Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

Andrea Heick Gadeberg og Amalie Dollerup bliver værter for Årets Reumert 2021

Når dansk scenekunst i år fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2021 i Odeon i Odense d. 6. juni, bliver det værtsduoen Amalie Dollerup og Andrea Heick Gadeberg, der i front guider publikum gennem aftenens festligheder.

Med på holdet har de bl.a. Fyns professionelle bigband Tip Toe Bigband, den flere gange Reumertnominerede tekstforfatter og teaterdirektør Jacob Morild, musicalperformer og dramatiker Kristian Jensen samt musicalperformer og koreograf Kim Ace Nielsen, der instruerer prisshowet. 

På trods af et år med massiv nedlukning har landets mange teatre formået at få sat en perlerække af fængende forestillinger på scenerne i de få huller, som COVID-19-krisen tillod at spille i. Det kunstneriske niveau har som altid været højt og de nyskabende tiltag mange, bl.a. det digitale teaters gennembrud. 

Stærkt hold bag showet

Når årets Reumertpriser i år uddeles, bliver det derfor med et storstilet prisgallashow. Det er første gang at værtsduoen, skuespiller Amalie Dollerup og Andrea Heick Gadeberg, optræder sammen, men begge har været Reumertbelønnede før. Andrea Heick Gadeberg modtog en Talent Reumert i 2020, mens Amalie Dollerup var en del af holdet, der modtog en Reumert for musicalen En kort en lang (Aalborg Teater). 

Den flere gange Reumertnominerede tekstforfatter, skuespiller og teaterdirektør Jacob Morild sørger for årets satiriske showtekster. Dramatiker og musicalperformer Kristian Jensen giver ord til den musikalske åbning af showet, mens musicalperformer og koreograf Kim Ace Nielsen, der bl.a. står bag koreografierne til Seebach og Urinetown på Fredericia Teater, instruerer prisuddelingen.  

Til årets Reumert show kan publikum også opleve Fyns professionelle bigband Tip Toe Bigband, mens professionelle dansere, viser nye koreografier, og der er udpluk af forestillinger fra hele landet. 

årets reumert brancheprisen - årets teater
Årets Reumert Statuetten er designet af billedkunstner John Kørner og udarbejdet af glaskunstner Peter Kuchinke. Foto: Sophie Kalckar

En stor aften for dansk scenekunst

Årets Reumert er scenekunstens svar på filmprisen Bodil. Prisuddelingen fejrer og hædrer kunstnere og forestillinger fra årets vidtfavnende udbud af nyskabende og fremragende scenekunst af højeste kvalitet fra alle genrer.

Årets Reumert blev indstiftet i 1998 af Bikubenfonden, som uddelte priserne årligt frem til 2018. I 2021 er CPH Stage og Dansk Teater hovedarrangører på Årets Reumert i samarbejde med Odense Kommune, Albani Fonden og Jysk Fynske Medier – med ISCENE.dk og HAVE A/S som eksterne samarbejdspartnere. Uddelingen af Årets Reumert flytter til Odense fra 2021 i en aftale, der gælder for tre år. Læs mere her.

Årets jury består af 10 jurymedlemmer, der er sammensat på baggrund af faglige kvalifikationer, genremæssige ekspertiser og geografisk spredning. Juryens medlemmer har alle en fagprofessionel baggrund med stor viden om scenekunst og arbejder typisk indenfor faget som kritikere, kulturjournalister, forskere eller undervisere. 

Læs mere om Reumert-juryen her.

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...