Del

Søndag eftermiddag afholdt Teater V finalen i manuskriptkonkurrencen Dramatisk Digi 21. Vinderforslaget blev A:MAZE, som er skrevet af Torben Guldberg.

Finalen på Dramatisk Digi 2021 blev afviklet som online readings af de tre finalisters manuskripter. Finalisterne var Aleksa Okanovic med Askepot i det 21. århundrede, Maria Louise Cornelius med Making af Monster og Torben Guldberg med A:Maze.

Det blev sidstnævnte, der løb med sejren, præmien på de 100.000 kr. samt en opsætning af stykket på Teater Vs digitale scene Future V. Derudover blev der uddelt en 3. præmie på 5.000 kr. til Marie Louise Cornelius og en 2. præmie på 10.000 kr. samt en publikumspris på 15.000 kr. til Aleksa Okanovic.

”Jeg var virkelig imponeret over feltet og stolt over, at vi har bevist, at der er et kæmpe potentiale i digitalt teater – også efter coronanedlukningen. Derfor vil jeg gerne arbejde på at kunne producere alle tre finaleforestillinger. Derfor er det næste skridt i vores digitale rejse at søge midler til netop det. Det har både forestillingerne og ikke mindst publikum, fortjent”, udtaler teaterdirektør Pelle Koppel i en pressemeddelelse fra Teater V.

LÆS OGSÅ: Teater V drømmer om et genialt take på det digitale teaterformat

Nyt take på en gammel genre

Vinderen af Dramatisk Digi blev fundet af en jury bestående af folk fra både teater-, tv- film- og spilverdenen.

”Vi har suppleret denne jury med garvede professionelle, som er vant til at skabe indhold til skærmen, fordi det er vigtigt, at vi tænker digidramaet som en genre i sin egen ret. For mig er digitalt teater ikke bare en optagelse af klassisk teater, der er skabt til at spille fysisk – det er en ny genre, der skal udvikles og tages alvorligt, hvis den skal kunne give publikum noget. Derfor skal et godt digidrama skabes til at være online”, siger Pelle Koppel.

Juryen fremhævede den digitale kontekst i deres udtalelse om vindermanuskriptet:

”A:MAZE er en underholdende og eksplosiv talkshow-fortælling, der formår at udnytte Digidramaets fulde potentiale. Teaterhistoriens Puk træder ind i sin digitale fremtid. Teksten drager os i et overraskende labyrintisk sci-fi-agtigt-univers og åbenbarer et spektakulært drama om ensomhed og berøringsangst. En særegen og tankevækkende oplevelse, der måske mere end nogen andre manuskripter i konkurrencen er skabt i kontekst med sit digitale format.”

Læs mere om Dramatisk Digi her.