Populært lige nu

Doktor Dans gjorde dansk ballet verdensberømt

Danmark har mistet sin legendariske balletformidler med det ikoniske skæg og den elegante humor. Erik Aschengreen døde få timer efter, at han havde været...

Ny model for kunstnerisk udvikling på Teater Momentum

Interview med Jeppe Sand

★★★★★☆ Supermagt – begavet, musikalsk satire i særklasse

DJØFstortion-darlingen, den uhyre produktive satiresekstet MAGT, er på banen med deres nye show Supermagt, der indeholder nye varianter på gruppens kendte formater. Denne gang...
Annoncespot_imgspot_img

ISCENE anbefaler juleteater for hele familien

December står for døren og findes der en bedre måde at sætte gang i julestemningen end en tur i teatret? Næppe. Derfor har vi samlet en håndfuld forslag til juleteater for hele familien, der kan opleves rundt om i landet.

Nissebanden i Julemandens Land – Klampenborg

Flemming Jensen står bag manuskript og iscenesættelse af familiemusicalen Nissebanden i Julemandens Land, der kan opleves i Teltet på Bakken. Her inviteres publikum med Nissebanden på rejse til det mytiske Grønland, til Julemandens Hus – og de forsvundne stjernesten.

juleteater Nissebanden i Julemandens land. Foto: Henrik Petit
Nissebanden i Julemandens land. Foto: Henrik Petit

Nissebanden i Julemandens Land er en oplagt måde at komme i julestemning, når publikum får mulighed for at synge med på Risengrødssangen og alle de andre Nissebande-sange i selskab med de kendte nisser fra DR’s julekalender, der er blevet synonym med jul for tre generationer. 

Nissebanden i Julemandens Land spiller i Teltet på Bakken frem til 19. december. Læs mere her.

Jul på slottet – Odense

På Odense Teater kan man opleve en gylden teaterudgave af tv-julekalenderen Jul på Slottet. Det lille kongerige er i akut pengenød, og kongen iværksætter alle mulige tiltag for at skaffe de mange penge, som landet skal betale i krigserstatning. 

Jul på slottet
Jul på slottet på Odense Teater. Foto Emilia Therese.

Jul på slottet byder på alle de kendte og elskede karakterer som Prinsesse Miamaja, Prins Valentin og nissedrengen Fimpe. Der er noget til de store og noget til de små, mens julestemningen sniger sig ind med den faldende sne, de fængende sange og de sjove karakterer.

Jul på slottet spiller på Store Scene på Odense Teater frem til 28. december. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: ISCENEs anmeldelse af Jul på slottet

Cirkus Jul – Ballerup og Aarhus

I et samarbejde med Aarhus Teater og Saxo inviterer Muskelsvindfonden for første gang ind til en magisk juleforestilling, der kombinerer cirkus, teater, sang og dans i et stort show for hele familien.

cirkus jul
Cirkus Jul. Foto: Agnete Schlichtkrull

I Cirkus Jul møder publikum levende udgaver af alle de elskede figurer, vi kender fra børnelitteraturen, film og TV som Orla Frøsnapper, Næsehornet Otto, Cirkeline, Mustafa fra Mustafas kiosk og Vitello.

Cirkus Jul spiller i Ballerup til 28. november og i Aarhus 9. – 21. december. Læs mere her.

Jul i Gammelby – København

På Folketeatret har Kasper Wilton stået for iscenesættelsen af en anden tidligere tv-julekalender. Nemlig Jul i Gammelby fra 1979, der byder på julehygge af den gode, gammeldags slags.

Jul i Gammelby
Jul i Gammelby på Folketeatret. Foto Gudmund Thai.

Jul i Gammelby er en overdådig opsætning med masser af spillere på scenen, et helstøbt univers, en charmerende iscenesættelse i forrygende tempo og en levende trio i orkestergraven.

Jul i Gammelby spiller på Folketeatret til 23. december. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: ISCENEs anmeldelse af Jul i Gammelby

Snefald – Aalborg

Så må vi ikke glemme Aalborg Teaters Snefald, der er en genopsætning af sidste års juleforestilling. Historien i Snefald rummer alt det, man kan ønske sig af en julehistorie. Der er kærlighed og varme og håb.

snefald aalborg teater
Snefald, Aalborg Teater. Foto: Allan Toft.

Den forældreløse pige Selma kommer ved et tilfælde til byen Snefald, hvor nisserne og julemanden Julius bor. Men til trods for deres muntre hverdag og glade juleløjer lurer en uventet fare, der truer hele julen.

Snefald spiller på Aalborg Teater til 23. december. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: ISCENEs anmeldelse af Snefald på Aalborg Teater

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt...

Hermed en opfordring til en fortsat fagstærk dialog om kritik

På ISCENE bringer vi omkring 300 anmeldelser om året....

Horsens Teaterfestival 2023 – alsidigt program med tiltro til de unge

I den forgangne weekend var gader, pladser og sale...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ CAKE – kagen er proppet med popkulørt, pangfarvet plastic fantastic

Igen i år leverer Wallmans med CAKE et superprofessionelt show, der ikke giver sig ud for at være noget som helst andet og som...