Del

Skuespiller Morten Grunwald er folkeligt kendt som Benny fra Olsen-banden, men han har høstet anerkendelse for et utal af film og teaterstykker. Han blev 83 år gammel.

Morten Grunwald har længe været syg af kræft, og i går aftes sov han stille ind efter et lille døgns indlæggelse på Sankt Lukas, skriver Politiken i dag.

Han har medvirket i mere end 50 film og på teatret har han selv stået på scenen et utal af gange. Flere kender ham også for at have bragt størstedelen af Samuel Becketts absurde teaterstykker til den danske scene, og hans sidste rolle på scenen i Beckett monologen Krapps sidste bånd (Østre Gasværk Teater). Morten Grundwald var teaterdirektør for Bristol Teatret og Betty Nansen Teatret, og det var også ham, der så potentialet i det gamle gasværk på Østerbro stiftede det som teater.