Populært lige nu

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort, 79 år gammel. Det skriver Hotel Pro Forma i dag i en pressemeddelelse. Kirsten Dehlholm...

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg møder kritik efter uddeling af ny scenekunstpakke

Da Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune for nylig udmøntede en ny scenekunstpakke, lød der kritik fra branchen om, at kommunen løb fra sine...

Roskilde 2024 Art & Activism – minianmeldelser af danseperformances

Roskildes Art & Activism-program bød blandt meget andet på en række danseperformances, som vi løbende giver minianmeldelser under festivalen. Under programmets tematiske overligger Utopia...
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Bornholms Sommerrevy 2024 – fortryllende kuk kuk i skoven

Bornholms Sommerrevy 2024 er igen i år en fortryllende oplevelse, der musikalsk integrerer det uhyre lokale med nationale og globale temaer til en divers og flot opbygget revy med to nye stjerner på holdet.

Bornholms Sommerrevy 2024 udfolder sig igen i år i Rikke Juellunds drømmende skovscenografi i den gamle træbygning Kyllingemoderen ude i den bornholmske skov. Kuk kuk i skoven er årets undertitel og kuk kuk får vi i bedste bornholmske stil med poesi og lokal-originale greb på tidens temaer fra første kuk i skoven til sidste klimakatastrofefornægtende anprisning af det stigende vand.

Gunvor Reynberg og Mathias Flint i Bornholms Sommerrevy 2024. Foto Justine Høgh.

Hjerteskærende mågeskrig

Frida Cæcilie Rødbroe og Mathias Flint er nye på holdet og bidrager begge også med både tekst og musik. Hun bedårer som ugleset fugl til egne toner i Andreas Hermansens Måge jeg være fri med det mest hjerteskærende mågeskrig. “Havde jeg været storken / havde det været helt i orden”, synger hun undseeligt, mens hun er mere bardus June Beltofts krasse Mike & Jeppe. “Hvorfor ka’ jeg ikke / når ham der Jeppe ku”, spørger hendes dansende Mike Fonseca-figur.

Flint er ikke mindre intens eksplosiv som sportskommentator af en aparte omgang Royal Run for majestæter

Mathias Flint hænger affekteret-sofistikeret den øverste 1 % ud i sin egen og Gunvor Reynbergs Venter på Kadeau, og de to er årets mest henrivende intense bier i hendes Vild med vilje-cha cha cha – “Lad naturen holde fri / Let it be”. Flint er ikke mindre intens eksplosiv som sportskommentator af en aparte omgang Royal Run for majestæter. “Det er genialt det der!” og det er også hans helt guddommelige R&B- inspirerede levering af William Jacobsen Halkens Landmand i København, der angriber centrum/periferi-problematikken fra hjerte/smertevinklen.

Bornholms Sommerrevy 2024
Frida Rødbroe og Søren Hauch-Fausbøll i Bornholms Sommerrevy 2024. Foto Justine Høgh.

Et ekstra stænk sødme

Gunvor Reynberg mestrer det enkle i Kristian Jensens fine tekst Sandkorn, der fra 50 milliarder sandkorn under et badehåndklæde fører os til andre store tal. Tal så store, at de bliver glemt. Den rammer rent. Hun er herligt kontant sundhedsperson i generations-infight med Frida Cæcilie Rødbroes ditto i sin egen og Esben Thaysen Nissens Organvisen, der kan få organer til at rime på alt fra lag’nerne til romanerne, og hun er som altid den stoiske standupwoman (eller voice-over) for Søren Hauch-Fausbølls obligatoriske fjolle-figurer.

Gunvor Reynberg mestrer det enkle i Kristian Jensens fine tekst Sandkorn, der fra 50 milliarder sandkorn under et badehåndklæde fører os til andre store tal

I år vækker han jubel som narkoleptisk, svensk grafitti-maler, som uvant kulturgænger og i sin faste rolle som Verner Mogensen, der i år tager fat på ejendomsvurderingstemaet og vurderer hvad som helst til at blive flyttet hjem i hans egen have. Vi får også hans faste klovnefigur, der i år får et ekstra stænk af sødme i spejlduet med Frida Cæcilie Rødbroe som Chico & Coco.

Mathias Flint, Frida Rødbroe, Gunvor Reynberg, Johann Gustav og Søren Hauch-Fausbøll i Bornholms Sommerrevy 2024. Foto Justine Høgh.

Et bomstærkt hold

Johann Gustav styrer fortsat musikken i elegant stil med et enkelt solonummer bag klaveret, men til gengæld med flere gæsteoptrædener på scenen. Både i tutu i afklædningen af balletskolens kultur i Svanens død og som praktikant Kofoed i årets veltimede udgave af de lokale pampere.

Lokalpolitikerne får også, så hatten passer i Gunvor Reynbergs Spare-øen, der med fællessang på omkvædet fra Bornholm Bornholm Bornholm lufter alle bornholmeres skræk for at blive sparet væk. I en helt anden musikalsk og tematisk boldgade finder vi hele holdet i Frida Cæcilie Rødbroe og Peter Holst-Becks LGBTQIA+ det løse, der på tonerne fra Do-Re-Mi tager kønsidentitetstemaet alvorligt på en sjov måde.

Af og til pudseløjerligt, andre gange med stor finesse

Bornholms Sommerrevy 2024 er således atter en fortryllende oplevelse, der formår at integrere det uhyre lokale med det nationale og globale. Af og til pudseløjerligt, andre gange med stor finesse. Teksterne er skarpe og Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll har atter fundet to yngre kollegaer, der springer ud i fuldt flor og giver et bomstærkt hold.

Seneste

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort,...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort,...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys...

★★★★★☆ Genesis – komplekse samtidsproblematikker i et forrygende og originalt artistisk sprog

Det spritnye danskbaserede, internationale cirkuskompagni Copenhagen Collective debuterede forleden...

Roskilde 2024 Art & Activism – minianmeldelser af danseperformances

Roskildes Art & Activism-program bød blandt meget andet på...
Annonce
Anne Liisberg
Anne Liisberg
Kritik- og debatredaktør ISCENE. Fagansvarlig lex.dk. Cand. mag. i Dansk & Dramaturgi. Har siden 1985 arbejdet som instruktør, forestillingsleder, PR-ansvarlig, underviser, skribent, redaktør og producent af både kulturelle og kommercielle produktioner. Tidligere blandt andet fast anmelder på Teater 1 fra 2011-2016 og på Berlingske fra 2016-2019.
Annonce

Ny forskning om scenekunstnere og arkiver

Hvordan skal scenekunsten bevares, hvis det skal give mening i et kunstnerisk kredsløb? Og hvad gemmer kunstnerne selv? Den digitale bevægelse i samfundet har...

Kirsten Dehlholm er død

Instruktør og kunstnerisk leder Kirsten Dehlholm er gået bort, 79 år gammel. Det skriver Hotel Pro Forma i dag i en pressemeddelelse. Kirsten Dehlholm...

Her er de nominerede til Revyernes Revy 2024

I dag kan Skuespillerforeningen af 1879 og Revyernes Revys jury løfte sløret for, hvem der er nomineret til den 46. udgave af Revyernes Revy...