Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

Mezzosopran Sophie Haagen vinder Aalborg Operapris 2023

Fredag aften blev Aalborg Operapris for 20. gang, mens det blot var anden gang, at det seneste skud på stammen, Aalborg Operapris – juniorkategorien, kunne uddeles. Mezzosopran Sophie Haagen modtog Aalborg Operapris 2023 og kontratenor Jacob Hamborg fik Aalborg Operapris – Juniorkategorien.

Fredag aften dannede Aalborg Klosters indergård med sin næsten 600 år lange historie rammen om uddelingen af Aalborg Operapris 2023. Dette år var ekstra særligt, da prisen kunne fejre 20-års jubilæum siden den i 2003 blev stiftet af Aalborg Operafestival og Det Obelske Familiefond. Desuden blev Aalborg Operapris – juniorkategorien uddelt for 2. gang.

Aftenen blev akkompagneret af en koncert med Prinsens Musikkorps ved dirigent Henrik Engelbrecht. Festivalleder Peter Rønn kunne efter koncerten overrække de to operapriser til Sophie Haagen og Jacob Hamborg.

LÆS OGSÅ: Aalborg Operafestival udvider programmet med nye tiltag og flere dage

Vinderen af Aalborg Operapris 2023

“Hun synger ikke blot operaroller – både de klassiske, som hun så sammen med sin farfar i sin tid, og de helt nyskrevne – men i høj grad også både oratorier og lieder, som er felter, hvor hun også har markeret sig som et helt særligt musikalsk talent. Og hun gør det hele med sin ravmørke, udtryksfulde stemme, sit stensikre tekniske overskud og sin sprudlende musikalitet med en helt særlig sans for de lange linjer og den samlede form i værket, uanset hvad hun beskæftiger sig med,” sagde juryens formand og festivalleder, Peter Rønn, om Sophie Haagen.

Sophie Haagen er uddannet fra Operaakademiet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Eastman School of Music i New York. Hun debuterede for tre år siden på den store scene i Operaen på Det Kongelige Teater i David Bruces operaversion af Janne Tellers ungdomsroman Intet. Siden har hun høstet anmelderroser og priser til Copenhagen Lied Competition i 2019, Sonning-talentprisen i 2021, Musikanmelderringens Kunstnerpris og en talentpris ved Årets Reumert.

Aalborg Operapris 2023 består af et legat på 25.000 kr., en personlig operavase af glaskunstneren Anne Flohr og et engagement med Aalborg Symfoniorkester.

Kontratenor Jacob Hamborg modtager Aalborg Operapris - Juniorkategorien 2023. Foto: Hans Ravn
Kontratenor Jacob Hamborg modtager Aalborg Operapris – Juniorkategorien 2023. Foto: Hans Ravn

Vinderen af Aalborg Operapris – Juniorkategorien

For anden gang i Aalborg Operafestivals levetid blev også Aalborg Operapris – Juniorkategorien uddelt. Aalborg Operapris – Juniorkategorien er en pris, der gives til en ung, klassisk sanger under 19 år, bosiddende i Nordjylland, som har gjort sig særlig bemærket med et særligt sangtalent.

Den 18-årige kontratenor Jacob Hamborg blev allerede i 2013 optaget i Thisteds Kirkes Drenge- og Mandskor, hvor han stadig synger i dag, og som han har været på flere internationale turneer med. Han er sangelev hos sopran og tidligere lektor Annette Bo Nielsen. Jacob Hamborg får prisen for sin store musikalitet og dybe indlevelsesevne.

Aalborg Operapris – Juniorkategorien består af et legat på 5.000 kr. og en personlig glasvase fra kunstneren Christine Bové.

Sammensætningen af juryen til Aalborg Operapris 2023

Formand:
Peter Rønn, festivalleder, Aalborg Operafestival

Medlemmer:
Amy Lane, festivaldirektør, CPH Operafestival
Christine B. Christiansen, journalist, Jyllandsposten
David Riddell, operachef, Århus Sommeropera
Elisabeth Linton, operachef, Det Kongelige Teater
Freja Friberg Lyme, operachef, Operaen i Midten
Ida Fogh Kiberg, kunstnerisk leder, Den Fynske Opera
Lars Ole Mathiasen, operachef, Den Ny Opera
Mads Bille, kunstnerisk chef, Den Jyske Sangskole
Peter Lodahl, musikchef, Copenhagen Phil & Tivoli Summer Classic
Philipp Kochheim, operachef, Den Jyske Opera
Tecwyn Evans, kunstnerisk chef, Aalborg Symfoniorkester

Sammensætningen af juryen til Aalborg Operapris – Juniorkategorien 2023

Formand:
Peter Rønn, festivalleder, Aalborg Operafestival

Medlemmer:
Morten Porsborg, repræsentant for KiN
Tecwyn Evans, kunstnerisk chef, Aalborg Symfoniorkester
Mads Bille, kunstnerisk chef, Den Jyske Sangskole
Lise Gam-Jensen, producent, Aalborg Operafestival

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...