Populært lige nu

Annoncespot_imgspot_img

Theatret Thalias Tjenere lukker efter 29 år

Theatret Thalias Tjenere har besluttet, at sæson 2021-2022 skal være deres sidste. Det meddeler teatret i en pressemeddelelse.

Theatret Thalias Tjenere blev startet i 1993 af en håndfuld nyudklækkede skuespillere fra Dell’Arte International School of Physical Theatre, Californien, USA.

Annonce

I 1996 lavede de deres første masker og har siden arbejdet målrettet med udviklingen af moderne, dansk masketeater, mens de har skabt turnerende forestillinger for alle aldre.

En skattekiste med minder

“Vi kan med varme og stolthed se tilbage på 29 år, som har været rige og diverse, fyldt med gode oplevelser, udfordringer og inspirationer, rejser til nære og fjerne lande, samt – og nok det mest væsentlige – ufattelig mange møder med det mest fantastiske publikum, man kunne ønske sig. Man oplever lidt af hvert på landevejen, og det er blevet til en skattekiste af sjove, kraftfulde, pudsige og livlige minder. I løbet af årene har mange dygtige og engagerede kollegaer, samarbejdspartnere og støtteinstanser været med til at udfordre og udvikle Theatret Thalias Tjenere”.

Sådan indleder teatret deres pressemeddelelse om lukningen af teatret, der vil ske med udgangen af sæsonen. De tilføjer:

“Det altomfattende projekt at drive et uafhængigt, nyskabende turnerende teater, kræver meget af alle de involverede. Den kunstneriske barre har altid været sat højt, og vi har altid bestræbt at afsøge nye veje. Det har ikke efterladt plads til meget andet. Projektet har været drevet af hjertet, og derfor er det naturligvis næsten umuligt svært at stoppe. Når vi alligevel vælger at gøre det nu, er det et udtryk for, at vi gerne vil kunne slutte dette kapitel med ynde og taknemmelighed. For netop at skabe plads til nye kreative konstellationer, nye medier, og nye samarbejder”.    

Læs mere om Theatret Thalias Tjenere her.

LÆS OGSÅ: Arternes oprindelse som masketeater er et fint indblik i historien

Kilde: Pressemeddelelse, Theatret Thalias Tjenere

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Annonce