Populært lige nu

Nathalie Mellbye: ”Vi skal eksperimentere endnu mere radikalt med, hvad scenekunst kan være” 

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på, hvad der...

Bikubenfonden søger en senior udviklingspartner

Ansøgningsfrist: 6. december 2023
Annoncespot_imgspot_img

Guide til forestillinger under årets Pride

Så er der Pride i København og med den et rigt udbud af scenekunst, der hylder og debatterer de mange facetter af at være LGBTI+ person i dag. Vi har samlet de mange forestillinger, der spiller flere steder i København og i alskens formater, så du her kan få et overblik over, hvad der rører sig. 

Herunder finder du inspiration til scenekunst inddelt i forskellige temaer. Du kan klikke på hver enkelt titel for at læse mere. God fornøjelse og god Pride!

Musikdrama

Berghain – technodrama
Spiller flere steder i København.

Berghain er en scenekunstnerisk oplevelse, hvor koncert- og teaterformer smelter sammen til en ny hybrid: et teknodrama. Publikum guides gennem Berghain, den legendariske Berliner natklub, ved hjælp af skuespillerne og en live DJ. 

Begærets mysterier
Begærets mysterier, Det Kongelige Teater. Foto: Miklos Szabo

Begærets mysterier – operathriller  
Det Kongelige Teater, 18. og 22. august.

Mørk og humoristisk operathriller sunget af operaens solistensemble og særlige gæstestjerner. Musikken spænder fra Wagner og Mozart til Cher og Queen og kostumer designes af Henrik Vibskov.

Dryppende stof – opera performance 
Glyptoteket, 19.- 28. august.

Nyskrevet opera-performance, der udfolder sig i en fejring af det kvindelige og en hyldest til queer-fællesskaber, baseret på Mette Moestrups gendigtning af den ikoniske digter Sapfo.

Showbåden. Foto: Olafur Gestsson pride
Showbåden. Foto: Olafur Gestsson

Showbåden – en rokoko-kabaret
Københavns kanal, 14. – 27. august

Operasangerne Line Juul Andersen og Thomas Storm tager publikum med på en københavnerkanalrundfart i 1700-tallets afkroge, hvor de synger om kærlighed, krig og kønsroller i et program med indslag fra operaens, operettens og musicalens verden. En leg med kønsroller i musikteatrets konventioner og æstetik

Monologer baseret på personlige oplevelser  

Den unge Elias’ lidelserom at være minoritet i minoriteten 
Folketeatret, 16. – 20. august.

“Jeg hedder Elias. Jeg er opvokset i Aarhus’ gader med en dansk mor og en marokkansk far. Jeg kommer fra en muslimsk baggrund. Jeg er homoseksuel. Og så er jeg digter”.

Læs ISCENEs anmeldelse af Den unge Elias’ lidelser her.

Kærlig hilsen hadet – om hadforbrydelser 
Østerbro Teater / Reaktor, 13. – 20. august.

Kærlig hilsen hadet bygger på forfatteren Tomas Lagermand Lundmes egne oplevelser, hvor en personlig historie om overfald, voldtægt og svigt bliver omdrejningspunkt for en større fortælling om, hvordan kampen og ønsket om frihed bliver til had og selvhad.

jeg er min egen kone riddersalen pride
Jeg er min egen kone, Riddersalen. Foto: Dennis Westerberg

Jeg er min egen kone – om at være kvinde i en mands krop under nazismen
Riddersalen, 14. august – 5. september.

I 1928 kommer Charlotte von Mahlsdorf til verden som drengen Lothar. Barndommen er rå. Lothar dræber sin far, men tumulten ved 2. Verdenskrigs afslutning redder ham fra straf. Han vender hjem til fødebyen Berlin, tager navnet Charlotte og åbner et museum med 1890’er-møbler, fine, gamle musikapparater og vild gang i homokælderen. En dag banker Stasi på døren.

Regnbuefar – om at være homoseksuel mand og ville have et barn
Det Kongelige Teater, 13. – 21. august.

En grotesk morsom monolog om at ville være far som homoseksuel mand. Dagdrømme møder autofiktion, frit inspireret af Mikkel Trier Rygårds egne oplevelser i Regnbueland

Læs ISCENEs anmeldelse af Regnbuefar her.

Regnbuefar, Det Kongelige Teater, 2020. Foto: Camilla Winther

The Shy Manifesto – om at være ung og acceptere sig selv
Folketeatret, 17.-18. august (spiller på engelsk).

