Populært lige nu

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM Aarhus 2023 var temaet for denne uges morgenbriefing hos Performing Arts Platform forholdet mellem Danmark,...

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...

Den internationale tankegang udvider vores horisont

CPH STAGE skal både tilbyde nye perspektiver til det danske publikum og skabe en øget opmærksomhed om dansk scenekunst for resten af verden. Det...
Annoncespot_imgspot_img

Nyt samarbejde mellem Udviklingsplatformen for Scenekunst, HAUT, Bikubenfonden og DIT:KBH

I foråret udbyder Udviklingsplatformen for Scenekunst som noget nyt residencies til kunstnerisk udvikling centralt i København. Som en del af tiltaget er det københavnske teater for kunstnerisk udviklingsarbejde, HAUT, inviteret til at realisere deres undersøgende Pop Up Residency format.

Der er et stort behov for adgang til prøvelokaler i København blandt den frie scenekunsts aktører. Udviklingsplatformen for Scenekunst arbejder på at skabe et permanent kunstnerisk workspace for at indfri dette behov.

Kulturhuset Indre By

I første omgang er der nu indgået aftale om brug af kulturhusenheden DIT:KBH’s lokaler i Kulturhuset Indre By til residencies for frie scenekunstnere. Der udbydes, som et pilotprojekt i alt seks forløb af én til to ugers varighed, som afsluttes med et brancheseminar om kunstnerisk udvikling i juni. 

”Udviklingsplatformen arbejder ihærdigt på at skabe permanent tid i rum til kunstnerisk udvikling for byens scenekunstnere. Derfor er det oplagt at arbejde sammen med andre, der har gode erfaringer med kunstneriske residencies. HAUT har siden 2016 tilbudt kunstneriske udviklingsforløb og gjort sig mange erfaringer, som det frie felt nyder godt af. Udviklingsplatformens opgave er at styrke det frie felts kompetencer, og det gør vi ofte i samarbejde med andre. Det er derfor en stor glæde at kunne invitere HAUT til at realisere deres Pop Up Residency i forbindelse med vores nye residence-initiativ Tid i rum. Det giver de to organisationer mulighed for at samarbejde – og det kan danne grobund for fremtidige samarbejder,” udtaler Mikkel Harder, Leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst i en pressemeddelelse.

HAUT – Pop Up Residency

Den første periode giver plads til honoreret, kunstnerisk udviklingsarbejde og rummer to forløb kurateret af HAUTs kunstneriske leder, Naja Lee Jensen. Ud over løn og lokaler, rummer forløbene interne worksharings og feedbacksamtaler med en selvvalgt sparringspartner.

I samarbejde med Bikubenfonden vil HAUT fortsætte sin udforskning af, hvordan residencies kan kvalificere kunstnerisk udviklingsarbejde. Denne gang vil HAUT undersøge potentialet i at have kunstnergrupper til at arbejde side om side og åbne muligheden for, at der gennem mødet med hinanden kan opstå en kunstnerisk synergi. HAUT har indgået samarbejdet med Udviklingsplatformen for Scenekunst, da det rummer et stort potentiale for hele feltet.

“Som to organisationer, der arbejder med kunstnerisk udviklingsarbejde er det vigtigt, at vi undersøger, hvordan vi kan skabe et fælles økosystem, der er til gavn for kunstnerne,” siger Naja Lee Jensen.

Open Call til Tid i rum

De sidste fire residence-forløb er af én uges varighed og ligger i uge 20 eller 22. Forløbene hedder Tid i rum og udbydes gennem et Open Call. De gives til kunstneriske undersøgelser og kan primært søges af professionelle scenekunstnere, der har modtaget støtte fra Projektstøtteudvalget for Scenekunst, men mangler tid i rum til kunstnerisk udvikling.

Ud over et gratis prøvelokale får de udvalgte kunstneriske undersøgelser stillet en faglig sparringspartner til rådighed, der kan give kritisk feedback i processen. Formålet er at give frie scenekunstnere og kompagnier tid i rum til at undersøge et kunstnerisk tema, form, arbejdsmetode eller lignende i et tidligt stadie i en kunstnerisk proces. Forløbene gives fortrinsvist til scenekunstneriske undersøgelser, som tager afsæt i kollektive, kunstneriske samarbejder.

”Vi er stærkt begejstrede for at få mulighed for at teste samarbejdet med DIT:KBH, som administrerer de københavnske kulturhuse. Vi har længe arbejdet på at udvikle nye samarbejdsmodeller og det er herligt, endelig at kunne teste det i praksis. Vi har et fælles ønske om at styrke Københavns rolle som en scenekunstmetropol, og dette samarbejde er en første undersøgelse af mulige perspektiver” slutter Mikkel Harder, Leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Ansøgningsfristen for Open Call til Tid i rum er tirsdag d.  6. april 2021.
Læs mere her.

Kilde: Pressemeddelelse

Seneste

★★★★☆☆ One for the Sea – tankevækkende lydvandring om og ved havet

The Ocean Race, der er verdens hårdeste kapsejlads, gør...

★☆☆☆☆☆ Tivolirevyen 2023 – ideforladt og pinligt selvsmagende

Tivoli genopliver atter havens revytradition. Det skulle de nok...

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★☆☆ One for the Sea – tankevækkende lydvandring om og ved havet

The Ocean Race, der er verdens hårdeste kapsejlads, gør...

★☆☆☆☆☆ Tivolirevyen 2023 – ideforladt og pinligt selvsmagende

Tivoli genopliver atter havens revytradition. Det skulle de nok...

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på...

★★★★☆☆ Ritual – Rejsekammeraten – sanselig sorgrejse i rivende toner

Sew Flunk Fury Wit afslutter smukt dette års sæson...

København Danser vil redde verden med scenekunst

Duoen Ulrik Birkkjær og Thomas Mieth står bag det...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ One for the Sea – tankevækkende lydvandring om og ved havet

The Ocean Race, der er verdens hårdeste kapsejlads, gør i disse dage stop i Aarhus, som den første danske by nogensinde. I forlængelse heraf...

★☆☆☆☆☆ Tivolirevyen 2023 – ideforladt og pinligt selvsmagende

Tivoli genopliver atter havens revytradition. Det skulle de nok have undladt. Der er meget langt mellem snapsene i Tivolirevyen 2023, der mest består af...

★★★☆☆☆ Parents Playlist – børnesange og boomerhits i hjertevarmt men rodet livsportræt

Med Minna Johannesson i instruktørstolen tager Teater Nordkrafts på alle måder eklektiske teaterkoncert Parents Playlist publikum i hånden og ind i forældrelivets følelser. Gennem...