Populært lige nu

Årets ultimative højdepunkt i TeaterVejle

Det er tid for præsentation af sæsonprogrammer og i Vejle har teaterforeningen TeaterVejle i et par år satset stort på at sende deres trykte...

HamletScenen søger produktionsansvarlig

Ansøgningsfrist: 28. april 2024.
Annoncespot_imgspot_img

★★★★★☆ Mad in Finland – Nycirkus favner den finske folkesjæl med vildskab og sort humor

Syv powerkvinder forvandler cirkusteltet på Dynamo Cirkus Festival til et fandenivoldsk vildt indspark af forførende nycirkuskunst stykket sammen af finsk folklore, melankoli, grotesk satire, galskab og poetisk smukke highlights fra historiebøgerne. Det sker i nycirkusforestillingen Mad in Finland, der er en rasende underholdende og fuldstændigt forrygende oplevelse. 

Over grænsen

Allerede da vi ankommer til teltpladsen, er grænsen sat. Vi bedes høfligt træde tilbage og gøre os det klart, at vi nu forlader Danmark og går over grænsen til Finland – som der står på skiltet.

Kvinden, der korrigerer os, er flink men bestemt i sine retningsanvisninger, og vi venter pænt, indtil hun, stående med sine kollegaer på toppen af en campingvogn, byder velkommen med musik, tyk hjemmestrik og gummirøjsere.

MAD IN FINLAND. Foto: Cosmin Cirstea 

”See you in Hell”

”See you in Hell”. Stilheden brydes af et gjaldende råb i det sorte, vintermørke telt, hvor små lysglimt kortvarigt giver adgang til synet af trapezkunstneren, der klædt i hvidt svinger vildt under teltdugen. Mad in Finland har ikke en egentlig handling, men er en rasende underholdende tour de force af ekvilibristisk artisteri, poesi, galgenhumor, melankoli og musikalsk vildskab.  

Forestillingen er bundet sammen af små enkeltstående optrin. Da lyset går op, fires den teknisk overlegne trapezkunstner ned fra loftet. Fygende snefnug fører forestillingen videre til en vodka-fuld finne med hang til popmusik. En langrendsløber med unikke evner som fodjonglør får bolde til at rotere med fødderne, som var tyngdeloven ophævet for længst.

MAD IN FINLAND. Foto: Cosmin Cirstea 

Der brilleres med Tissue-luftakrobatik i lange, smukke stofbaner, spilles i band med violin, tværfløjte, trommesæt og bas til voldsom punkrock og mild tango. En flok ’råbende rensdyr’ forcerer scenen på flugt fra en udstoppet ulv, og mørket sænker sig, mens de syv kvinder på en meter lang ski spejder efter fjenden – måske et minde fra vinterkrigen?

mad in finland dynamo cirkus festival
MAD IN FINLAND. Foto: Cosmin Cirstea 

OL i mobil-destruktion

Der er ikke tid til at dvæle, og forestillingen fræser videre med overraskelser og flere moderne referencer, fx i en forrygende kommentar til mobillarm, skabt som OL i mobil-destruktion, hvor en tilskuer måtte dukke sig akut, da ”baseball-mobilen” blev tyret en kende ud af kurs.

MAD IN FINLAND. Foto: Cosmin Cirstea

Den finske saunatradition står for skud i et grotesk optrin, hvor der kløves brænde med kæmpeøkser og larmende motorsav. Publikum inviteres på scenen til finsk tango i tæt favntag med artisterne, mens ordet linedanser får sin bogstavelige betydning, da en artist på sylehøje hæle balancerer på toppen af det hele med dansetrin på den ultra tynde line.

Her er Finland set med hele følelseregistret, serveret med fabelagtigt nycirkus, satirisk kant og stor kærlighed til finsk kunst, kultur og tradition. En helt igennem unik og fuldstændig forførende forestilling.  

Se trailer her.

Seneste

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for,...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan...

Scenekunstens Årsmøde 2024 sætter fokus på fremtidens scenekunst

Mandag den 3. juni afholdes Scenekunstens Årsmøde som en...
Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.
Annonce

Lad sæson 25/26 blive en sæson med fokus på fairness for scenekunstnere

Produktionsselskabet prfrm opfordrer alle institutionsledere til at arbejde for, at sæson 25/26 bliver en sæson med fairness i højsædet med denne venlige påmindelse om...

SWOP festival: Danseglæde og fællesskaber, som knytter bånd 

Hvilken rolle spiller dansen i vores liv, og hvordan skabes nye kollektive visioner og strømninger? Det er nogle af de tematikker, som tages op...