En bitter-sød komedie om at vokse op som en forsigtig 17-årig, ivrig efter at finde accept for sin generthed. Gennem det digitale univers af sin vlog leverer Callum et kraftfuldt manifest, der afslører hans intime tanker om seksualitet, samfund, ydmygelse, selvafsky og i sidste ende hans søgen efter accept.

Dramaer

PRIDE – drama 
Det Kongelige Teater, 18. – 28. august.

PRIDE er en tværkunstnerisk forestilling med dans, teater, sang, musik og video, som med stolthed fejrer mangfoldigheden og det at høre til

Læs ISCENEs interview med Falk Richter og Xenia Noetzelmann her.

pride kongelige teater
Grafikken fra PRIDE, Det Kongelige Teater

The Money shot – drama 
Folketeatret, 13. – 15. august.

En undersøgelse af privilegie og selvtillid (eller manglen derpå) i Hollywood. Stykket er baseret på adskillige virkelige hændelser. To Hollywood-stjerner sætter deres partnere i stævne for at diskutere, hvordan de bedst kan redde deres filmkarrierer fra forfald. 

On the Way to sawmill – drama 
Folketeatret, 16. august

I Japan refererer ‘hikikomori’ til indadvendte unge eller voksne, som trækker sig tilbage fra samfundet og lever under ekstrem isolation i deres soveværelser, nogle gange i årevis. Dette er en hikikomori’s rum. Vi observerer, hvad han ser. Teksterne handler om hævn, selvmord, terrorisme, ofre for sexmisbrug og trauma i internationale konflikter. 

Performance  

My Body My nationom sammenhæng mellem selv og krop
Folketeatret, 17. august (spiller på engelsk).

Handler om sammenhængen mellem selv og krop. Een person i en multidisciplinær forestilling, hvor ejerskab af kroppen undersøges i forhold til sociale, politiske, og etiske sammenhænge. 

Feeling are factsEn queer elegi
Folketeatret, 18. august (spiller på engelsk).

Et sanseligt hyl fra en trans-fem modstandsstemme. En handling af frigørelse. Hvad sker der, når en koreografi af følelser, minder og traumer bliver til et sted for omdannelse og helbredelse? Som nonbinær kunstner arbejder Valentine Tanz med ideerne om tab og død. Oplevelsen bliver materiale for en forestilling, som foregår i et lokations specifikt ritual. 

Femine Oktagon – sex, seksualitet, kultur og magt
Folketeatret, 14. – 15. august.

Gudinder, forfatteren bag Frankenstein og en cam girl, blandt andet. Dette stykke er en skør sammenblanding af karakterer, genrer, effekter og temaer som magt, sex og kærlighed. Skrevet af den amerikanske Amy Gijsbers van Wijk. Stykket får verdenspremiere i København.

Glory Box – digital streamet dragforestilling
Livestreamet, 19. – 20. august.

Den overdådige og forførende Moira Finucane optræder live fra Australien, hvor en digital stream gør det muligt for dig at opleve den glamourøse dragforestilling. En provokation via blandede medier og med en ganske særlig gæst! Moira afholder også en workshop i København med den samme digitale tilgang.

Cabaret

Cabaret x 4
Folketeatret 14. og 16. – 18. august.

I anledning af Copenhagen 2021 inviterer Folketeatret publikum ind i teatrets smukke foyer, hvor du kan opleve fire cabaret-aftener med forskellige kunstnere på teatrets flotte trappe og i omgivelser, som kalder på cabaret, drinks, sang og musik

Pride i Malmø

Der er desuden en lang række tilbud og forestillinger i Malmø netop nu. Se mere hos Malmø Opera og Malmø Statsteater.

Seneste

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Nyhedsbrev

Annoncespot_imgspot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en...

Dramatikken findes

Holdet på Dramatikkens Hus har sendt denne replik til...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ Nina er sjov – queer standup med nærvær og blæret punch

Det Kongelige Teater og Blaagaard Teater er gået sammen om at producere standup-forestillingen Nina er sjov. Og Nina Rask er ikke bare virkelig sjov,...

★★★★☆☆ 90-årsfødselsdagen – særdeles underholdende genrehybrid

Nytårsklassikeren 90-årsfødselsdagen bliver på Odsherred Teater genskabt til en forrygende udgave af en juleforestilling, der både vækker genkendelsens glæde og samtidig folder sig ud...