sker ingen ændringer i sæson 23/24, som afvikles som planlagt.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Open call: Gæstespil til Teater FÅR302

Ansøgningsfrist: 17. maj 2024

Den Jyske Opera stiller skarpt på flygtningekriser gennem nyt samarbejde 

I forbindelse med den kommende iscenesættelse af tjekkiske Bohuslav...

DANISH+ – kurateret showcase er en del af dansk scenekunsts eksportsucces

Den internationale, kuraterede showcase DANISH+ løber af stablen 6....
Annonce
Annonce