Populært lige nu

Kaptajnen på skibet – Forenede Forestillingsledere, Regissører og Rekvisitører 

Forestillingsledere, regissører og rekvisitører er nogle af de mere usynlige faggrupper i scenekunsten, men de spiller en afgørende rolle i de fleste forestillinger. Ofte...

Ny festival sætter fokus på følelsen af ubehag

Publikum får udfordret deres komfortzone, når Toaster og Live Art Danmark præsenterer kuraterede værker på performancefestivalen Managing Discomfort. Temaet for festivalen er ubehag. Den...
Annoncespot_imgspot_img

Nyfortolkning af George Orwells 1984 – kultklassiker i multimedial indpakning

Det Dramatiske Udgangspunkt og Teater Katapult har transformeret George Orwells kultklassiker 1984 til det dystopiske, multimediale teatershow 2084. Scenen er sat 100 år efter romanens tid med fokus på mareridtsstemning og klimakrise.

Fake news, populisme og autoritære stater har fået vores demokrati til at slå revner og har skabt fornyet opmærksomhed om George Orwells roman 1984. I Det Dramatiske Udgangspunkt og Teater Katapults nye forestilling 2084 rejser vi 100 år længere frem i tiden til en dystopisk fremtidsvision. Big Brother er blevet til Big Mother, der hersker over en verden i klimakrisens undtagelsestilstand.

2084 gentænker teaterrummet og er bygget op med forskellige medievirkemidler – hologrammer, præoptagede filmklip og liveoptagelser – for at underbygge følelsen af at være en del af fremtiden.

Producer og skuespiller Jonas Littauer fortæller: ”Når presset på vores klode bliver for stort, så dur det ikke at blive ved med at lave politiske lappeløsninger. I vores opsætning 2084 står det så galt til, at alt bliver ekstremt – det gælder også styreformen. Er demokrati det bedste, når det er selve menneskets overlevelse, der er på spil? Det håber vi på at kunne skabe en god debat om med netop denne forestilling.”

Internationalt hold

2084 er skabt af dramatiker Eva Littauer som en gendigtning af George Orwells fremtidsroman. Forestillingen instrueres af den polsk-tyske instruktør Krzysztof Minkowski, som fik ideen til forestillingen sammen med leder af Det Dramatiske Udgangspunkt, Jonas Littauer.

Den tyske scenograf og kostumier Konrad Schaller og lysdesigner Lars Egegaard Sørensen, som er en af landets førende inden for hologrammer, videoprojektioner og lysdesign, bringer den dystopiske fremtidsvision til live på scenen . Musiker Simon Littauer skaber det elektroniske soundtrack, der skal sende tankerne mod 2084.

2084 har danmarkspremiere den 29. september på Teater Katapult i Aarhus og tager derefter rundt i landet til Mungo Park i Allerød, Vejle Teater, Limfjordsteateret i Thisted og Gjethuset i Frederiksværk. 

Kilde: Pressemeddelelse Have A/S

Seneste

Her er holdet bag Momentum Vol. 18

Tre nye kunstneriske profiler sætter på hver sin vis...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Her er holdet bag Momentum Vol. 18

Tre nye kunstneriske profiler sætter på hver sin vis...

Data kan også være gavnlig i den kreative proces

Der var fokus på tips og tricks til brug...
Annonce
Annonce

Her er holdet bag Momentum Vol. 18

Tre nye kunstneriske profiler sætter på hver sin vis deres præg på den kommende sæson på Teater Momentum, hvor de sammen står bag det...